Anmeldelse af Les Deux Alpes

Opret kommentar Se kommentarer for andre destinationer her
Se profilen for
Tom Christensen 12/02 2012

Udemærket
Netop hjemkommet fra Les2Alpes efter en meget kold uge. Men der var også høj klar blå himmel og strålende sol. Rigtig Kaiserwetter. Et udemærket område at stå på ski i. Det er rigtigt, at der kun er sorte pister på det nederste stykke mod byen, samt en grøn transport piste, der ender i den anden ende af byen.

Men der er gratis skibusser, der kører hvert 10-20 min. Vi boede tæt på Diablo liften og tog den hver dag. Vi var også ned ad den sorte piste, som egentlig er nem nok. Dejligt velpræpareret, og rigtig, rigtig bred. Så hvis man er lidt usikker, er det bare at køre fra den ene side til den anden, så kan man sagtens komme ned ad den.

Pisterne oppe i området er også dejligt velpræparerede, og rigtig, rigtig brede. Nogle rigtige mælkeveje 😃. Der er nok af pister at køre på og er man ikke til de røde eller sorte så kan man bare vælge de blå og grønne. De ender næsten de samme steder.

Liftsystemet hænger rimeligt godt sammen. Nogle af lifterne er af ældre dato, men de kører. Der er ikke så meget komfort over dem, men hovedsagen er vel, at komme op i området på en rimelig tid. Og det lever de op til.

Det lille bjerg på den anden side, var vi kun på en dag. Men også her var der brede pister, og velpræparerede. Vi var der selvfølgelig i en periode med meget koldt vejr, og der var rigtig meget sne. Så så er det jo ikke svært at få dem gode, ligesom de selvfølgelig heller ikke var opkørte om eftermiddagen.

Hvis man har liftkort til 6 dage og derover, duer det også til to dage i Alpe d'Huez og en dag i Sesteriere. Så hvis man får det lidt klaustrofobisk i området, er det bare at tage en bus til et af de andre områder. Det tager omkring en time.

Byen er hovedsagelig beliggende omkring Hovedgaden, og her er næsten alt hvad hjertet kan begærer, af div. sportsforretninger, barer, restauranter og små souvenir forretninger. Alt i alt er vi super tilfreds med området, og er ikke i tvivl om, at vi vender tilbage en anden gang.

Det er rigtigt, at franskmænd nu engang er som franskmænd er. Men vi mødte nu flere rigtig flinke og rare franskmænd, der også var i stand til, at tale en lille smule engelsk. Og de fleste var vældig flinke og stod på pinde for turisterne. Så det handler nok også lidt om, hvordan man selv tiltaler dem.

Skitossen 31/01 2011

Er det godt eller skidt ?
Nu har jeg læst en del af de kommentarer som findes i denne debat, men da de fleste er flere år gamle, så kan der jo sagtens være ændret noget på destinationen siden de gæster har været der.
Blandt andet var der jo et par sæsoner hvor der ikke var specielt meget sne på de fleste områder, og det har jo også en indvirkning på ens vurdering af stedet.

Er der nogen som kan fortælle noget nyt omkring Les2Alps ? Vi er 2 som har bestilt tur i uge 13, og ifølge snestatistikken på SKISPORT.DK, så skulle snedybden være højest på det tidspunkt.

Selvom jeg udemærket ved at sneen måles på toppen, så burde det stadig betyde at der er mest sne på pisten på det tidspunkt også.

Er der nogen som kan bekræfte eller måske endda selv lige har været der og kan fortælle nyeste status ?

Jeg håber ikke vi har "spildt" vores penge :-(

På forhånd tak for jeres svar.

Val-Shoreil 26/12 2009

Uge 9 2009
Vi var med danski dernede, Undertegnede, min kæreste og 2 veninder.

Ved ankomsten var vi selvfølgelig helt ustyrlige og dene en veninde og jeg havde eget udstyr så vi tog en hurtig tur mens de 2 andre gik med en guide ned og lejede boards.

vi boede lige ved Diablo liften og tog den op med det samme.
Det vi så ikke lige havde kalkuleret med er at skal man oppe fra "det store område" og ned til byen og hotellerne så er der 2 muligheder. Sort opkørt piste eller grøn transport piste i den anden ende af dalen.
Så første tur blev sort. Men da de 2 uden boards ikke var sikre nok måtte vi derfor alle øvrige dage kalkulere med at de skulle ned med liften, for en grøn transport løjpe for en vore nybegyndere er ikke et hit på snowboard, eller en opkørt (nogle steder til jord) sort piste.

Derudover oplevede vi at vore begyndere havde problemer med de øverste T og tallerken lifter. Dette fordi sporene ikke blev repareret i løbet af den uge vi var der og de faldt derfor ofte af lifterne, den ene måtte opgive at komme på toppen af bjerget fordi hun konstant kørte med sporet og ind i en af lift "stolperne"

Den ene veninde kom ligeledes hjem med et overrevet korsbånd fordi afstigingen på en af stole liftene var så grotesk stejl at man som ny boarder skal køre ca 20 meter med relativ høj fart når man står af liften. Kun 1½ uge på board i bagagen så kostede det et knæ.

Men generelt så var det en "god tur" for os øvede og fint skiløb med gode varierende pister, desværre var det kun en der føltes rigtig dejlig lang. Men jeg er også kræsen :)

Vi oplevede at det kun ski løbet på toppen der var godt. For det lave bjerg + de sorte pister ned imod byen var opkørte og som oftest tø sne. Det skal så igen siges at det var uge 9 så dette er formentlig ikke gældende for resten af sæsonen.

Hvad angår by livet osv så var det ganske udenmærket og det lange strøg har stortset alt hvad hjertet kan begære af vinter grej og fransk nougat.

Men ovenstående kombineret med franskmænd/redningsfolk der generelt set ikke brød sig om at sige noget som helst på engelsk, samt vore oplevelse omkring lægen der på ingen måde tog vores veninde seriøst og kaldte det en "dansker skade" som hun sagtens kunne køre videre med...

Så er det ikke et sted jeg har til intention at komme igen. Og slet ikke hvis jeg har begyndere med i gruppen.

Se profilen for Ann-Sofie
Ann-Sofie 13/04 2008

Tag børnene med på skiferie
Les deux Alpes er et rigtig godt sted at lære at stå på ski synes jeg. Selv oppe på gletcheren er der både grønne og blå pister. Nede i dalen er der mange tallerkenlifter der kun går en lille smule op ad bjerget hvor der så enten er blå eller grønne pister ned mod dalen.

Daniel Andreasen 16/11 2006

Prøv noget ANDET!!!
Les Deux Alpes er et fint sted - hvis man ikke er saa kraesen...

Sneen og pisteforholdene er rigtig gode oppe i terraenet, men den nederste halvdel af hele lifkortet er meget daarlig. Og saa bliver omraadet pludselig ikke saa stort laengere.

Naar man skal hjem er der en sindsyg traengsel paa pisterne eller pisten.. for der er 1 vej ned. Tag liften ned istedet.

Elsker du fransk arrogance... Saa blir du ikke skuffet.

Masser af god sol statistik.

Naar alt kommer til alt - Proev noget andet.

Freja 28/09 2006

sæson 06/07
hej jeg skal til 2 alpes d. 5 december og sæsonen ud. Andre der har samme planer? gode råd til et gode bysteder disco/bar?

Skitossen 27/01 2006

Suverænt skiløb
Har været i Les Deux Alpes 4 gange, det kan godt være jeg har været heldig, men der var perfekte forhold hver gang. Hyggelig by, suverænt skiløb, skal der igen i år.

Peter Grydgaard 14/12 2005

Var i L2A sæson 03/04
Hej Folkens,
Vil give mit besyv med! Studerede i Grenoble i 6 måneder, så jeg var der hver weekend, samt flere skiferier derned.
1) Liftsystemet er generelt godt, byen er langstrakt og der er flere gode lifter (stor kapacitet) langs byen op til 1. niveau. Det bliver mere snævert jo længere op man kommer op. Det oplever man sidst på dagen, hvor ALLE skal ned igennem det samme punkt på liftkortet. Man skal være opmærksom på at alene lifterne helt til toppen tager ihvertfald 35 minutter. Jeg kan anefale den hurtige 6-stol til venstre på liftkortet, aldrig nogle mennesker.
2) Nybegyndervenligt, nederst, på 1. niveau og på gletcheren er der store flade områder til nybegyndere.
3) Gode sorte, og rimelige muligheder for at stå offpiste. Lifterne giver gode muligheder for at tage mange ture udenfor pisterne, minuset er at det er så lige til at ALT for mange gør det ;-) Kan især anbefale turene til venstre på liftkortet (også den stiblede), samt gletcher turene.
4) Sneparken, er rigtig godt holdt! Hele den sæson jeg var der, var den åben og velholdt, det var 20 grader tilsidst! Der er en lille tallerken lift, 100 meter lang, som fører op til 3 hop i 3 størrelser. Halfpipen gik vi op ad for at bruge, for alternativet er at køre et stykke ned tage en LANGSOM 4 stole og køre alt for langt op, for derefter at tage en tur i piben.
5) Bylivet er ok, diskotekerne er dog kun åbne i højsæsonen. Man skal vælge barene med omhu.
6) Boliger: Standard fransk! Med det gode og dårlige.
7) Noter: Det er fantastisk at spise frokost helt på toppen (hvis det altså ikke blæser!).
Det snyder med 2 alper. Jeg har næsten aldrig kørt på den lille alpe. Desuden er der næsten intet sne sent på sæsonen på den lille, og under 1. niveau på den anden.
Samt La Grave (jeg har været i anden sammenhæng) muligheden har jeg aldrig brugt, det er en ekstra udgift, plus hvis der er lækker sne, så er det mindst ligeså godt at køre i L2A. La Grave er klart overvurderet.

Tine Dohlmann 10/12 2005

Job/ bums i 2 Alpes
hej folkens.

Jeg tager til les 2 alpes i januar 06 og skal være der sæsonen ud. jeg har endnu ikke noget sted at bo eller noegt arbejde dernede så jeg vil høre om der er nogen der har lidt erfaring med den slags eller nogle gode kontakter dernede.

og er der noget man burde vide inden man tager derned??

// Tine

Anders Lassen 16/11 2005

Et af mine favorit steder
Jeg har været i Les 2 Alpes to gange tidligere. Begge gange i påsken. Og planlægger at skulle der ned igen, i påsken næste år.
Grund: Der er en rigtig dejlig Snowpark som man kan være rimelig sikker på er shapet og bliver holdt vedlige. Samt en god skierX bane, der dog derværre ikke bliver sat porte i for turister. (Det gjorde de ihvertfald ikke sidste år da vi var der).
Det skal nævnes at når man tager til 2 alpes på det tidspunkt af året, så er der formentlig ingen sne i byen og man kan kun stå på ski, på dele af den ene alpes.
Grunden til at vi tager derned er altså snowparken, samt at der er en gletcher, som altid er tilgængelig, hvis det skulle gå helt galt med sneen længere nede.
Desuden er der i påsken altid en chance for at man bliver ramt af den såkaldte Føn-vind, der kan bringe en masse dejlig pudder ind over alperne, langt langt ind i sæsonen.
Sker det skulle 2 alpes være et super, super sted at være. Det siger en af mine ski buddies der har oplevet det.
Og så er der jo også La Grave.....

Håber det var et bedre indlæg

Krikker 10/09 2005

Hmmm...
Du ka sige hva du vil.. Men hvis du er et sted i 2000 m højde, og der er pletter mange steder som ikke er dækket af sne er det ik tilfredsstillende. Jeg ka skam godt fortælle dig noget om parken, det er en rigtig fed park med hop for nybegyndere til de meget øvede. En rigtig fed halfpipe og det hele er godt sammensat.. Men hva ka man bruge det til når 60% af hoppende og halfpipen er lukket pga. snemangel. Måske stedet sku tilskaffe sig nogle snekanoner så der i det mindste er sne.
Lad vær med at ta' til Les Deux Alpes.. Det er ik pengene værd!

Lasse J. Pedersen 30/08 2005

Useriøse kommentarer
... For pokker da!

Hvor useriøst er det at bedømme et skisportssted på hvordan vejret var, da i var der?

- som den her. Jeg var der i uge bla bla. alt for meget tøsne. det var et dårligt sted. Jeg skal aldig afsted igen.

Giv kommentarer man kan bruge til noget i stedet for at fortælle om jeres ferie.

og et lille tip. SNEDYBDE 1m betyder ikke at der alle steder er 1m sne.. Hvis der står meldinger om, hvor meget sne der er, er det helt sikkert målt på toppen med mindre andet er angivet. Desuden, måler man sneen når den er faldet. Når sne falder ligger det sig som pudder, men efterhånden synger det sammen. 1m=30cm efter en uge uden sne.

- og alle destinationer overmelder hvor meget sne der er. Sådan har det altid været. Se den her reklame.
: Kom til bla bla, det er et dejlig sted. Klik her for at se snemeldinger

klik

20cm i dal 50 i top.

Hvor mange gæster giver det?

Det var lige lidt brok. Jeg har ikke været i Les Deux Alpes endnu, blev bare træt af at læse dumme kommentarer herinde.

Nogle der har nogle meldinger omk. parken hører jeg meget gerne fra jer. Jeg har set nogle billeder derfra, bla. på rad-films og det ser rigtigt godt ud.

Krikker 28/08 2005

Ik noget at råbe hurra for!
Var i les 2 alpes i uge 12. Det var skam en sjov tur, men stedet skuffede mig meget. eftersom det ligger i 2000 m højde, burde man tro snesikkerhed hvilket der ik var! Der stod dog meldinger på over 1 m sne.
Det er gamle lifter, men der er dog ik stor liftkø hvilket er godt. Det værste var at der lå små sten på alle pisterne, og så at det var tøsne. Vejret var fint, men nogle dage for varmt som gør det svært at finde det rigtige tøj! Men hvis i vil til et stort sted i Frankrig er det ik stedet. Stedet lever ik op til pris niveauet!

Martin Rasmussen 20/03 2005

Les deux alpes uge 10 2005
Efter at have evalueret turen i en uges tid kommer denne kommentar:
Synes som udgangspunkt at området er for småt!
Der var ikke så god skiløb, da der næsten ikke var noget sne.... det er lidt at overdrive når der står i deres snemelding at der er 120 cm.
Men området er utroligt børnevenligt, pga der ikke er stor sværhedsgrad, selv i dem der er sorte..... alt for mange glide stykker....
Men ok... vejret var rigtig godt... det var skiløbet bare ikke... tror desværre den står på nye ski til næste år, da der sidst på ugen lå små/store sten over alt i området på pisterne.

Peter Jensen 23/02 2005

Gode råd til 2 alps ??
vi er 2 habile løbere der skal til 2 alps i næste uge og vil gerne have et par tips/til hvilke pister/liftkøer osv.
på forhånd tak

Thomas Jensen 23/02 2005

Tja...
3 dage med sne fra ankomstdagen og derefter 5 dage med sol, men også MEGET vind og lave temperaturer!
De første 4 dage var rigtig fede, pga al den nysne, men efterfølgende faldt kvaliteten af pisterne, der næsten ikke blev præpareret ned mod byen, dvs flere steder med synlige sten og klippestykker, så det var hård kost for skiene at komme ned! På pisterne manglede der udfordringer oppe i terrænet pga lille stejlhed pisterne, så off-pisten var at foretrække, men jomfruelig sne varer ikke ved, med et stort antal personer der søger dybsne! Så hvis ikke der havde været snefald i ugerne op til, var det blevet en kedelig uge rent ski-mæssigt! Heller ikke åbent mod La Grave en eneste dag, hvilket ellers er noget der bliver fremhævet som en af grundene til at tage til Les Deux Alpes!
Alt i alt ikke et sted der er beregnet for folk med hang til stejle pister!

Jaap 22/02 2005

Lækkert område
Er lige kommet hjem fra les 2 alpes,

gode ting ved området:
- Den bedste sne, iæsr mellem 3500-2600m
- sjov offpiste, mange muligheder
- mange sjove events på pisterne
- stor by, meget liv, der er virkelig gang i den
- mulighed for meget lage turer, unden at skulle benytte skilift
- mange bredde pister

Ulemper:
- Mange besøgende i området
- meget vind på gletscheren
- I dårligt vejr lukker meget af området
- flere steder hvor man skal stave sig igennem (enkle grønne og blå)
- Gammeldags liftkort der skal vises inden man kommer med liften (pasfoto), det er tilgengæld kun i ved dalstations lifterne at dette er nødvendigt

Alt i alt, kan de ulemper der er ikke overskygge de gode ting der er ved området. At der er mange på pisterne mærker man ikke så meget da mange af pisterne er ekstremt brede. Tilgengæld er de mange folk med til at sætte gang i bylivet om aften...

Pisterne har den bedste sne jeg nogensinde har stået i og offpisten lige så

Alt i alt er skiområdet rigtig godt. Kan helt sikkert anbefales!!!

Iver 04/02 2004

Uge 4 2004 Vender tilbage
2 dage sne og ellers sol -perfekte forhold. Hyggelig by. Bliver markedsført som billig destination - nej, priser som i DK -både supermarked, fadøl og restaurant. Franskmændene er som de er...jo ikke deres skyld man tager derned...
Samlet set det bedste sted jeg har været -kan bedst beskrives som en kombination af Livigno`s hygge og Val T`s skiløb.
Hint: man kan stå i sol på den lille dalside om formiddagen og krydse byen over en lille bro, og stå i eftermiddagssol på den store side uden at klikke sig ud af skiene - smart nok lavet.
For begyndere er der kun en grøn returpist tilbage til byen, ellers nogle sorte -men, hva` turen skal jo kun køres 1 gang dagligt.
Pas på skiene -fik desværre stjålet 2 sæt fra hotellets område.
Stort + er højdeforskellen 3600-1650 på stor side, og 2100-1300 på lille, så der er dømt lange nedfarter. Vender helt sikkert tilbage.

Karsten 27/01 2004

Uge3-4 skod
tag ikke derned aldrig har jeg mødt franskmænd som er så auragante, alting er pisse dyrt det ved man jo på forhånd så det gider jeg ikke underholde jer med.
det værste var nok at de lukkede de to kondol lifter som man tager for at komme til midt stationen, for at springe for lavine fare. Hallo det plejer man at gøre om natten og ikke om dagen hvor folk har betalt for at stå på ski.. det er det værste jeg nogensinde har oplevet...
les 2 alpes stinker.

Elmardk 20/01 2004

Uge 3-2004 - tæt på katastrofe
Byen som forlanger 3 Euro pr.pers i TURISTSKAT !!!
2 første dage ok vejr - 2 regnvejrsdage og resten af ferien sneede det...VOLDSOMT !!!.... Pisterne har mange flade glidestykker - eneste mulighed for at komme fra skiområdet til byen er på en lang transportpiste eller på 3-4 sorte... Maden er ok, men en smule dyr (en well done bøf er rød)...
Afterski = ok.... tag på D'Avalanche og bliv ribbet: 1 øl = 7 EURO !!

Bar O Brians 02/01 2004

Barstaff
We are looking for extra barstaff for this season 2003/2004.
We are an Irish pub in the Village of Les 2 Alpes.
Please contact us on telephone +33 (0) 4 76 79 55 94 or on + 33 (0)6 14 90 14 34

Søren 23/11 2003

Godt all-round sted
Stort og varieret ski-område i smukke omgivelser.
Der er til tider nogen kø ved lifter - det er nok den største anke.

Byen er forholdsvis stor og rummer også mange faste beboere. Dette giver en god charme selvom der ikke er det store antal små gyder og gamle huse/bygninger.
Restauranter, barer og diskoteker er der mange varianter af så det skulle kunne tilfredsstille de fleste.
Trænger benene til en pause kan man evt. tage en hyggelig tur med liften til Vensoc og tilbringe 1/2 time.

Et par råd til området: Gours (blå) fører igennem næsten uberørte områder med uberørt sne. Der er nogle glidestykker, men man belønnes med naturoplevelserne og stilheden.

Signal fra 3200 m. er et godt bud til træning for let øvede. Der er næsten ingen kø ved liften.

Er man begynder kan Des Demoiselles se fristende ud, men lad være: Det er en overfyldt transport-piste. Nyd i stedet for et par ture mere i den 'høje' sne og tag liften ned til byen.
Er niveauet til rødt/sort er disse nedfarter gode - specielt den striplede off-piste rute ved Descante fra 2600m.

Lone T. 18/08 2003

Også om sommeren
Les Deux Alpes bedre end man tror. Der er skiløb på begge sider af byen, hvilket jo er perfekt for dem der søger efter solpister hele dagen. Den store gletcher er fantastisk at køre på, den har flest blå og grønne pister, hvilket gør at selv nybegynder kan komme helt på toppen. Der bliver reklameret med at det er billigere at bo/leve i Les Deux Alpes, men priserne er såmænd ca. de samme som herhjemme.

Destinationen er absolut et besøg værd om sommeren, hvor der foruden at blive budt på gletcherskiløb, er diverse aktiviteter, så du kan få en herlig aktiv ferie, bla. rafting, mountainbiking, udendørs svømning (også åben vinter), som noget af det spændende + meget andet. Det skal dog lige sige at det ikke er specielt billigt for de forskellige aktiviteter om sommeren, men hvis du kun er til skiløb, så kan det klart anbefales.

Anders Sørensen 02/10 2001

Alsidig
Les Deux Alpes er en af de større franske destinationer.
Forcen ved stedet er at det er særdeles velegnet til begyndere og let øvede - samtidig med at der stadig er pister (og offpiste) for dem der vil lidt mere.
Jeg mener stedet er godt til grupper sammensat af folk med vidt forskellige skikundskaber.
Afterski/byliv, er som det nu engang er på de større franske destinationer.

Dan Skovgaard Jensen 24/08 2001

Ukendt destination.
Les Deux Alpes er en af sydfrankrigs ukendte destinationer. Destinationen har siden starten af 1920'erne ligget i skyggen, af andre større franske destinationer, så som Alpe d' Huez. MEN det har bestemt ikke påvirkede Les Deux Alpes, tværtimod har den beholdt charmen. Nedløbet til "La Grave" og det varierende skiløb er et par af de ting som helt klart skal prøves!! Skiløbet er utroligt varierende, og i modsætning til mange andre skisport steder, er "begynder" pisterne også en del af det høje terræn. Så begyndere får også mulighed for at nyde den smukke udsigt over alperne. "Off-piste" og de rutinerede skiløber, >> Hvis i ikke har prøvet Les Deux Alpes(La Grave) << så har i helt klart noget at se frem til...