Anmeldelse af Les Contamines

Opret kommentar Se kommentarer for andre destinationer her
Steen Neerfeldt 28/10 2014

Super sne
vi har været der to gange og skal der ned igen- det er et rigtigt dejligt sted mange brede
" boulevarder" og sol formiddag på den ene side og sol eftermiddag på den anden sidde ikke mange mennesker vi syntes ikke det kan blive bedre glæder mig vildt meget har stået på ski 2-3 gang hver vinter siden 1995 mange forskællige steder nord og syd på dette rer en aboslut top destination for os

Finn Andreasen 25/02 2011

Perfekt område til kortere skiferie
Var der 6 dage i uge 1/2011. Desværre ingen nysne, så off-piste var langtfra optimalt, men muligt. Temperaturene var fra -3 til +9 i området i løbet af dagen. Der er til denne sæson opsat ny hurtig 6 pers. stolelift "Nant Rouge", så man kommer hurtigt op i det sjove område via ændret piste "Coins" og 6 pers. stolelift "Tierces". Absolut ingen liftkøer, og alle væsentlige stolelifte er modere og hurtige. Men som i alle franske områder er der også her træklifte (stenknusere), - men de er effektive nok.
Der er flere gode restauranter at vælge imellem, her kan særligt anbefales Ches Gaston og Ferme La Ruelle.
I byen er der et par enkelte gode barer, bl.a. Le Saxo (tæt på InterSport).

JJ 25/02 2009

Les Contamines - super off-piste
Jeg har lige været i Les Contamines (for første gang) i uge 7, 2009 – 8 dage på ski i helt fantastiske sne.

Helt konkret - fantastiske off-piste arealer. Sneen var i særklasse i uge 7 – men jeg kan forstå, at det er reglen mere end undtagelsen.

Meget behagelig, afslappet stemning. Meget familieorienterede. Man behøver ikke være bekymrede om at have dette års mode. Jeg fik sågar øje på et par stykker som stod på ski i cowboybukser (som jeg ikke selv vil anbefale…).

Men aldrig har jeg været et sted, hvor der var så mange, som kørte på ’rigtige’ off-piste ski.

Desværre betød det kraftige snefald, at mandskabet ikke havde overskuddet til at pleje funparken.

En lille minus - nogle af stolelifterne er lidt gamle og langsomme. Men dette bliver opvejede af, at der er ingen køer.

Hvis du overvejer en tur til Les Contamines, er der gode chancer for, at du også overvejer et ophold hos Oure Sport (eller det, der er tilbage efter Oure Sports tidligere engagement i området). Peter og sine unge hjælpere styrer baren og restauranten under kabinliften v. Le Ponte. Super stemning og service i top. Kan anbefales på det højeste.

(og der er trådløs netforbindelse i arealet omkring barren)

Anja 10/11 2005

Skønt
Les Contamines er lige præcis, hvad alle de andre skriver her på sitet !
Det er et skønt mindre område, men pistemæssigt er der knap til en uge. Det er godt for begyndere og øvede kan finjustere offpiste-færdighederne, da der er enorme områder med den skønneste pudder.
Liftene kører upåklageligt, og området hænger godt sammen -dog er der eet eller to steder hvor man skal stave sig 100 m hen til liften eller videre nedfart, hvis man ikke kører djævelsk!! stærkt.
Der er en fin snowpark hvor man kan lege og hoppe til stor morskab for dem der kører op med stoleliften. ;o)
Byen er absolut ikke et sted for afterski med dans på bordene, men en øl eller en kop espresso efter en dejlig dag med skiløb, kan det da godt blive til.

Claus 12/01 2005

En oplevesle både på pisten og med service
Vi er lige kommet hjem efter en uge i nytåret, tak til alle de involverede, det var en oplevelse og den bliver med garanti gentaget. Service niveauet er det højeste og priserne er de billigste. Ski terrænet er til alle og der er det fedeste off piste løb flere dage efter snefald. Vi sad på en cafe i terrænet i 1650 moh og målte 22 + grader i solen...
Maden og servicen hos Oure sport var sublim.

Dykker hilsen CP

Jesper 26/12 2004

Fedt sted!
Vi har lige været i Les Contamines Montjoie her i julen. Der var ikke meget sne, ca. 1 meter. Men hvilken pudder. Og så kan man køre offpiste overalt.
Det er ikke sidste gang vi er her.

Morten Hyllegaard 16/10 2003

Et besøg værd
Les Contamines er et forholdsvis ubeskrevet blad hvad angår franske skisportssteder, men det er ikke helt berettiget.
Det er mere end et besøg værd. Selv har jeg boet der en hel sæson, og vil som største kvalitet fremhæve de ikke-eksisterende liftkøer. ser man bort fra den virkelige højsæson er der ikke et øje - og der er ikke mange at konkurrere om de gode powder-spots med.

Martin bredgaard Sørensen 14/01 2002

God pudder og få mennesker
Les Contamines var ubetinget en dejlig og positiv overraskelse. En overraskelse, fordi området hverken hører til de største eller mest berømte. Alligevel måtte jeg efter 20 år som aktiv skiløber alligevel lette på kasketten for de optimale off-piste betingelser der mødte os i Les Contamines. At vi var heldige med sne og vejr skyldes naturligvis primært vejr-guderne, men desuden var terrænet aldeles velegnet til off-piste, og hvad mere var: Der meget få mennesker!! I løbet af en uge var vi end ikke i nærheden af at få kørt de store uberørte områder op (O.K. - vi fik også en "refill" midt på ugen!) men alligevel en stor, stor pudder-oplevelse.

Kasper Bang 17/12 2001

Bedste Offpiste i alperne
Jeg er helt enig med Niels.
Jeg har været på ski i Les Contamines i over 25 uger, og har ikke oplevet bedre muligheder for offpiste nogle andre steder i alperne.

Niels Stidsen 10/09 2000

Skiløb ikke fest
Les Contamines er et efter franske forhold lille område, med kun ca. 120 km pister. Der er gode forhold for alle skiløbere, lige fra begyndere til eksperter. For de øvede skiløbere kan fremhæves at underlaget er græsbakker, hvilket giver mulighed for off-piste kørsel selv når mange andre steder melder om snemangel. Græsbakkerne gør det muligt at køre offpiste i hele området, hvilket betyder at man kan lave sit eget spor 2-3 dage efter et snefald. Snesikkerheden er helt fantastisk. Mont Blanc's kulde giver en masse sne og det er ifølge de lokale, over 40 år siden de har haft en vinter med dårligt skiføre. Byen er ikke et ideelt sted, hvis man er ude efter fest og ballade, men er man ude efter godt skiløb og hyggelig stemning i byen, er stedet helt i top.
P.S. I modsætning til hvad siden her påstår, er der en snowpark med en halfpipe og en boarder cross bane, samt div. hop.