Anmeldelse af Flaine

Opret kommentar Se kommentarer for andre destinationer her
Kurt Larsen 29/01 2019

Godt skiområde uge 4 2019
Er lige kommet hjem efter en uge med fantastisk vejr 1/2 eftermiddag med sne ellers resten af tiden med høj sol hvilket måske gør bedømmelsen bedre end hvis det var dårligt vejr. Vi boede på Les Terrasses d`Eos som er det bedste lejlighedskompleks jeg nogensinde har boet på, især efter Franske forhold. Kig på hjemmeside og billederne lyver ikke. F. eks gratis afterski (varm kakao og vin chaud) ved bål på pisten bag hotel osv. Der er kabine og Hi-speed lifte ved alle vigtige lifter og en del af lifterne løfter en over 7-800 meter så det er nemt at få nogle lange nedfarter. De fleste pister er røde og blå, men der er få sorte som for det meste er upræparerede. Er man til off-piste i den lette ende er det ligeledes et perfekt sted, tror næsten ikke man kan finde et sted hvor man kan komme i problem med store klipper osv. Der er næsten ingen mennesker så god plads på pister og derved heller ingen liftkøer (måske anderledes i uge 7 - 8 ?) Et område jeg helt sikkert skal besøge igen og er man uden for de dyre uger ligger det i den billige ende. dog er pris niveau på pisten noget højere end Østrig (ca. 8 € for 1/2 liter ØL og ca. 20 € for frokost) Så jeg kan kun sige PRØV det og hvis man er helt nybegynder er hele byen Flaine en stor Grøn bred piste med en del transport bånd så for helt nybegyndere og små børn er det også perfekt. Selve Byen Flaine er typisk Fransk Beton og leder man efter en hyggelig bjerg by er det ikke Flaine, men Les Carroz i samme skiområde er en hyggelig by.
Mvh
Kurt

Er denne kommentar til nogen hjælp?
Ja Nej

Ulla Lindtoft 08/04 2007

Flaine påskeferien 2007
Har været 10 mennesker afsted i påskeugen i Flaine. Den generelle snesituation i år taget i betragtning var vi meget spændte på føret dernede. Vi blev dog positivt overraskede - der var tilstrækkeligt med sne, men varmen gjorde den meget tung om eftermiddagen. Da pisterne generelt vender mod nord, er Flaine dog et meget snesikkert sted. Udsigten til Mont Blanc er formidabel!
Der er pister i alle sværhedsgrader, og i selve Flaineområdet udmærker de sig ved, at blå og røde i mange tilfælde løber side om side, så det er nemt at have børn med på bjerget. Desuden er det hyggeligt med skiløb både over og under trægrænsen.
Enkelte lifter trænger til udskiftning, men der er næsten ingen køer - vi oplevede kun en smule skærtorsdag og langfredag;men det er næsten ikke værd at nævne.
Eneste malurt må være prisniveauet både på pisterne og i supermarkedet (ja, der er kun et), som er kanonhøjt - 4,60 euro for en kop cacao m flødeskum...
Der er stort set ingen danskere endnu - til gengæld vrimler det med englændere (og så selvfølgelig franskmænd:-))

Er denne kommentar til nogen hjælp?
Ja Nej

Michael 17/02 2004

Fantastisk sted
Er lige kommet hjem efter en uge i Flaine - hvilken overraskelse. Flaine (og området Grand Massif) er ikke kendt blandt ret mange danskere - ganske uforståeligt.

Skiløbet hører virkelig til noget af det bedste jeg har oplevet. Området hænger godt sammen og er meget varieret. Der er hyggeligt skiløb i skoven, og fantastisk skiløb højere oppe i terrænet. Pister i alle sværhedsgrader lige fra gode begynderbakker til dybsorte pukkelpiste. Fra toppen i Flaine har man den mest pragtfulde udsigt til Mt. Blanc. (man kan næste røre det)

Selv om vi var i Flaine i uge 7 var der praktisk taget ingen liftkøer. Flere af liftene var dog af ældre dato og noget langsomme - men det opvejes af, at man ikke skal stå i kø.

Eneste minus ved Flaine (med mindre man er til beton) er byen. Selve Flaine by er en ægte fransk sattelit by bygget udelukkende i beton - grimt...... Men de øvrige byer i Grand Massif området er oprindelige og hyggelige byer. Men det bedste skiløb findes nu omkringe selve Flaine by.

Jeg kan kun sige, at I ikke må snyde jer selv for en tur til Flaine - fantastisk område, og så har byen en imponerende snestatistik. (3 meter på toppen mens vi var der).

Flaine kan absolut anbefales.

Er denne kommentar til nogen hjælp?
Ja Nej

Daniel Skouw 10/10 2002

Kanon sted
Tag til flaine det er en oplevelse værd liftkøer er et sjællent syn. i er velkommen til at skrive ? til mig hvis i vil

Er denne kommentar til nogen hjælp?
Ja Nej

René Beyer 19/12 2000

Perfekt skiløb
Flaine er endnu en lidt overset destination for os danskere, men det vil snart ændre sig. Skiløbet i Le Grand Massif, som Flaine er en del af, er nemlig helt suverænt med store afvekslinger - såvel i naturen som i udfordringerne. Samtidig er en meget stor del af området beliggende over 1600 meter, hvilket gør området meget snesikkert. Første gang jeg besøgte Flaine for to år siden, lå der over 6 meter på toppen... Også liftsystemet er helt i top, og der er ikke de store køer.

Hvis du tager til Flaine, så snyd ikke dig selv for en tur op til toppen, hvor du næsten kan røre Mont Blanc - det føles simpelthen som om, det ligger lige ved siden af dig, selv om der i luftlinie er adskillige kilometer. Det er et betagende syn.

Ha' en god ferie i Le Grand Massif og Flaine :o)

Er denne kommentar til nogen hjælp?
Ja Nej