Anmeldelse af Flaine

Opret kommentar Se kommentarer for andre destinationer her
Betina S.a. 13/02 2020

Flaine - Vi kommer helt sikkert igen
Vi - en familie med 5 voksne (far, mor og 2 børn + kæreste over 18 år)er netop hjemkommet fra en uges skiferie i Flaine (uge 5) og området får ligesom vores indkvartering de bedste anbefalinger herfra. Vi boede på Premium Résidence les Terasses d*Eos (booket gennem Sunweb)med ski in -out, jacuzzi og udendørs opvarmet pool. Lejligheden i 2 plan havde 3 badeværelser, 2 soveværelser, stor stue med opholds- og spisestue i et og med et mindre integreret veludstyret køkken med ovn, mikroovn, 4 kogeplader, brødrister, kaffemaskine og opvaskemaskine. Der var 2 balkoner med plastmøbler. Lige foran skiopbevaringsrummet går der en sti der førte ned til en stolelift, hvorfra man kommer videre ud i skiområdet. Når man skal hjem fører en træklift en op i terrænet, hvorfra man løber til en stolelift og løber hjem derfra, simpelthen så nemt. 2 dage i løbet af ugen stod hotellet klar med vin chaud og varm kakao samt bål, lige udenfor skiopbevaringsrummet.
Selve skiområdet er også meget varieret og overskueligt og hænger godt sammen. Der var aldrig overfyldt på pisterne. Der er rigtig mange blå og røde pister, men der er også grønne og få sorte. De sorte er upræparerede, i hvert fald dem vi så. Der findes bl.a. en lang blå piste på 14 km., som vi også prøvede, de første 11 km var rigtig fine, men så kom vi ned i områder hvor der i den grad manglede sne (vi fik efterfølgende 2 dage med sne) samt der var et ultra smalt stykke vi skulle igennem (skrænt til den ene side uden net og klippe på den anden side) ellers en meget fin lang tur, men vær dog opmærksom på at man skal med bus hjem derfra.
Om liftforholdene kan vi sige, at der i Flaine er rigtig mange tallerkenlifte, nogle få enddog svære tallerkenlifte, forstået på den måde at de drejer skarpt el. hopper lidt og nogle ture er også meget lange, men det står på skiltet ved liften om den er svær (difficult). Der var heller ingen visir på stoleliftene, som vi kender det fra f.eks, Østrig. Vi stod næsten aldrig i kø ved lifterne.
Prisniveauet i restauranterne på pisten er generelt højere end i Østrig, men når det er sagt så fandt vi også nogle hvor du f.eks. kan få en burger el. panini for 10 euro ellers er niveauet typisk 12-17 euro for mad (fine anrettede portioner) og 4-6 euro for drikkevarer.
Alt i alt havde vi en fantastisk uge i Flaine med blandet vejr, god indkvartering, en by med alt hvad du har brug for på en ferie og vi kommer helt sikkert igen.

Kurt Larsen 29/01 2019

Godt skiområde uge 4 2019
Er lige kommet hjem efter en uge med fantastisk vejr 1/2 eftermiddag med sne ellers resten af tiden med høj sol hvilket måske gør bedømmelsen bedre end hvis det var dårligt vejr. Vi boede på Les Terrasses d`Eos som er det bedste lejlighedskompleks jeg nogensinde har boet på, især efter Franske forhold. Kig på hjemmeside og billederne lyver ikke. F. eks gratis afterski (varm kakao og vin chaud) ved bål på pisten bag hotel osv. Der er kabine og Hi-speed lifte ved alle vigtige lifter og en del af lifterne løfter en over 7-800 meter så det er nemt at få nogle lange nedfarter. De fleste pister er røde og blå, men der er få sorte som for det meste er upræparerede. Er man til off-piste i den lette ende er det ligeledes et perfekt sted, tror næsten ikke man kan finde et sted hvor man kan komme i problem med store klipper osv. Der er næsten ingen mennesker så god plads på pister og derved heller ingen liftkøer (måske anderledes i uge 7 - 8 ?) Et område jeg helt sikkert skal besøge igen og er man uden for de dyre uger ligger det i den billige ende. dog er pris niveau på pisten noget højere end Østrig (ca. 8 € for 1/2 liter ØL og ca. 20 € for frokost) Så jeg kan kun sige PRØV det og hvis man er helt nybegynder er hele byen Flaine en stor Grøn bred piste med en del transport bånd så for helt nybegyndere og små børn er det også perfekt. Selve Byen Flaine er typisk Fransk Beton og leder man efter en hyggelig bjerg by er det ikke Flaine, men Les Carroz i samme skiområde er en hyggelig by.
Mvh
Kurt

Ulla Lindtoft 08/04 2007

Flaine påskeferien 2007
Har været 10 mennesker afsted i påskeugen i Flaine. Den generelle snesituation i år taget i betragtning var vi meget spændte på føret dernede. Vi blev dog positivt overraskede - der var tilstrækkeligt med sne, men varmen gjorde den meget tung om eftermiddagen. Da pisterne generelt vender mod nord, er Flaine dog et meget snesikkert sted. Udsigten til Mont Blanc er formidabel!
Der er pister i alle sværhedsgrader, og i selve Flaineområdet udmærker de sig ved, at blå og røde i mange tilfælde løber side om side, så det er nemt at have børn med på bjerget. Desuden er det hyggeligt med skiløb både over og under trægrænsen.
Enkelte lifter trænger til udskiftning, men der er næsten ingen køer - vi oplevede kun en smule skærtorsdag og langfredag;men det er næsten ikke værd at nævne.
Eneste malurt må være prisniveauet både på pisterne og i supermarkedet (ja, der er kun et), som er kanonhøjt - 4,60 euro for en kop cacao m flødeskum...
Der er stort set ingen danskere endnu - til gengæld vrimler det med englændere (og så selvfølgelig franskmænd:-))

Michael 17/02 2004

Fantastisk sted
Er lige kommet hjem efter en uge i Flaine - hvilken overraskelse. Flaine (og området Grand Massif) er ikke kendt blandt ret mange danskere - ganske uforståeligt.

Skiløbet hører virkelig til noget af det bedste jeg har oplevet. Området hænger godt sammen og er meget varieret. Der er hyggeligt skiløb i skoven, og fantastisk skiløb højere oppe i terrænet. Pister i alle sværhedsgrader lige fra gode begynderbakker til dybsorte pukkelpiste. Fra toppen i Flaine har man den mest pragtfulde udsigt til Mt. Blanc. (man kan næste røre det)

Selv om vi var i Flaine i uge 7 var der praktisk taget ingen liftkøer. Flere af liftene var dog af ældre dato og noget langsomme - men det opvejes af, at man ikke skal stå i kø.

Eneste minus ved Flaine (med mindre man er til beton) er byen. Selve Flaine by er en ægte fransk sattelit by bygget udelukkende i beton - grimt...... Men de øvrige byer i Grand Massif området er oprindelige og hyggelige byer. Men det bedste skiløb findes nu omkringe selve Flaine by.

Jeg kan kun sige, at I ikke må snyde jer selv for en tur til Flaine - fantastisk område, og så har byen en imponerende snestatistik. (3 meter på toppen mens vi var der).

Flaine kan absolut anbefales.

Daniel Skouw 10/10 2002

Kanon sted
Tag til flaine det er en oplevelse værd liftkøer er et sjællent syn. i er velkommen til at skrive ? til mig hvis i vil

René Beyer 19/12 2000

Perfekt skiløb
Flaine er endnu en lidt overset destination for os danskere, men det vil snart ændre sig. Skiløbet i Le Grand Massif, som Flaine er en del af, er nemlig helt suverænt med store afvekslinger - såvel i naturen som i udfordringerne. Samtidig er en meget stor del af området beliggende over 1600 meter, hvilket gør området meget snesikkert. Første gang jeg besøgte Flaine for to år siden, lå der over 6 meter på toppen... Også liftsystemet er helt i top, og der er ikke de store køer.

Hvis du tager til Flaine, så snyd ikke dig selv for en tur op til toppen, hvor du næsten kan røre Mont Blanc - det føles simpelthen som om, det ligger lige ved siden af dig, selv om der i luftlinie er adskillige kilometer. Det er et betagende syn.

Ha' en god ferie i Le Grand Massif og Flaine :o)