Anmeldelse af Chamonix

Opret kommentar Se kommentarer for andre destinationer her
Jensen 29/11 2011

off-piste og det løse
Chamonix er nok ikke primært for begyndere, men et fedt sted hvis man står ok på ski. Toppen er efter min mening en off-piste tur ned over Argentiere gletcheren fra Grands Montets, og så selvfølgelig Vallee Blanche, hvor jeg vil anbefale at man medbringer guide + steigeisen til den første del af turen.

Negative sider er helt klart de gamle kabinelifter til især valee blanche og toppen af grands montets. Gammelt bras må man sige.

Har man egen bil kan man lave en super-uge hvis man kombinerer med en dag i courmayeur og en dag i Verbier der kommer med på mont blanc unlimited kortet.

Indkvartering i Chamonix er som regel typisk fransk: Småt, grimt, gammelt og dyrt...

birger 05/10 2008

off-piste mekka
har været i chamonix 3 gange skal igen til vinter
jeg ville aldrig ta til chamonix hvis jeg ville stå på pisten eller ikke havde bil, men off-pisten dur sgu .

Joachim 10/06 2005

Fed offpiste!
Denne vinter var en ven og jeg i Chamonix i knap 4 måneder. Til bylivet vil jeg sige at den ligner ikke andre store festilige skiområder. Men der er til at feste hvis man vil det. Drinks og øl priser er meget normale hvis man ellers undgår de par dyre pubber og barer der er. Der ligger et billigt supermarked i centrum af byen, hvor priserne ligger 5% højere end en netto i DK. For at komme ud til områderne går der busser, men pas på! Det er langt fra altid at de går efter busplanen, så man kan nogle gange stå og vente 30 min på en bus. Liftsystemerne er meget blandede i kvalitet. Generelt er det meget usammenhængende mellem områderne og nogle steder lukker de tit hvis der er lidt dårligt vejr(F.eks. Le Tour, øverste del af Les Grands Montets og Toppene af Brevent/Flegere områderne). Skiløbet er på pisterne ganske udmærket. De preparerer en gang dagligt(selvfølgelig). Offpisten er til gengæld noget af det fedeste!! Den nyfaldne sne er helt vild at stå på. Specielt i Grands Montets området er den super fed. Og den er osse ret fed på Le Tour. Man skal bare finde den. Men problemet er at man skal være hurtig for at finde urørt sne, idet at mange tager dertil pga offpisten. Men generelt et fedt sted hvis man er nogle stykker i et par uger. Men om det holder en hel sæson?...det holder når det er fedt vejr!!!

Østrig Holder 24/02 2005

Chamonix gør det aldrig.....
Jeg havde den tvivlsomme fornøjelse at være i Chamonix i uge 7 2005. Og det var sgu en noget blandet fornøjelse. Lad mig starte med at sige at vi var 10 unge mennesker afsted. For at starte med selv skiområdet, ja så var det vel udmærket, når det ellers havde åbent. For når der var tåget og sne var de ikke sene til at lukke hele området pga. lavinefare. Dette er vel også i orden, men alligevel nederen når man gerne vil stå på ski. Derudover er liftkortet helt fantastisk dyrt. 181 euro, eller knap 1400kr for 6 dage, og dette er for usammenhængende skiområder, og en masse lukkede lifte....
Men ellers er området et rigtig godt til off-pist....
Byen tilgengæld, der rammer de helt forbi. Franskmænd er uden tvivl de mest sindsyge mennesker jeg har mødt. Ingen franskmænd vil under nogen omstændigheder acceptere larm eller fulde mennesker efter kl. 22. Og de er ikke sene til at ringe til politiet. På en gennemsnits bytur i Chamonix blev vi stoppet af politiet mindst 2-3 gange. Derudover har mange hoteller ansat vagter der går rundt på hotelgangende med blodhunde. En noget ubehaglig oplevelse når man kommer ud af døren kl 23-24 stykker om aftenen med en god brandert på, og der så står en mand med en hund og siger, vær stille og luk døren. Derudover skal det nævnes at alle bar'er skal lukke kl 0130, og det går de meget op i at overholde. Derefter kan man gå på 3 forskellige natklubber i byen. Vi fandt kun en, og den var rimelig nederen. Og så var priserne ikke til at man kunne opretholde sin brandert. 10 euro pr. drink og 5 euro for 25cl øl. Og så skulle man købe drikkevare for 15euro for at man måtte købe noget.
I øvrigt var afterski ikke noget de kendt til. Der var kun nogle enkelte barer der holdt åbent, og der var ikke i nærheden af afterski stemning som man kender det.
Derfor vender jeg stærkt tilbage til Østrig til næste år, for der ved de da hvordan bajerne skal drikkes, og hvordan man holder en omgang seriøs afterski.... Lad mig bare konkludere at Frankrig sutter røv, og Østrig holder....

Flemming 07/02 2003

Chamonix... tja...
Det positive først - det er en RIGTIG by der er smadderhyggelig. Valle Blanche turen er også rigtig fed.

Derudover har man formået at forene ulemperne fra Østrig med ulemperne fra Fra Frankrig (fra Østrig usammenhængende områder og kombineret med det franske prisniveau). Hvis man ikke er i egen bil er det ret irriterende at skulle vente på skibusser for at kunne teste nogle af "yderområderne". Det er helt klart et sted for de øvede/meget øvede og så dem som gerne vil løbe off-pist

Jacob 06/01 2003

Topdollar off-piste og gang i den.
Chamonix er bare en fantasisk by, og skimæssigt helt på toppen - HVIS man kan stå på ski. Der er rige muligheder for off-piste.
Pga. det usammenhængende liftsystem er det lidt tidskrævende at mødes med andre til frokost. Men det skal siges at der er pister nok til en uge. Og er man til Off-piste er der muligheder nok til laaaaaang tid.
Skal man på Valleé Blanche turen, så sørg for at alle i gruppen er på samme niveau idet man kører efter laveste niveau. Turen er fed og der er rig mulighed for udfordring. Man kan med fordel booke en bjergguide en hel dag og tage turen to gange eller køre V.B. og en af de andre ture.
I Chamonix bor en dansk bjerguide, som er uddannet på bjergguideskolen i Chamonix. Spørg efter ham på barene eller på Guide de Mont Blanc kontoret. Han hedder Asbjørn.
Lad være med at lade dig friste af alt det tilsyneladende lette off-piste. Kør det først med en guide eller lokalkendt.
Mht. Barer så check The Jekyll ud. denne irske bar ligger i udkanten af Chamonix Syd, og har Dj´s og pissegod mad. Fed stemning. Ellers er der så mange barer at det er for vildt.
Der er ikke så mange danskere som tager turen til Chamonix, men englændere og svenskere er der masser af.
Alt i alt et super sted - UDEN BETON.