Anmeldelse af Brides les Bains

Opret kommentar Se kommentarer for andre destinationer her
Finn Danielsen 14/08 2005

Et altanativ til Meribel
Brides les Bains er bosted for Meribel.
Transporten fra Brides les Bains til Meribel foregår i gondol, med plads til 4 i hver vogn, og det tager ca. 28 minutter.
Der kan være lidt ventetid ved gondolen (10-15 minutter), men med afgang inden 9 er det minimalt, hvad vi har ventet. (vi har været her 3 gange i en uge)
Turen fra Meribel skal ske inden kl. 17.30, da en taxa ellers er eneste mulighed. Vi prøvede dette 1. gang vi var her. Det kostede da 30€ at komme hjem.
Vi opbevarer vores ski og støvler ved gondolen for ca. 125,- pr. person. Det eneste minus her er, at der ikke er varme i skabene, så støvlerne kan være lidt fugtige om morgenen.
Der kan lejes skabe i Meribel, hvor der er varme i til at tørre støvlerne. Jeg tror, at vi prøver dette næste år.
After ski i Brides les Bain er ikke noget at skrive hjem om, og hvis det er dette, der er sagen, så skal turen nok hellere gå til Østrig.
Spisning kan klares i lejligheden og i Brides les Bains, men en tur til Meribel i bil, giver også en del muligheder for spiseoplevelser.
Så både den billige udgave og den dyre udgave kan vælges.
Det er muligt at få et familieliftkort til de 3 dale.
2 voksne og 2 børn under 19 koster ca. 5.000 kr. for 6 dage.
Husk når I bestiller liftkort at bestille til det rigtige område.
Hvis I køber i en af dalene (her Brides les Bains), så får du automatisk til dalen alene. Dette er lidt billigere, men absolut ikke anbefalelses værdigt. Vi kan kun anbefale at I bestille til alle 3 dale.
Hvis det er kør selv ferie, så husk at der er mange der vil ind i denne dal. Lørdag efter kl. ca. 10.00 er der lllang kø. Det første år var vi i Albertsville kl. 16 og nåede først Brides Les Bains kl. 19.30 (ca. 15 km).
De sidste 2 gange har vi kørt om natten, med afgang fra Århus kl. 17, og ankommet til Brides les Bains kl. ca. 10.00.
Vi har prøvet Sverige og Norge, og lært at stå på ski her.
Derefter har det været Østrig en del gange.
Vores konklusion er at Sverige og Norge er gode steder at lære det at stå på ski, men det bliver hurtigt til 5 minutter op i en slæbelift og så 5 minutter ned ad pisterne.
Østrigs skisportssteder er hurtigt for små (Ischgl, Dorfgastain og Sölden), men med en rigtig god atmosfære, som Frankrig desværre totalt mangler. Dette skal forstås således med Østrig, at det hurtigt bliver de samme pister der bliver brugt. Jeg mener dog også, at alle sagtens kan få en fantastisk oplevelse her år efter år.
Men Alperne er lidt højere i Frankrig.
I de 3 dale med sine 600 km pister, er det svært at få den oplevelse, at du skal køre på samme pister gang på gang.
Som udgangspunkt har vi taget en af dalene i de 3 år, vi indtil nu har været her, og så haft nogle småture til de andre i ca. 2 dage hver gang.
Så vores næste familie skiferier kommer til at gå til Brides les Bains, og vi ser frem til at sidde i gondolen og glæde os til en forhåbentligt god dag, og når vi skal hjem, så er det dejligt at side i en ½ time og tænke lidt over dagens oplevelser.
Så min families erfaring er, at skal ferien gøres lidt billigere, så er dette en udmærket måde at gøre det på.
Vi bor i en lejlighed i uge 7 for ca. 4.000 kr., hvor der er det nødvendige for at kunne overleve i en uge.
Der er altan, gratis parkeringskælder, 4 senge og mulighed for at lave mad og en mindre swimmingpool.
Så det bliver med 4 dage på ski i Ischgl og 6 dage i Meribel vintersæsonen bliver afviklet i 2006.

Med venlig hilsen
Finn Danielsen