Anmeldelse af Avoriaz

Opret kommentar Se kommentarer for andre destinationer her
Brian 07/01 2018

Pris for taxa fra Geneve lufthavn til Avoriaz
Hej, vi er 4 der står for at skulle til Avoriaz. Vi flyver til Geneve. Er der nogen der ved hvad en taxa herfra og til Avoriaz ca. koster?
Alternativt, er der da et transfer-selskab, som nogle kan anbefale?

Så vidt jeg kan se, skal vi køre til Téléphérique Prodains Express Morzine Avoriaz og ikke til selve Avoriaz by.

Morten 07/11 2017

Avoriaz uge 6
Hejsa

Vi skal for første gang til Avoriaz i uge 6 og i den forbindelse har jeg lidt praktiske spørgsmål som jeg håber i vil svare på????
1. Hvordan fungere parkeringen, jeg kan se at der er tre anlæg, hvilke er bedst at book plads til bilen i?
2. Er det sidste stykke vej op af bjerget normalt ok at komme op af i bil?
3. Hvilke gode morgenmads steder kan i anbefale i Avoriaz?
4. Hvilke skiskole anbefaler i til børn der ikke taler fransk?

På forhånd mange tak og rigtig dejlig skiferie til jer alle.

Morten

Brian Bisgaard 12/01 2017

Fantastisk sted
Jeg har været der over 10 gange.Fantastisk sted :-)

Bent Møller 18/02 2016

Avoriaz i de franske alper er bare bedste sne
Har man først prøvet Avoriaz, er man bare solgt

Se profilen for ssaugmann
ssaugmann 20/05 2015

En positiv overraskelse!
Som stor fan af skiområder med skiløb op over 3.000 m.o.h. har jeg altid foretrukket områder som Val Thorens, Val d’Isere, Alpe d’Huez, Sölden osv. Ligeledes har jeg altid afvist at rejse til f.eks. Avoriaz, ganske enkelt fordi jeg mente det lå for lavt og at snesikkerheden dermed var for ringe. Men den opfattelse er der nu vendt rundt på. Som deltager i Europeangayskiweek, der i 2015, 2016 og 2017 finder sted i Avoriaz i uge 13, var jeg nemlig ”tvunget” til at tage til Avoriaz i år, og jeg må kort og godt indrømme, at det var en stor positiv overraskelse.

1) Ankomsten. Vi kom i bil til ankomstcenteret, tømte bilen for bagage og supermarkedsindkøb og fik den derefter parkeret i parkeringskælderen lige ved siden af. Derefter læssede vi vores habengut på en af de motoriserede slæder, som på 10 minutter transporterede os til vores lejlighedskompleks. Og ja – det er selvsagt lidt mere besværligt end f.eks. i Val Thorens, hvor man kan køre helt frem til lejligheden, men det var omvendt os lidt charmerende og fraværet af biler i byen mere end opvejede det. Fra vi ankom i bilen i ankomstcenteret til vi ankom til lejligheden tog det ca 30-45 minutter.

2) Byen. Taget i betragtning at Avoriaz er en fransk satelitby, så er den faktisk ret charmerende. Det skyldes selvsagt, at den er bilfri, og at den daglige transport dermed foregår på ski, til fods eller med hestetrukket kane. Samtidig er samtlige bygninger beklædt med cedertræ, som over tid får en nærmest sølvagtig patina, der passer utroligt godt til omgivelserne. Byen byder på de sædvanlige restauranter, skibutikker og supermarkeder og priserne ligger vel på niveau med de øvrige skisportssteder i Frankrig. Vigtigst af alt er imidlertid at vitterligt er ski-in-ski-out, så man blot spænder sine ski på uden for lejlighedens skikælder, og derefter kører ned til den nærmeste lift.

3) Liftene. Liftene består primært af stolelifte, og der er næsten ingen kabiner eller gondoler (hvilket i min optik er positivt da jeg hader at tage skiene af hele tiden). Jeg kan godt kende beskrivelsen af, at mange af stoleliftene er af lidt ældre dato, og jeg undrede mig også over, at der ikke er vindskjold på nogen af dem. Hastigheden er imidlertid ok på langt de fleste af dem og på de få helt gamle stolelifter der er tilbage er der ikke andet at gøre end at læne sig tilbage og nyde udsigten.

4) Skiområdet. Selve skiområdet synes jeg var fantastisk og det hænger generelt rigtig godt sammen. Der er gode muligheder for at lave lange dagsture i flere retninger, både til Chatel, til Schweiz og til Morzine (hvor man dog lige skal tage bussen i 10 minutter), og omvendt kan man også finde suverænt skiløb omkring byen, hvis man ikke ønsker at tage så langt væk. Samtidig virker området ikke specielt overrendt og liftkøer så vi ingen af, ikke engang om morgenen. En af de helt store overraskelser var dog alle de små hytter og restauranter oppe i selve terrænet, som adskiller sig positivt fra de store affodringscentraler, som man finder i f.eks. Val thorens. Her var hygge og lokale retter, frem for masseproduceret cafeterie mad, og endda til ganske fornuftige priser.

Konklusion: Avoriaz var så positiv en oplevelse, at begge mine skiferier i 2016 går hertil.

Se profilen for Jock-Iuel
Jock-Iuel 21/02 2014

Et glædeligt gensyn!
En kommentar til indlægget "Et skuffende gensyn"!

Har lige været i Avoriaz i uge 9 og kan slet ikke genkende nedenstående - og der er oven i købet gået yderligere et år :D Jeg har været i Avoriaz 9 gange, flere af gangene á 14 dage, og kan slet ikke forestille mig noget bedre. Byen er perfekt for både børnefamilier og alle os andre, der er ingen biler, ski-in ski-out fra stort set alle bygninger - også butikkerne - og så kan man holde ud at se på alle de fine bygninger, som på flotteste vis er beklædt med cedertræ. INGEN betonsiloer her!
Prisniveauet i supermarkeder synes jeg absolut på ingen måde er højt - vel nærmest nogenlunde som i DK. Ude i terrænnet er det en anden sag, men her tror jeg alle destinationer har samme problem!
Men det allervigtigste er selvfølgelig terrænnet.... og her kan det siges kort: intet over, intet på siden!! Skiløbet i Avoriaz, eller nærmere bestemt i området Portes de Soleil, er uovertruffent. Og det hænger vitterligt sammen - det er kun ét sted, hvor du er tvunget til at bruge bus/taxi. Men det re jo som altid, når man er i store områder; man skal sætte sig ind i, hvordan det hænger sammen. Kører man bevidstløst rundt, vil man risikere, at ramme en pist, hvor der ikke er liftmulighed fra - disse pister er tit lavet af og til de lokale, så de hurtigt kan komme hjem og findes som regel kun i yder-områderne. Snak evt. med en pisteur, de er utroligt venlige fortæller gerne om området.
Lifterne... tjaaa, de er som lifter er mest - kolde!! Varme i sæderne betragter jeg som ligegyldigt - fryser du, er det fordi du har klædt dig forkert på! Lidt ligesom med støvler - hvis du får kolde tæer efter kort tid, er det fordi de ikke passer ordentligt. Men faktisk vil jeg mene, at ca. 1/2 af lifterne er af typen, der kom frem for nogle år siden - typisk 6-personers og hurtigkørende. Med meget få undtagelser (og typisk i Schweiz) er der store komfortable sæder i alle lifter. I Les Crosets har de dog bibeholdt en rigtig gammel fætter af typen "2-personers med et sæde som en parkbænk"! Den er utrolig langsom, man sidder lidt tæt og den er ikke pokkers komfortabel - men den er alligevel hyggelig og på en solrig dag er det helt fint, at den ikke er så hurtig!!

Jeg har aldrig selv kørt på skiferie og kunne aldrig finde på det! Men ankomstcentret virker perfekt når man ankommer med bus. Frankrig er delt op i 3 "zoner" når det gælder vinterferie for at lette presset på veje og natur - på samme måde som i Tyskland. De store uger er således 9-12 da man i hver af de 3 zoner har uger indenfor dette område. Jeg har været i Avoriaz både i uge 9 og 10 UDEN nogen problemer omkring ankomst eller afrejse. Der er mange mennesker - ja, det er der også på de store rejsedage på Kbh H, men det virker! Selv "slæder" til at transportere bagagen "manuelt" er der rigtig mange af! Bæltekøretøjer - ja, dem er der en del af til det rent praktiske - kører som taxi'er på ankomst/afrejsedagene og for 10 € kan du blive kørt fra bunden af byen op til afrejse/ankomst centret... det betaler man gerne for ikke at slæbe sig halvt ihjel :D Hestedrosche er også en mulighed.

På alle feriesteder sker der fejl, personalet har haft en dårlig dag, guiden er bagstiv eller hvad ved jeg - eller bliver man irriteret over, at bageren solgte det sidste lune baguet for næsen af én. Lige meget hvad, vil jeg altid vende tilbage til dette - for mig - skønne paradis på jord! Jeg har været på andre destinationer og skal sikkert endnu flere i fremtiden, men jeg vil *altid* vende tilbage til Avo!

Vi ses på pisten :o)

Lobse 15/03 2013

Et skuffende gensyn!
Vi havde glædet os til at gense Avoriaz efter at have besøgt stedet både i 1990&1995 som unge og kåde skientusianster! Så med vore skiklub på 19 personer i alderen 7-45 år (de fleste meget habile skiløbere) genså vi stedet i uge 7 2013. Vi havde forventet at der trodsalt var sket en hel del forandringer og forbedringer på de 17-20 år der var gået - men helt ærligt så var der forandringer, men desværre meget få forbedringer. På plussiden skal nævnes: bilfri by der havde bevaret traditionen med hestevogne og ski-in &out fra stort set alle boligområder, masser af sne og et varieret skiterræn. Desværre er der lang flere minusser: overvægt af ældgamle og nedslidte (og langsomme lifter) hvilket betyder at man bruger oceaner af tid i kolde lifte (vi fandt ikke en eneste med vindskjold eller varme i sæderne), utrolig mange glidestykker, hvor det ofte er nødvendigt at stage sig frem over, et skiterræn der ikke virker nær så sammenhængende som der reklameres med. Med mindre der med "sammenhængende" menes incl bus og tog!, kedelige restauranter i terrænet og generelt et ALT for højt prisniveau, både for mad og bolig. Og selvom der er etableret et velkomstcenter, der skulle sikre en effektiv ankomst og afgang fra byen tog det os 1.5 time i rystende kulde fra bilen var parkeret i p-huset til vi havde fået fat i en hestevogn,  der havde tid til at køre os og bagagen til Alpages! Hvor den "servicemindede" hestekusk nærmest kylede vores kufferter af ved receptionen. Måske er det blot et uge7-problem, men det virkede som en ufattelig frusterende og tidrøvende oplevelse. Så Avoriaz er et overstået ski-kapitel for vores vedkommende og 3. gang var bestemt ikke lykkes gang, desværre.

Kimjandersen 29/08 2012

Ankost/afgang
Jeg hører, at de har fornyet ankomst/afgangshallen i Avoriaz.
Det skulle nu glide meget nemmere med at komme ind og ud af byen.

Det er dog en løs kommentar her og der, jeg har det fra - er der nogen der ved, hvor jeg kan finde noget mere håndgribeligt om det emne?

På forhånd tak!

Henrik 01/03 2012

køb ikke parkering og liftkort inden ankomst!
Vi skulle have været i Avoriaz for første gang i uge 6/2012. Havde købt liftkort via nettet inden 1. dec. for så sparede man 20 % og overdækket parkering. I midlertid kom vi aldrig afsted pga. sygdom, men der stod jo, at man kunne for pengene retur, hvis man blev forhindret. Det har været et sandt helvede at få pengene retur fra liftkortene, men det dog lykkes. Parkeringen tror jeg aldrig vi ser noget til. Vi køber aldrig på forhånd mere! God ferie hos de arrogante franskmænd

Se profilen for KJMunk
KJMunk 06/11 2011

Telepherique fra Prodain
Er der nogen der har informationer om den nye telepherique fra Prodain?

Se profilen for
Rune Andersen 20/02 2011

Godt skiløb, hyggelig by - manglende byliv
Jeg var i Avoriaz i uge 5 og 6 2011. Skiløbet bar præg af, at der var snetørke,- det havde ikke sneet i to uger - hvilket klart havde indvirkning på humøret. Når det så er sagt er Avoriaz og det omkringliggende skiområde Portes Tu Soleil meget stort og varieret, med mange gode, brede pister til de erfarne skiløbere, flere gode sorte pister (bl.a. "La Mur Suisse"), og et område, vi døbte "Sverige" - med gode muligheder for familie/børnevenligt skiløb. Også de to store parker vi besøgte var rigtigt gode, med både grønne, røde og sorte linjer og gode kickers samt en stor halfpipe.

Selve byen Avoriaz er meget idyllisk og har ikke i samme grad som fx Val Thorens en masse betonhoteller. I stedet er alt lavet i samme stil; gammelt træ, der er smukt tegnet på forskellig vis. Samtidig er der ingen biler i Avoriaz, hvilket giver en enormt hyggelig stemning med hesteslæder, der er eneste rigtige transportform. Positivt var det også, at der alle steder i byen var ski-in ski-out; hele byen var nærmest en stor pist,

Af negative ting vil jeg klart anføre bylivet, der var af lille kvalitet. Indtil klokken 01.30 ca. er der stedet The Place, de fleste foretrækker, men er du ikke i en meget stor gruppe sammen, er det min vurdering, at stedet ikke er specielt fedt. FIn musik, men meget varmt og svedfremkaldende. Også natklubben, der herefter havde åbent, var meget ringe.

Alt i alt et fint familiested og et sted, du godt kan besøge for skiløbets skyld, når sneen er til det - men så heller ikke mere end det.

Christina Balslev 03/02 2008

Supermarkedspriser?
Jeg har været afsted til Avoriaz engang i min grønne ungdom. Fantastisk sted! Men nu skal vi afsted igen og bo i lejlighed. Er der nogen, der kan fortælle, om det er dyrt at købe ind i Avoraz eller om det bedre kan betale sig at have noget mad med hjemmefra? Jeg kan se at spørgsmålet er stillet her på siden en gang før men ikke besvaret.

mvh
Christina

Heidi Sørensen 12/09 2007

Lejlighed søges for vinteren 2008
Vi er et par der søger en lejlighed for vinteren 2008 i Avoriaz eller andet snesikkert sted i Alperne.
Er der nogen der har kontakter til udlejere, der vil leje ud for hele sæsonen og ikke kun på ugebasis ?
Vi har forsøgt med turistbureauer, men forgæves.

Hilsen
Heidi & Jens

Peter 21/10 2006

Avoriaz for ALLE - også børn og begyndere
Avoriaz er inddelt i flere zoner, hvor du som skiløber får mulighed for at bevæge dig i det område der passer din skiteknik. Det betyder at du altid kan bruge Avoriaz's store område med hele familien eller vennerne.

Nedenfor er listet 10 tips til en god skiferie i Avoriaz

1. Lej en lejlighed ejet af danskere. De er som regel bedre udstyret og med gode informationer om området. Se bl.a. http://www.avoriaz-ski.net

2. Køb liftkort til hele Portes Du Soleil området - Husk at få det elektroniske kort, så du ikke skal have det op af lommen og ind i maskinen, hver gang.

3. Børn kan deltage i skiskolen fra ca. 5 års alderen. Den berømte skiskole hedder "MirFamose Village Des Enfant"

4. Tag på tur i det kæmpe område - eks. Avoriaz - Chatel - Morgin - Crozet - Avoriaz. Eller Avoriaz - Morzine - Les Gets. (fra begge ture oplever du en fantastisk natur med udsigt til Mont Blanc flere gange.

5. Tag til Hotel Les Prodain og spis Brassarade - en perfekt middag ved foden af telepherique i Les Prodain.

6. Vælg en lejlighed der ligger i det centrale Avoriaz - (Place Centrale) - Her sker de fleste aktiviteter.

7. Lej ski lokalt hos "Antoine" i Les Intrets II bygningen - de giver ofte op til 25%, hvis man siger man kender ejeren af lejligheden.

8. Køb mad i Thonon, hvis du kører selv - det er meget billigere. der er et kæmpe supermarked Cora mellem Thonon og Evian.

9. I Codec supermarked ved Place Centrale kan du få færdige grill kyllinger som kan bruges til aftensmad eller frokost-flutêt dagen efter. De er bare lækre!

10. Pas på "Le Mur". Muren til Schweiz er den skrappeste overvågede pist i alperne. Hvert år går det galt for mange dristige sjæle - nogle mister ligefrem livet - så tag den først med liften ned og vurder om du er god nok - den er stejl - rigtig stejl!!!


God ski fornøjelse...

Jette Bille 22/03 2006

Avoriaz for første men ikke sidste gang
Vi har netop været i Avoriaz - uge 10 og selv om det sneede helt vildt og sigtbarheden nogen dage ikke var alt for god, kan jeg kun anbefale stedet, det er absolut ikke sidste gang jeg skal derhen, det er et kanongodt område,(og her sammenligner jeg med f.eks. Canazei, Isghl og St. Anton), fordi byen ligger midt i det hele på en slags "klint"
"La Falaise" er det altid nemt at komme til en lift og ikke mindst altid nemt at komme hjem igen, næsten alle steder er der muligheder for at vælge mellem røde og blå pister så alle kan komme samme sted hen uden at nogen keder sig og nogen føler sig "for lidt udfordret". Området i Morzine opdagede vi desværre først på sidstedagen for det var absolut et besøg værd. Til Torben kan jeg kun sige at i år tror jeg ikke du skal være bange for at sneen er forsvundet i uge 15, da vi rejste hjem 11. marts, var der over 3 m. sne jeg tror næppe det forsvinder inden uge 15. Du kan roligt glæde dig, det er også fantastisk hyggeligt at der ingen biler er i byen, du kan faktisk køre på ski til købmanden og så tage liften hjem, det oplever man vist ikke andre steder.
mvh en nyfødt Avoriaz fan

Torben 21/02 2006

Avoriaz i uge 15!?
Hej
Er der nogen der har været i Avoriaz sendt på sæsonen, som kan fortælle noget om hvordan forholdene er på det tidspunkt. Det ligger jo ikke så højt som Tignes og Val Thorens, kan det gå ud over snemængden på den tid af året!?
Kan stedet ellers anbefales!? Mvh

Peter-Friis 17/02 2006

Re Rune
Man kan leje børneslæder til ca. 4 euro pr dag, ellers er det en god ide at have dem på ryggen.
Der ingen grund til at have barnevogn med, da den er helt umulig at køre med.

God tur.
Peter

Rune 14/02 2006

Små børn i Avoriaz
Vi skal afsted i uge 10 til Avoriaz. Men hvis gaderne er fulde af sne, hvordan transporterer man så lettest sit barn på 17 md. rundt i byen? Hvad har I andre gjort? Kan man leje en babykælk eller småbørnskane?

Rune

Se profilen for Wili-Jensen
Wili-Jensen 06/02 2006

Drik ikke vand fra vandhanen, børn og brede blå.
Vi er 7 som lige kommet hjem fra Avoria.
Det har været en rigtig god ferie med masser af sol, god sne og godt skiløb.

To af os er dog en kedelig erfaring rigere og det er: Drik ikke meget vand fra vandhanen - Køb drikkevand. Vandet smager ok, men kan give et par dage på potten.
Vil man være helt på den sikre side så kan man holde sig til masser af øl, vin og kaffe!!

Vedrørende Børneskiskole gjorde vi den erfaring, at der stort set kun tales fransk på børneskiskolen. Det kan godt være problematisk for de små børn. De kan fx. ikke fortælle at de skal tisse eller hvad de er kede af, etc.
Det vil en fordel hvis der bare er to børn på samme hold som kan tale/lege sammen.

Et tip til dem der gerne vil have en dag med gode brede blå pister, lidt ture mellem træerne og godt skiløb for de små.
Helt oppe i starten af Avoriaz, lidt før hvor man ankommer med bil, ved funparken med de store hop, går der en tunnel under vejen ned til området ved Morzine. Tunnelen er ikke nem at få øje på, men man kan løbe hele vejen på ski og komme tilbage med en stolelift.

Alt i alt er Avoriaz et rigtig godt sted, som er flere besøg værd.

Henrik 25/01 2006

Transport fra Avoriaz til Livigno
Jeg skal til Avoriaz i en uge og derefter Livigno i en uge. Jeg skal selv finde fra Avoriaz til Livigno, så jeg tænkte om der var nogle herinde der har et forslag til hvordan jeg kommer hurtigst og/eller billigst fra Frankrig til Italien.

Med venlig hilsen

Henrik

Nanna 24/01 2006

Busser i Frankrig?
Jeg står og ska til Avoriaz for 2 gange her om et par uger. Er der nogen der ved om det overhovedt er muligt a tag en bus/tog fra avoriaz/Morzine til De tre dale?
og hvis man kører i bil hvor langt er der så?
Venlig hilsen nanna

Peter-Müller 22/01 2006

Priser i Avoriaz
Gode velforsynede supermarkeder med masser af spændende varer; ingen grund til at købe nogetsomhelst ind hjemmefra

Søren 17/01 2006

Prisniveau
Jeg fik at vide af en bekendt, at prisniveauet i supermarkederne i Avoriaz er meget højt. Er det sandt? Skal man sørge for at pakke pasta og tun hjemmefra hvis man ikke vil flås?...

Jacob Petersen 09/01 2006

sv. vejen til Avoriaz
Der er også den mulighed at parkere bilen i Morzine og tage svævebanen op til byen. Det tager kun 5 min.

Henrik Jensen 08/01 2006

vejen til Avoriaz
Jeg siger som Mark der er ingen problemer med at køre til Avoriaz det er kun opstigningen der kan gi lidt problemer hvis der er sne for så er det påkrævet med snekæder men der er nu ikke så langt som Mark mente der er kun 11 km fra Morzine til Avoriaz

Mark 07/01 2006

Svar: Vejen til Avoriaz
Hej

Jeg vil personligt sige, at hele vejen fra Danmark til Morzine er der ingen problemer.

Det er kun opstigningen fra Morzine til Avoriaz (ca. 50 km) som er lidt vanskelig.

Mark

Rune 02/01 2006

Vejen til Avoriaz
Er der nogen, der kan fortælle, hvordan det er at køre til Avoriaz? Er det små snoede bjergveje de sidste 50 km eller er det opkørsel fra en hovedvej i dalen?

Med venlig hilsen

Den nysgerrige bilist

Jørn 30/11 2005

Der er vist noget du har misforstået
Michael temperaturen falder for 1 grad for hver 200 meter du kommer opad

Mette 08/04 2005

Skiskolen Village des enfants
Jeg er 13 år og skulle for første gang på ski, vi valgte skiskolen 'Village des enfants', der lå lige udenfor vores lejlighed. Jeg ved ikke hvorfor alle franskmænd tror alle kan fransk, men det tror de altså! Jeg var så heldig at få en skiinstruktør efter et par dage der var meget god til engelsk, men hvis man ikke kan engelsk er man meget hæmmet hvis man er dansker. hjalp også to piger også fra DK, som ikke kunne så godt engelsk.

Martin 28/03 2005

Brug ikke den franske skiskole i avoriaz

Advarsel til danske / nordiske turister: BRUG IKKE DEN FRANSKE SKISKOLE: "ecole du ski Francais" - det er en samling farlige bondefangere... Jeg deltog i en ski-klasse (trin 1). Efter tre fine løjper faldt jeg på den fjerde. Jeg rodede efter mine ski, og da jeg havde fået dem på, var klassen da bare kørt videre og efterladt mig på bjerget alene. Jeg ventede en ½ time før jeg sel begav mig mod skiskolens kontor. Efter lang tids venten, fik jeg forklaret situationen - og at jeg egenligt ikke synes det var ok at efterlade elever efter styrt. Svaret var, at det var da bare ærgeligt ! Så sagde jeg, at jeg gerne ville have refunderet mine penge for de kommende dage, da jeg ikke mente de var seriøse. Det kunne man bare ikke..... DERFOR - BRUG IKKE DEN FRANSKE ski-skole i Avoriaz !

Michael 22/03 2005

Avoriaz - stort, men lavt. Husk buskort :-)
Hej Alle - efter snart 30 år på ski var turen i år kommet til Avoriaz. Jeg har de sidste 15 år "siddet fast" i De Tre Dale, men blev af kæresten overtalt til at prøve noget nyt. Jeg har altid været af den opfattelse at der ikke var noget bedre end De Tre Dale. Vi kom hjem i lørdags efter 6½ dag med fuld sol og softice på alle sydskråninger efter kl. 10.00 om formiddagen. Ja, det var varmt. Byen Avoriaz er kanon hyggelig. Helt klart den hyggeligste satelit-skisportsby jeg til dato har boet i. Og ja, området er STORT - vi nåede da alle dele af de store pistekort igennem - men det tog også 4 fulde dage før Avoriaz, Morzine, Les Gets, Les Crosets, Chatel og alle de andre områder var besøgt. Til sammenligning kan De Tre Dale "gennemløbes" på max 2 dage. Men vi skal IKKE til Avoriaz igen. Og det er der 3 meget enkle grunde til: 1) Liftsystemet er meget langsomt og består (udenfor Avoriaz) overvejende af ældre stolelifte uden udveksling - når du kommer fra De Tre Dale er dette "skide" irirterende og man føler man konstant kører i lift. 2) Kan du lide at komme rundt i områderne må man konstatere disse ikke hænger helt så godt sammen - dvs vi brugte dagligt min. ½ time i busser og små by-toge. 3) En stor del af tiden står man på ski i højder mellem 1000 og 2000 meter over havet. Som "marts-skiløber" er det simpelthen for lavt. Vi har alle i skolen lært at temp. stiger 1 grad pr. 200 meter - og som skiløber er det vigtigt om det er 0 grader eller +5 grader. Min konklusion er derfor fortsat at et bedste skiområde er De Tre Dale -Det ligger højest, har de fleste moderne lifte og de enkelte byer hænger sammen, så du kun skal smide skiene når du skal spise, på toilettet og med "æggeskallerne" :-)

Lasse Facius 02/03 2005

Rundt i Avoriaz?

Vi skal afsted i uge 11 og jeg har kigget pistekortet igennem... men sikken en forvirring....Så hvis der er nogen der har gode ideer til ture og evt information om "fælder" og steder man skal holde sig fra så hører jeg gerne fra dig.

Måske er der ligefrem nogen der har fundet en web-site med turforslag for at komme rundt på bedst mulig måde i de 650 km piste.

Så har du forslag til super oplevelser som man ikke kan være foruden i Avoriaz så kom frem på "pisten"...

Og er det rigtig forstået at man skal bruge en form for bus/tog for at komme rundt mellem Morzine og Avoriaz?

Så hvis du vil hjælpe med at gøre denne skiferie til top klasse og vil skåne os for "begynderfejlene", så send mig en mail eller kom med en kommentar her på siden. Det kunne jo være at du lige havde den tur eller oplevelse som ville gøre vores tur helt speciel.

På forhånd tak, Lasse

Henrik Jensen 01/03 2005

Avoriaz for alle
Hej
Det er svært at finde et sted der har pister til alle former for skiløb og kanont offpist områder men det har Avoriaz. Jeg har stået på ski i mange lande og prøvet mange forskellige områder jeg har ikke oplevet nogen områder hvor man ikke et eller andet sted skal stave lidt for at komme med en lift, men det skiløb man kan få i Avoriaz kan sagtens ophæve de få steder man skal stave nogle få meter, så hvis man er for doven til at stave er det ikke skiferie man skal tage på.Jeg har været i Avoriaz 10 dage denne sæson og skal der ned i uge 13 og 16 . Vi købte en lejlighed i Avoriaz i 2002 og glæder os hver gang vi skal der ned

Sebastian 28/02 2005

Avoriaz super sted!
Hej alle.

Har lige set Jens indlæg "stav'oriaz" om må erklære mig FULDSTÆNDIG UENIG. Avoriaz er kåret som det bedste område ang. udfordring.. Tror kun Jens har stået på baby bakken med den udmelding.. Bare se på muren, en af de utallige svære pister. Er iøvrigt kåret som EU sværeste pist.. Så kan ikke tro du mangler udfordring.. med mindre du har stået på skig hver dag i 25år.. Jeg har bådet været på skiferie i: Val thorans, tignes, chamonix, alpe d'heuz, canazei og utal af steder i østrig.. har aldirg oplevet så godt forbundet sted..

Har kun en ting at sige.. glem Jens kommentare, tag derhen..

PS har både været dernede i uge 7 i år og skal derhen i uge 12

Jens 21/02 2005

Stav'oriaz!
Jeg er lige kommet hjem fra Avoriaz - nu kalder vi stedet Stav'oriaz - de har flere steder klokket i det med at få placeret liftens afgang højere end pistens afslutning og liftens landing lavere end pisten - landmåleren havde nok en ski' på! Vi skulle såmend også stavre op ad bakke (!) på en rød pist. Jeg foretrækker klart De Tre Dale fremfor for Avoriaz, men jeg er heller ikke til off-pist. Jeg synes, at området loves større end det opleves, men vi gad heller ikke køre helt ned i Morzine for at tage bussen over til de resterende 2-300 km pister. Endelig synes jeg, at området har for få sorte pister. Val Thorens-dalen alene slår klart Avoriaz!

Mads 20/02 2005

Genialt sted
100 % det bedste skisted i europa! Har været der 6 år i træk! er lige kommet hjem idag!
Selvom jeg har haft så lang tid til at studere området, har jeg ikke oplevet det hele endnu! Men ved at der er lidt for hver en smag!
Det er første gang (i år) at vi har kunnet benytte de lavest lægende pister. Men det udelukkede oss solen et par dage. Men man kan jo ik få det hele! Der er kun to lorte ting ved stedet! ankomst og afgang og lejlighederne! Det kan være meget besværligt at ankomme, for det hele er meget indviklet! Isæer første gang..... Men dengang snakkede de næsten oss kun fransk!
lejlighederne er små, men hvis det er DET man kommer for, så kan man jo bare tage til norge/sverige! Der er ca. 20.000 i den lille sattelitby avoriaz!

Hvis i har pengene og tiden! så grib chancen! det er et fedt sted!

Søren 15/02 2005

Det hænger ret godt sammen
Jeg har besøgt stedet i uge 10 2003. Jeg synes området hænger rigtigt godt sammen. Men pistekortet skal man næsten være Sherlok Holmes for at læse, tror nok det består af 4-5 forskellige sider, som dækker hvert deres område. Jeg blev ihvertfald forvirret. Jeg var kun med bus en gang, hvilket skyldes en tur uden for pisten. Hvis du holder dig til pisterne, og sørger for at være på toppen inden den sidste lift lukker, så tror jeg godt du kan slippe for busser. Mht til snedybden kan man jo både være heldig og uheldig sidst på sæsonen. Da jeg var afsted var der masser af sne, men når man kørte virkelig langt ned i dalen i Schweiz blev sneen lidt brun og man kunne se græs ind i mellem. Vi havde klart de fedeste ture i Schweiz delen af området.

Michael 15/02 2005

Avoriaz - Hænger det sammen ???
Jeg har været i De 3 Dale - området hænger perfekt sammem og du skal max gå 50m for at komme med den næste lift. Jeg har været i Canazei - området hænger fint sammen og du skal max gå 100m enkelte steder for at komme med den næste lift (den store tur rundt om bjerget). Nu skal jeg til Avoriaz for første gang. Hvordan hænger det sammen? Jeg ser man skal benytte bus mellem nogle (mange) af byerne i det store område. Er det rigtigt? Hele området ligge ganske lavt - skal jeg passe på med at besøge Avoriaz for sent på året?

Frederik 08/02 2005

Afterski
The Place har den fedeste afterskibar med mega gang i den lige fra kl 16 til de lukker kl 02.00, der er levende musik og lækre bartendere og så er den dansk ejet... skal opleves
Hilsen Frederik Uge 5

Mik 30/01 2005

Skilængde
Hejsa. Jeg skal til Avoriaz her i uge 6, jeg har stået på ski en gang før, 1998 så det er mange år siden. Jeg kunne godt tænke mig og vide, hvilken længde mine ski skal ha, jeg er 185.cm høj og vejer mellem 75-80kg. Jeg har lånt et par ski, som er et par cm højre end mig selv, men er i tvivl om de er for lange. Håber der er en som kan hjælpe med et svar. Mvh Mik.

Louise 02/12 2004

Første Skiferie
Skal for første gang på skiferie med mine 2 børn og
vennepar, og det er første gang for både børn og voksne. Vi skal afsted i uge 9 og da jeg aldrig har stået på ski før, har jeg et par spørgsmål.
Skal man bestille skiskole - liftkort - leje af ski
inden man rejser?
Kan man gå på skiskole med sine børn? Hvor lang tid skal man gå på skiskole (ungerne) før de føler sig trygge? Hvor meget koster skilift + skole?
Læste at det var meget dyrt at spise ude - hvad er dyrt? Og hvis der er nogle "må vide" tips så er jeg meget åben!
Og ligeledes er det smartest at bestille carparking hjemmefra? Håber på nogle svar og lidt overbærenhed.
På forhånd Tak.

Anders Eriksen 12/11 2004

Ski området er perfekt, men afterski skal man selv
Jeg var i Avoriaz sidste særson, det er en fed by da der ikke kører nogle biler...

Området er godt og vi havde høj sol hele ugen da jeg var der, det var vildt fedt, specielt de nordvendte pister, der er pister for til alle for ikke at nævne "muren" der er uden for kategori :D

Afterski skabte vi selv p åen bar der hed shooters, når man gør det er der ok gang i den...

Men helt klart et godt sted jeg vil til igen.

Jesper Lundgaard 10/09 2004

Transfer Geneve-Avoriaz (Og andre destinationer):
1) Gå til Geneve Airport's hjemmeside:
http://www.gva.ch/en/default.htm
2) Klik på linket i venstre side: "Transportation"
3) Vælg "Public Transportation"
4) Vælg "From/to Ski stations"
...Sådan!

Simon 07/09 2004

Tog til avoriaz?
Vi er nogle stykker der er i gang med at arangere en skitur i uge 52/53. Men hvordan kommer man derned med tog? Vi kan se at "skiløberen" fra Dsb kun kører til østrig og italien, hvilke alternativer er der?

(kør-selv er også på bordet, men spørgsmålet er om det kan betale sig)

Mvh. Simon

Trine 02/09 2004

Transfer geneve-avoriaz??
hvem kender en billig og nem måde at komme fra Geneve lufthavn til Avoriaz og tilbage to uger efter???

Jonas 23/03 2004

Hejsa - Overvejer Avoiraz
Hejsa - Var selv i avoiraz for nogle år siden og syntes skiområdet var skidegodt.... Den tur var dog med min familie og skal nu til at planlægge en tur til næste år....
Så jeg ville høre folk her på siden som har været dernede om hvordan nattelivet er - og hvordan priserne på øl og spiritus ser ud på både barer og diskoteker.... På forhånd tak.
(I er velkomne til at skrive til min email...)

Peter 01/03 2004

10 tips til en god skiferie i Avoriaz
1. Lej en lejlighed ejet af danskere. De er som regel bedre udstyret og med gode informationer om området. Se bl.a. http://www.avoriaz-ski.net

2. Køb liftkort til hele Portes Du Soleil området - Husk at få det elektroniske kort, så du ikke skal have det op af lommen og ind i maskinen, hver gang.

3. Børn kan deltage i skiskolen fra ca. 5 års alderen. Den berømte skiskole hedder "MirFamose Village Des Enfant"

4. Tag på tur i det kæmpe område - eks. Avoriaz - Chatel - Morgin - Crozet - Avoriaz. Eller Avoriaz - Morzine - Les Gets. (fra begge ture oplever du en fantastisk natur med udsigt til Mont Blanc flere gange.

5. Tag til Hotel Les Prodain og spis Brassarade - en perfekt middag ved foden af telepherique i Les Prodain.

6. Vælg en lejlighed der ligger i det centrale Avoriaz - (Place Centrale) - Her sker de fleste aktiviteter.

7. Lej ski lokalt hos "Antoine" i Les Intrets II bygningen - de giver ofte op til 25%, hvis man siger man kender ejeren af lejligheden.

8. Køb mad i Thonon, hvis du kører selv - det er meget billigere. der er et kæmpe supermarked Cora mellem Thonon og Evian.

9. I Codec supermarked ved Place Centrale kan du få færdige grill kyllinger som kan bruges til aftensmad eller frokost-flutêt dagen efter. De er bare lækre!

10. Pas på "Le Mur". Muren til Schweiz er den skrappeste overvågede pist i alperne. Hvert år går det galt for mange dristige sjæle - nogle mister ligefrem livet - så tag den først med liften ned og vurder om du er god nok - den er stejl - rigtig stejl!!!


God fornøjelse...

Martin Preisler 22/01 2004

Til: thomas engelbrecht
Jeg har lige været i avoriaz og vil sige at det er et fedt sted. jeg har stået på ski siden jeg var helt lille og er 18 nu og avoriaz er et af de bedste skisports steder jeg har været på og kan varmt anbefales, der er alt hvad man kunne tænke sig og angående det med skilift systemet så kørte det faktisk perfekt, du må have haft særdeles dårlige forventninger lige fra starten af for det er et godt sted, og der er en masse afterski dernede blandt andet en bar der ligger ved siden af diskoteket hvor de har danske batenderer og er eget af en hollænder og der er masser af gang i den, det eneste problem der er ved avoriaz det er at franskmænd generelt er ret dårlige til engelsk og man skal skære du ud i mere end firknater og det er ikke fordi de ikke kan lide turister thomas de kan bare ikke lide at tale engelsk og er lidt egocentreret............hilsen martin preisler

Søren Kaagaard Olsen 29/12 2003

Avoriaz holder
Avoriaz er en rigtig hyggelig by, der selv om den er bygget til formålet i 1800 meter, er hyggelig bygget op omkring er stort torv med lifter med mulighed for børneskiløb. Oppe over byen ligger tillige et stort plateau med børneskibakker og diverse snow board pister. Skiløbet og varieret og man vi oplevede ikke en eneste liftkø. Afterski stedet shooters kan varmt anbefales for kanon stemning (hilsen til Bøje og Brian), men og Le Place og så slutter man af på Pub le Choucas med Livemusik.
Avoriaz ligger ikke specielt højt hvilket kan vise sig at give problemer i meget snefattige sæsoner, men vi oplevede et snefald på ca 1½ meter i uge 6 2003 hvilket gave de bedste piste forhold jeg endnu har oplevet, da temperaturen lå på mllem -10- -20. Husker stadig turen ned af "Muren" i ca 1 meter pulversne og offpisten med pulversne til maven, hvor man så kunne stå ud nyde sit spor i sneen. Jeg skal til Avoriaz igen måske igen bare på en miniski. God skisæson

Michael Dyrbye Christensen 18/12 2003

Portes du Soleil, udnyt området!
For dem der endnu ikke har prøvet hele det storslåede
Portes Du Soleil, kan jeg anbefale at tage på dagstur
via Chatel over til Torgon, hvor der i godt vejr venter pragtfulde pister med udsigt direkte udover Genevesøen. Turen tager max. 2,½ time hver vej, men er alle anstrengelserne værd og først da forstår man
hvad 650 km pister betyder i praksis!
Det er nødvendigt at tage via Schweiz, hvis man vil undgå en bustur i Chatel, men kig blot godt på kortet.
Der er i virkeligheden nemt, der er blot et sted i en lille schweizisk by, hvor man skal gå 200 m.

Camilla Vinther 18/11 2003

Avoriaz er og bliver nr. 1!
Hvis man leder efter det ideelle skisportsted, synes jeg klart man skal prøve Avoriaz. Der er noget for enhver: lige fra det store børneområde til en af de stejleste pister i alperne; Le mur. (Denne kræver at man køber det store liftkort, hvilket de fleste nok vælger alligevel).
I forhold til andre byer i alperne har Avoriaz, ud over det fede skiområde (650 km pister), og en dejlig og hyggelig atmosfære med hestekaner og INGEN biler. Det, at Avoriaz er en bilfri by, betyder at du kan stå på ski overalt- og her menes virkelig OVERALT! I 'bunden' af byen kører nemlig en elevator op til toppen af byen- her kan du ha dine ski med så hjemturen går hurtigt. På de fleste hoteller og i lejlighederne er der en dejlig udsigt ud over det store område. Avoriaz er KLART en by der skal prøves!

Camilla Vinther

Jesper 21/10 2003

Det lugter lidt af Val T
Avoriaz har ændret sig meget, jeg har været "Bums" dernede i 4 sæsoner, det er efterhånden nogle år siden nu. Knoklede for David på det gamle Choucas...hard work :-)
Det første år var perfekt, vi var de eneste skandinaviske bumser, men år efter år kom flere til. Var sidst dernede for 2 år siden (På Ferie) og må sgu sige.. det stinker lidt af Val T.

Thomas Engelbredt 02/03 2003

En smagssag...
Kanon skiløb men, dårligt liftsystem, dårlig indkvartering (beskidt og alt for lidt plads),for mange franskmænd der er irriteret over at der er udlændinge til stede. Men er du til stoffer og taler du fransk er det nok det rigtige sted at ta' på ski. Efter 24 års ski erfaring i samtlige Alpelande + USA er min konklusion: Ta’ til Østrig, der er skiløb, effektive liftsystemer, god indkvartering, kanon afterski og sidst men ikke mindst, der er stemning skabt af et gæstfrit folk.


Per TøNsberg Frandsen 02/02 2003

Perfekte avoriaz
Efter at være kommet hjem fra vores 8. tur til Avoriaz og 4. med vores børn på 9 år, er vi stadig lige overvældet. Det er simpelthen et perfekt område til både børn og voksne.
Hvis det er første gang I skal have jeres børn med på skiferie, kan I med stor succes vælge Avoriaz, fremfor Norge og Sverige.
Et godt råd til dem der skal leje ski og støvler. Lej det via Internettet på www.intersport.com. Intersport-forretningen er liggende midt i byen (Les Fontaines Blanches. Det er ca. 1.000 kr. billigere for 4 personer, end i andre skibutikker. God tur til Avoriaz og hvem ved, måske ses vi i uge 5 2004!

Jesper G. Jensen 30/01 2003

Avoriaz - vi glæder os....
Men er der nogle ting vi skal være specielt opmærksomme på inden vi tager bussen derned, eller når vi kommer derned ???
Er de noget værd de køkkener der er i lejlighederne eller skal man indstille sig på restauranter ?? Er det dyrt at spise / leve i Avoriaz ?
HAr nogen et godt spisested der kan anbefales ??
Alt nyttigt har interesse - på forhånd 1000 tak for svar.
Mange snehilsner
Jesper

Sanne 22/08 2002

Avoriaz - et godt ski område...
Avoriaz er et godt ski område med masser af udfordring hvad enten du er begynder eller øvedede.

Over 200 løjper som strækker sig over Frankrig og ind Schweiz rig mulighed for ikke at løbe på de samme løjper hele dagen. (Tag jorden rundt.... spørg guiderne - stå tidligt op den tager hele dagen fra morgen til aften)

Byen er lukket for biler, så der er sne overalt hvor du kommer frem, husk gode vinterstøvler... alt transport er enten gåendende, på ski, eller i hestekane - rigtigt hyggeligt. En skilejlighed.. du får det du betaler for, og husk sengetøj/betræk hvis du ikke vil sove med et tæppe, men du kan som regl leje betræk i receptionen for et lille beløb.

Og hvis du er helt vild med skitøj som ikke kan købes i Danmark så er her masser af butikker og et stort udvalg (tag rigligt med penge med).

Hvis du ikke lige er mellem 15-20 år så lad være med at tage derned i "skolernes" vinterferie for så får du en helt forkert opfattelse af stedet, men alle disse unge mennesker som kun skal drikke "hjernen ud".

Henrik Jensen 03/08 2002

ski-lejlighed
Efter flere år i Avoriaz blev vi selv ejer af en dejlig lejlighed i byen.Portes du soleil er et ski-område der henvender sig til alle lige fra begynder til experter og der er masser af sol og sne,men mange har måske kun prøvet at leje lejlighed gennem et rejseselskab og fået en af dårlig standart,de skulle prøve en af de private danske lejligheder de er bedre udstyret og af højre standart,de kan findes i FDM bladet og her på nettet under Avoriaz

Pernille 20/02 2002

Avoriaz
Jeg var i Avoriaz i uge 7. Det var en god uge, med gode skibakker til enhver bruger og et liftsystem der fungerede glimrende. Der er dog visse grunde til at jeg næste år vil prøve andre steder..
Det er helt klart et sted hvor studerende har kronede dage. Hvis man bor i lejlighed (hvad der for det meste er tale om), så kan man lave sin mad selv. Selve standarden af værelserne er ikke særlig god - medbring en sovepose, de tæpper man skal sove med er ikke så lækre og man får ikke noget dynebetræk. Man skal kunne klare at de danske unge opfører sig som vilde aber...ingen underdrivelse og det kan der jo også være nogen der foretrækker...
Afterskiing er mellem 17 og 18 - og der er masser af udmærkede barer. Vær opmærksom på at hvis I rejser med Nortlander og er nybegyndere skal I sørge for at booke skiskole hjemmefra, ellers kan man risikere ikke at komme på et hold...
Selve byen er skæg på den måde at arkitekturen er inspireret af bjergsiderne og der kører kun hestekaner i byen - dvs ingen biler.
Indkøbene i byen er gode med friske grøntsager og kød til danske takster.
Og lige et sidste tip - hvis I skal leje ski, så sørg for at stå tidligt den dag i skal leje, for der står en kæmpe kø af mennesker der nede...

Hilsen Pernille