Anmeldelse af Alpe d´Huez

Opret kommentar Se kommentarer for andre destinationer her
Se profilen for Rasmus-Pietraszek
Rasmus-Pietraszek 20/03 2018

Alpe d'huez
Alpe d'huez er et hyggeligt område, men hovedlifterne har tit lang kø, og pisterne man kører, bliver hurtigt de samme.

Se profilen for Kanita
Kanita 28/10 2017

Alpe d´Huez
Sidst besøgt i 2016 i uge 8 med Nortlander. Off-piste kan jeg ikke vurdere da jeg ikke løber Off Piste....

Andree 31/03 2017

Sol over alpe
Absolut en destination der er værd at besøge, skiløb i alle niveauer, masser af spisesteder på bjerget.Hyggelige ture ned i OZ og Auris, og ikke mindst den lange Sarenne tur som er et must at prøve hvis du er forbi destinationen

Thomas Hammerbak 19/02 2016

Fint skiområde til nybegyndere og let øvede
Området har lidt af hvert. Stejle og svære pister, nemme og flade, og så der er mange muligheder for mad i terrænnet. Liftsystemet er nemt at finde ud af og der er rig mulighed for at stå på en ny pist nærmest hver dag såfremt man har en 6-7 dages lang skiferie, alt efter hvor hurtigt man kører.

Dog er sneen nede i dalene lidt sjattet eller frossen, såfremt det er et stykke tid siden det har sneet og vejret har været godt, da der umiddelbart ikke er så mange sne kanoner der kan sørge for at der er god sne at køre på.

Se profilen for MC
MC 30/12 2015

Alpe D'Huez
OK Off-piste område, ok pister, men gamle lifter, kedelig by og ingen afterski

Se profilen for MC
MC 30/12 2015

Alpe D'Huez
OK Off-piste område, ok pister, men gamle lifter, kedelig by og ingen afterski

Jesper Nielsen 01/09 2015

Alpe D´Huez
Alpe d´Huez er et fint skisportssted, men mangler lige det sidste for at kunne følge med de lidt større steder. Byen ligger flot placeret, og omgivelserne er rigtig pæne. Er man på udkig efter et sted med meget afterski, kan stedet dog ikke helt følge med de østrigske destinationer.

Katrine Bremer Laursen 31/08 2015

Fra en bums.
Jeg kan på alle måder anbefale Alpe d' Huez!
Gode pister, profesionelle instruktører, hyggelig by, og gode fest muligheder!

Andr 27/08 2015

Alpe d'huez dejlig destination
Vi ramte alpe d'huez i starten af 2015 her var området desværre lidt tyndt besat med sne, men alle pister var åbne og specielt pisterne mod Vaujany var vi begejstrede for.Ski området har noget for en hver, tag til toppen hvis du ønsker udfordrende skiløb, og bliv ved plateauet ved byen hvis du ønsker begynder bakkerne.Og er du til afterski og høj musik så snyd ikke dig selv for en tur på La folie douce, som ligger midt på bjerget.

Per 08/04 2012

God påskeuge - venlige folk
Jeg har netop været en uge i adh. Det var første uge i april, så de mest udsatte pister var ikke åbne. Desværre var det flere af de interessante sorte pister - herunder europas længste Sarenne. Dog havde vi en rigtig god uge og min søn fik lært at køre på pukler. Jeg vil gerne fremhæve vores oplevelse af nogle meget imødekommende og venlige fraskmænd. De er kommet godt efter det med servicen og taler engelsk i forretninger og resturanter. Jeg vil gerne tilbage til adh, men foretrække en uge med mere sne.

Konk 24/09 2009

Crowded og overvurderet
Crowded og overvurderet. De tre besøg jeg har haft i AdH, har været skuffende. Der ér lækre steder og gode oplevelser, men de skal deles med mange mennesker, og helst inden middag, da sneen smelter af den ellers så lækre sol.

Se profilen for Trudslev
Trudslev 18/03 2009

Mit besyv og indtryk for uge 11.
Just hjemkommet fra Alpe D'huez og har fået samlet tankerne og er nu klar til og give min anmeldelse.

Lifter:
Taget i betragtning af andre destinationer jeg har besøgt så har Alpe D'huez vel nok de mest langsomme lifter jeg endnu har prøvet. Det gør sig gældende for stolelifter og kabinelifter, slæbelifterne er de hurtigste!!??!!. Det kan godt irritere mig at man bruger en ½ time på og komme fra byen og op til toppen af Pic Blanc f.eks, eller at man i stoleliften på Signal bliver overhalet af slæbeliften ved siden af.. Så er der slæbelift ved siden af en stolelift og går de ca samme sted hen så tag slæbeliften hvis du vil have mest ud af dagen.
Generelt for lifterne: De er gamle, langsomme og slet ikke oppe i "gear".

Terrænet:
Der er noget for enhver smag, rookie som øvet. Alt fra gode brede boulevarder til begyndere og som opvarmning til det går løs og som alle ender i byen over lange røde eks turen til Montfrais til stejle og puklede sorte fra Pic Blanc. Enkelte steder kan pisterne være overfyldte, især i selve Alpe D'huez men bevæger man sig over mod L'alpette er der mere plads og boltre sig på.
Bagsiden af Signal rummer gode muligheder for og få testet ens færdigheder i offpisten. Alpe D'huez praler af de har en 16 km lang sort, hmm tja den er måske sort i starten men når de sidste 6 km er ren og skær glidestykke(læs SYRELÅR) så går glansen lidt af den titel.
Generelt om terrænet: Fornuftigt terræn med go offpiste og park.

Byen/afterski/pris:
Byen er ok, ikk noget prangende men hey det er jo heller ikke den man i det store hele er der for. Den har hvad man har brug for af indkøbsmuligheder, spisesteder og barer.
Afterskien er jeg ikke begejstret for og den hører altså med til en skiferie i min bog. Det der med og ta hjem efter ski og slappe af, i bad, spise og så afsted til kl træls ud på natten er uforenligt med min form for skiløb. Nej afterski er for mig lige efter dagens ski er overstået iført stinkende skitøj, masser af skum og højt humør til man ska ha noget foder og derfra hjem i seng så man er klar til næste dags ski. Ja jeg ved godt man selv vælger sin form for afterski men det var ligesom det alternativ vi blev præsenteret for i uge 11, skal ikke kunne sige hvordan andre uger er.
Generelt for byen/afterski/pris: Dyrt og kedeligt! Ja jeg træder sikkeret nogle over tæerne med disse ord. 6 EUR for en pint på eks Underground, 5,5 EUR for røg, alm indkøb som aftensmad+morgenmad+vand+øl til 4 mennesker 90 EUR, lyder måske okay men når man er vant til Østrigske priser er det noget af en kamel og sluge at man nu ska betale op til 50% mere. Spise/drikke ude i terrænet er især dyrt.

Overordnet vurdering:
Ud af 5 vil jeg give Alpe D'huez 3,5.

Se profilen for Niclas
Niclas 13/11 2008

Overvurderet
I min verden er det et af de mest opreklamerede og overvurderede skisportssteder!
Jovist liftene kører - men så er det vidst også det.
Man skal stå op før fanden får sko på hvis man vil nyde bare én tur på en ny præpareret pist.
Et stort plus er der er rigtig meget solskin! Men det påvirker selvfølgelig også sneen, så der er tit meget grødet sne.
Der er ufattelig mange mennesker, så kø i +10 minutter er stort set altid en realitet.
Lejlighederne er som de fleste andre steder i Frankrig, meget små - så det er ikke den store overraskelse.
Nattelivet er til gengæld præget af at man stort set ikke må snakke når man går rundt i byen efter kl. 24! Så kommer gendamerne nemlig - puha!
Alt i alt synes jeg ikke det er værd at bruge penge på!

Louise 23/03 2008

Nybegynder i Alpe d'Huez
jeg er forholdsvis nybegynder på ski og har lige været i Alpe d'huez og jeg vil sige at jeg synes det er et fedt område, også hvis man er nybegynder. Store bredde pister og og en del grønne og blå pister til os som ikke er helt så sikker på ski.
Den danske skiskole i Alpe d'huez var også super fin! så alt i alt som nybeygnder syens jeg at det er et fedt område!
jeg vil give andre ret i at lifterne er en smule forældet og rigtig langsomme, hvilket jeg synes er en skam når ellers området er så fint!

Johan 17/03 2008

Fint skiområde - men liftsystemet skal forbedres
Var i alpe d'huez i 2005 - fint skiområde, omend pisterrne var lidt hårde, da vi var der.

Jeg forstår dog ikke scoren for liftsystemet - der er, som jeg ser det, nogle alvorlige mangler ved det.

- Fontbelle-liften fungerer som et knudepunkt til at komme opad i terrænet, og der er altid kø, fordi den er dræbende langsom og går i stå konstant.

- Stolene på Signal er ligeledes enormt langsomme

- Madkasseliftene fra Vaujany hele vejen til Dome des Petits Rousses er elendige, da der ved begge slippes et par hundrede olk løs på en piste af en omgang, hvilket giver en masse trængsel på pisten.

Stolene på Signal de l'homme fungerer noget bedre

Men overordnet set er der i mine øgje for mange kabiner. Nogle hurtige 6- og 8-stole ville forbedre området meget.

Casper 13/02 2006

Alpe D´huez kun middel..
Skitetærrenet i alpe er i sig selv ret kedligt.. det meste skiløb foregår i en gryde rundt om byen med en masse pister som krydser hinanden på alle mulige underlige måder... derfor er der konstant skilte hvor der står at man skal køre langsomt.. de 3 første dage var vi ikke på den samme pist selvom vi prøvede at finde den... som sagt de krydser hinanden hele tiden..( lidt overdrevet, men stadig irriterende) det bedste skiløb er helt på toppen fra pic blank... og le tunnel er fantastisk.. en super pist, den fås ikke bedre..Byen er mega dyr og maden i tærranet er da også helt absurt... en kop the af laveste standard i papkrus 2.5 euro det er altså næsten 20 kr... samme pris for kaffe :-) 3 euro for en dåse cola... det er helt skørt.. liftsystemet er elendigt.. ikke en hurtig stolelift så man er tvunget til sløbelifter eller kabinebaner og æggelifte... og i længden bliver man træt af tage skiene af hele tiden... selv liftkortet er et kort med et billed af dig på og så sidder der en fransk mongol i hver af lift boksene og siger merci når de har kigget på dit kort... dette er også irriterende i længden.. så det er med at skaffe et bind som man kan tage rundt om armen hvor det kan sidde.. ingen ting foregår elektronisk.. og franskmænd er jo forfærdelige!!! ikke dem der styre butikkerne men dem der er på pisterne... opblæste og snobbede... og så har de mega skæve tænder :-)
Hvis man vil til alpe d´huez så skal det være pga offpist mulighederne, kunstsneanlægget som dækker 55 km.. ( det er super!!) eller den relativt flotte, dog ikke i østrigs stil.. IKKE SATTELIT BY...

ta til østrig i stedet for alpe.. mere for pengene og bedre skiløb og søde mennesker..

og hvis det er for offpist man vil til frankrig!! så tag til st anton!! det er det bedste på det punkt!!

B. 04/12 2005

Velkommen til!
Yes, som skibums på anden sæson, og ansat på hotel Le Refuge, kan det kun glæde mig at høre, at mange af jer har været glade for jeres ferie i Alpe.

Jeg selv tager derned på onsdag d. 7./12. sammen med en hel flok andre unge mennesker, som inden længe er klar til at modtage jer på hotellet.

Vel mødt i sneen!

Steen Petersen 28/11 2005

Ikke altid sol - trods alt....
Nogle siger, at hvis solen ikke skinner i Alpe d'Huez er det fordi det er nat.
Det er ikke tilfældet.
Det kan også være fordi det sner.
I uge 7 2005 sneede det, skal jeg lige love for.
Vi var på bakken hver dag minus tirsdag, hvor man ikke kunne se sin egen næse hvis man gik ud. Andre dage var der lysninger, hvor man lige kunne nappe Sarenne eller gense nogle af de ofte oversete perler nordpå eller ride en storm af på bæverdingen på Signalet.
I uge 3 1997 var der sol hele tiden og vi nåede hele vejen rundt flere gange.
I påsken 1997 var der sol hele tiden, så der var en hel del smeltet væk. Vi måtte stå af og trække flere gange på Sarenne. Det undgik vi i 2005.
Konklusionen må være, at sol er godt, men for meget sol er ikke ubetinget det bedste.
Jeg er spændt på hvor meget sne der er midt i december 2005 når vi "kigger ned" på "julefrokosttur" i en stærkt forlænget weekend som træning til St. Sorlin i januar og Sölden i februar. Man skal jo træne før skiferier, siger de kloge, så det gør vi naturligvis.

Flemming Fontèl 13/04 2005

Skivenner
Et dejligt skisted.Hyggeligt Refuge-hotel.Gode venner.

D. Kjær 15/12 2004

Alpe og mad og ski og alt
vil lige sige at området er fedt lækker sne og , så skal man tage med danski de har et kanon hotel som de selv ejer med kanon mad hver aften fed bar (behøver ikke tage ud i byen)
udover det ligger hotelet lige ud til liften
og man kan køre ned til hotelet når man vil have sin middags mad og derved spare masser af penge på at købe det i oppe på pisten.
kan bare sige at jeg er på vej har har bestilt min rejse . !!!! :-D

Beate 20/01 2004

Fedt skiløb
skiløbet er for fedt og de danske skilærere ved ESF er for søde og venlige´.
maden er lidt dyr, men franskmændene underligt nok flinke..

Jan Olsen 06/04 2003

Fedt skiløb men lidt dyr mad uge 13
Det er et ekstremt stort ski område så der er udfordring til alle og en hver fra begynder til de hårde banditter.Men man skal være lidt øvet for at kunne komme rundt i hele området. Kæmpe mulighed for offpiste hvis sneen er der til. det var den ikke i uge 13. Pisterne var ok men lidt meget slidt efter 6 uger uden snefald men klar himmel og sol hele ugen Det er et must og tag op på Cime De Caron og se udsigten ud over alperne. Hvis sigtbarheden er god kan man se flere hundrede kilometer væk.Det er en fed oplevelse. Men fy for satan hvor er der langt ned. Lidt om byen. Der er ikke meget og fortælle
æde,drikke,skiudstyr,briller,sovenir, og alt koster kassen.
Alt i alt en fed tur som vi gentager næste år bare lidt tidliger på året uge 9 eller 10

Hanne Bragh 15/02 2003

Alpe d´huez solo
Er du single og bidt af ski - kan det sagtens lade sig gøre at rejse alene. Jeg fik en dejlig tur i uge 52 med Pistase ski, som lejer hotellet L`Eclose i Alpe d`Huez lige ved liften. Hotellet har ½ pension, hvilket muliggjorde fin kontakt til hotellets andre gæster. I år har Pistase slået meget på maden - og de levede fuldt op til 4 kokkehuer med 2 retter veltillavet mad hver aften. Det var som jeg håbede ikke svært at slå følge på ski med hotellets øvrige gæster. Hotellets personale er rart og giver god service.
En ting man skal huske er, at uge 52 giver vejrmæssige svingninger og kun ca. 60% af området var åbent pga snefald, vind og tåge.

Jens Christiansen 02/06 2002

Vaujany-Alpes smukke bagside
Mange ved Alpe d'Huez er tæt på et optimalt skiområde.Gode høje pister i alle palettens farver-offpiste i klasse næsten i Rocky's klasse, MEN-bagest i området ligger diamanten:Vaujany - en lille bjerglandsby hvorfra du oftest er først oppe af alle i de attraktive Dome og Pic Blanc sektorer.Om eftermiddagen er det her solen er og her man slutter de sidste carvingsving, for dagen. Nattelivet er ikke årsagen til at komme til Vaujany-og dog. Pist'Ase Ski's superhyggelige skibumse styrede hotel, La Grandes Rousses står for hyggen, underholdningen - kanon afterski på den sydvendte terasse og discotek en gang om ugen der trækker nattelivet fra Alpe til den lille by. Jo, den skiivrige vælger Alpe d'Huez-området - den smarte og ivrige vælger området, men bor i Vaujany...

Betina Holm Andersen 06/11 2001

Sol, sne og super natteliv
Alpe d'Huez lever 100% op til det lokale ordsprog "Når solen ikke skinner er det fordi det er nat"
Solen skinner altid, pisterne er super og der er udfordringer til skiløbere på alle niveauer.
Et godt sted for børnefamilier og et super sted for unge.
Jeg kan kun sige - prøv det!