Anmeldelse af Sunshine Village

Opret kommentar Se kommentarer for andre destinationer her
Steen Gauss 16/02 2007

Naturpister
Sunshine Village ligger ikke 8 km. som Kirsten skriver men 16 km. fra Banff og vejen dertil er letkørt ad highway A1 og en 7 km. lang god bred bjergvej. I Sunshine spilder man ikke tiden på at præparere pisterne på trods af en liftkortpris der ligger 15-20% højere end Europa. Lifterne er bortset fra gondolen antikverede og kører fremfor alt langsomt, hvilket godt kan være irriterende da nedkørslerne er forholdsvis korte. Så der tilbringes en del tid i stoleliften, som desuden er uden fodstøtter, hvilket er en sikkerhedsmæssig brist, der kun er til fordel for snowboarderne. Har man mindre børn med skal man passe på de ikke glider ud af stolen.
Når det er sagt, så er Sunshine et rigtig godt sted med god sne, som man kun sjældent finder i Europa. Fra bjergtoppen kan man stort set løbe ned mod bunden hvor man vil. Alt efter ens evner på ski. Der går en magelig grøn og altid præpareret piste ned til liften eller man kan vælge den lige vej ned. Som først fører dig over et åbent stykke der alt efter hvornår der er faldet nysne er mere eller mindre puklet. Herefter kommer man til den stejle bjergvæg, hvor man finder et hul ned der passer til ens evner og så går det sidste stykke ned gennem skoven...og det er sjovt.
Den canadiske sne er hurtig og superblød at løbe i......når den er ny.....for de har ligesom Europa mindre gode år...2006/07 var deres bedste gennem 5 år og sneen svarede til alperne 2005/06 hvor det var rigtig godt.
Whitsler som er så berømt for sine min. 10 meter årlig sne havde i februar 2007 regnvejr. Så studer sneberetningerne inden du investerer i en tur til Canada. For det er kun sneen der er bedre end Europa. Hotelophold og mad er billigere end i Europa. Skiudstyr er uden moms og afgifter. Priserne svarer ca. til EU bare i Ca$ som er ca. 35% billigere.

Kirsten Skjold 24/01 2006

Ikke bare end flirt...
Sunshine Village:
Ligger kun 8 km med skibus fra Banff. Sunshine Village byder på 10 lifter og 107 km nedfarter, og det er et skiområde, som man ikke kan undgå at bliver forelsket i – og det er ikke blot en tilfældig flirt, nej i dette tilfælde er der tale om ægte, evig kærlighed. Sunshine Village griber en om hjertet – og holder fast. Området er spækket med fantastisk skiløb, og trænger man til at mærke adrenalinen pumpe – ja så er man kommet i paradis, for Sunshine Village er indbegrebet af ”Double Black Diamond” som canadierne kalder skiløb, når det er bedst. Begrebet Double Black Diamond dækker over en del af et bjerg, der aldrig har set en pistemaskine! Det er stejlt, smalt, puklet, fyldt med klipper, måske endda et frosset vandfald – eller alle dele på en gang! Den mest berømte nedfart i Sunshine Village er Delirium Dive, der gav selveste Thomas Uhrskov kilder i maven, da han skulle ned. Delirium er kun for eksperter, og man må kun tage turen ud over kanten, hvis man er i besiddelse af: lavinesøger, sneskovl, en ledsager og super gode færdigheder i ufatteligt stejlt terræn. Står man og kigger ned af Delirium Dive, og får kolde fødder, så kan man glæde sig over, at Sunshine Village byder på utallige andre Doubble Black Diamond nedfarter, som stadig giver et alvorligt kick, men på en knap så livstruende måde. Der er de mest utrolige muligheder for virkeligt sejt skiløb og der er udfordringer til mange dage. Har man medbragt børn og svigerfamilien, så er der også mulighed for hyggeligt skiløb, på velpræperede blå og røde pister, især omkring Strawberry liften.
Sunshine Village reklamerer med ”100% soft natural snow” dvs. ingen ussel kanonsne i Sunshine. Skiområdet ligger i et snehul, der er stort set altid masser af sne. Eneste vej op til selve skiområdet, er med gondolen, der starter i 1660 m. højde – lige hvor skibussen parkerer. Det er faktisk muligt at bo oppe i terrænet på, det nyrenoverede, Sunshine Village Inn, der ligger i ca. 2100 meters højde. Vælger man at bo der, så er der ski in og ski out – men til gengæld ingen mulighed for at forlade hotellet efter mørkets frembrud – da gondol og ski, er eneste muligheder for at komme væk fra hotellet. Det kan være hyggeligt nok i et par dage, men ret hurtigt er der alvorlig risiko for bjergkuller eller endnu værre højdesyge.