Anmeldelse af Lake Louise

Opret kommentar Se kommentarer for andre destinationer her
Anders Kunze Juul-dam 07/05 2008

For offpistens skyld!
Grunden til at tage til Lake Louise, og Canada i det hele taget, er for at løbe offpiste. Hvis du ikke har færdighederne til det og må blive på pisterne så bliv hjemme for så er det ikke pengene værd rent skimæssigt!
Lake Louise er dog også gode til at preparere pister, men når ikke helt europæisk niveau.
Til gengæld er alt andet bedre end i Europa. Der er ingen liftkøer, helt fantastisk let tilgængelig offpiste, god mad ( man bliver ikke spist af med en tør wienerschnitzel med pommes) og utrolig imødekommende mennesker.
Back bowls hvor det bedste offpiste er bliver fra naturens side fyldt op med med sne af blæsten om natten og er klar igen næsten hver dag, hvis det bare sner en lille smule....og det gør det!


Steen Gauss 16/02 2007

to gode skisteder
Sunshine og Lake Louise konkurrerer om hvilket resort der er det bedste. Spørger du en snowboarder siger han ofte Sunshine, medens allrounderen som vil nyde sit skiløb og ind imellem tage en lidt mere udfordrende psite vælger Lake Louise. Det er også her du finder de bedste hoteller og madsteder. Selv ovenpå Lodgen ved indgangen er der en udmærket restaurant med betjening. For generelt må vi sige at madkulturen på skistederne er elendig, det er ikke andet en kedeligt foder.
Lake Louise har fantastisk velpræparerede gode lange pister ned i dalen og du kommer hurtigt op igen med Grizzly Ekspressen for selv på en søndag er der ikke nævneværdig køer i februar. Når du er oppe kan du vælge at køre ned igen ad flotte pister eller du kan løbe ned ad bagsiden fra Paradise Bowl og her er der udfordrende naturpister for den krævende. Men de er ikke så varierede og stejle som i Sunshine og der er ikke de samme mulighder for at løbe gennem skoven.
Bagerst i dalen ligger der et lille begynderbjerg, som også er godt at løbe på hvis der er for tåget på toppen. Hvilket ofte kan være tilfældet i Rocky Mountain.
Sunshine Louise bruger snekanoner på forbjerget, hvilket kan give isede pister i perioder uden nysne.

Thomas Rungstrøm 09/02 2006

Fedt!
Lake Louise er et fedt sted. Løjperne er mange og varierede,
Sværhedsgraden er lidt højere end fx Sunshine, men der er gode brede løjper til begyndere, (fx Wiwaxy, der er lukket for øvede løbere) og udfordrende sorte til de øvede.

Udlejningen er venlig og det går hurtigt at få sine ski, støvler eller tøj.

Og så er hele sceneriet naturligvis storslået! Rockies Rule!

:-)

Kirsten Skjold 24/01 2006

Smukke Lake Louise - noget for alle
Lake Louise:
Enhver dansker, med en stor eller lille skiløber, gemt i maven, har hørt om forskellige skikonkurrencer afholdt i Lake Louise, så navnet klinger velkendt, i ørene på de fleste. Området, ligger 40 minnutters kørsel fra Banff, og byder på 113 nedfarter, i alt mere end 200 km piste, og er dermed større end Sunshine Village. Lake Louise henvender sig i høj grad, til dem der gerne vil løbe på præparerede pister. Der findes mange snekanoner, der kan hjælpe med lidt ekstra sne på de nederste pister. Nedfarterne er væsentligt længere end i Sunshine Village, så er man til lange ture ned af bjerget, så er man kommet til det helt rette sted. Er man en gruppe af skiløbere på forskelligt niveau, så er det et fantastisk sted, idet, at der er mindst en nem nedfart fra alle lifte. Det betyder altså at børn og begyndere kan færdes i hele Lake Louise, og alle kan benytte de samme lifte, uanset niveau.
Hvis bjergets velpræparerede forside ikke lige falder i ens smag, så snup en tur med tallerkenliften ”Summitplatter” Det er en bitterlig kold fornøjelse for hænder og numse, men lykkedes det at hænge på hele vejen op til toppen, så bliver man begavet med særdeles fremragende skiløb, af den super duper seje slags. (Skulle man falde af den stejle Summitplatter undervejs, så er der monteret knudereb, langs med sporet, så der er noget at gribe efter!) Summitplatter giver, som den eneste lift, adgang til en stor del af Lake Louises Backbowls – der byder på super sejt off-piste i særklasse. Langt størstedelen af bagsiden af Lake Louise skiområde er sort, Black Diamond og Doubble Black Diamond, så er man adrenalinhungrende, så er der masser at tage fat på. Kort sagt: Lake Louise har det hele.

Thomas B 29/12 2004

Smukt og varieret, men småt
Vi boede i Banff for et par år siden - vi var afsted en familie med 2 voksne og 2 små børn. Lake Louise var vores foretrukne sted, da der var skibørnehave (den yngste var ½ år). Hvorfor? Fordi morgenstemningen var fantastisk med kæmpe westernmorgenmad i restauranten med udsigt over området, og fordi området var bedre end alternativerne i Banff området. Vi fortrød hurtigt, at vi ikke havde fundet indkvartering i selve Lake Louise, da køreturen til/fra Banff godt kunne have været undværet.

Turen var ekstremt dyr, delvist på grund af den høje dollarkurs (på det tidspunkt). Sammenlagt gav vi kr.60.000 for en uges skiferie, og det er simpelthen for meget. OK - vi spiste ude hver aften, boede på et nogenlunde hotel, lejede bil osv. Til gengæld sparede vi lidt på liftkortet ved at gå randonee i området.

Skimæssigt var der meget lækkert, med fede offpiste muligheder mellem træerne, klatremuligheder i bjergene, og pister modsvarende en gennemsnitlig alpe-destination. Efter at have været der kan vi konstatere at sneen ikke per definition er bedre end i alperne, heller ikke off-piste. Efter et par dage faldt der dog nysne, og den var rigtig champagne-lækker. Vi fik dog først for alvor valuta for pengene da vi hyrede en lokal bjergguide til at finde de gode steder. Det fandt han naturligvis. Derfor: tag til Lake Louise for at prøve noget andet, og hvis du vil kombinere en off-piste ferie med børn. Forvent dog ikke at kvaliteten på skiløbet ligger nævneværdigt alperne. Rent off-piste mæssigt ligger Valgrisenche i Italien eksempelvis klasser over Banff området udfra en pris/kvalitet vurdering.