Anmeldelse af Pamporovo

Opret kommentar Se kommentarer for andre destinationer her

Min tur til Pamporovo
Pamporovo i Bulgarien er et lille sted, men som nybegynder er det absolut en mulighed der.

Christian Køhlert Lorentzen 28/02 2007

Måske i aften måske senere..
Pamporovo var en spøjs oplevelse for mig.
Bjerget hedder Snesjanka - det er spøjst.
Menneskene er venlige og smilende men taler dårligt nok begynder engelsk (i vores termonalogi). Vi boede på Hotel Perelik som er et 3 stjernet ret stort hotel. Det har 3 barer, et diskotek og 2 restauranter hvor den ene er m. halvpensionen.. Maden er kun lige akkurat acceptabel (fordi der var så mange lækre kager på desert ta selv bordet ;)
Hotellet er ellers i ok stand og sengen var go nok.
Vi stod i kø i over en halvtime den første morgen da vi sku ha vores "skipakke" folkene der var ikke særligt venlige men vi fik da nogle måske ok ski og stave. Men meget brugte og støvlerne var generelt under standard.
Liften op til midterstationen kører meget langsomt!
Ellers fine lifter. og ikke så lange køer. Fine pister . flest grønne og blå men også røde og sorte fra toppen af det 1929 m. høje bjerg. Næsten Ingen offpiste. . dårlige forhold for snowboarders

Billige restauranter på bjerget ( 28 kr. for alle pizze på et af stederne..)
en fadøl koster ca. 20 kr. - varm kakao ligeså..! men prøv evt. den m. rom

Desværre smeltede sneen ligeså stille på vej ned ad bjerget så på dagen sagde vi stop og tog på sigthseeing efter en del fald og blå mærker pg.a. is og bare pletter..

Men en episode skal nævnes her til sidst. På vej hjem sent på dagen fra Skicenter 1. kom en mand os i møde og spurgte hvor vi var fra. Da vi sagde Danmark begyndte han straks på næsten klingende dansk at reklamere for hans restaurant. Meget go, meget billig, måske i aften måske senere - Free transport from your HOTEL! Meget flink mand.

Jeg vil give stedet min rekommendation í fald Skivejrudsigten ser go ud. Men HOLD øje med udviklingen..

Lene Thybo 07/08 2002

Fascinerende og billigt!
Kære Læsere. Vi kan varmt anbefale Pamporovo og nabobyen Chepelare, Bulgarien højest beliggende by. Specielt hvis du vil have nogle gode naturoplevelser med hjem. Løjperne ligger i læ af store nåletræer så der er dejligt varmt. Se mere her http://www.thybo.net/Bulgarien/ og http://www.chepelare.dk. Kontakt os hvis I vil have gode råd. Mange hilsner Ole og Lene

Søren Fryd Christensen 19/02 2002

Billig ferie - ringe sne
Pamporovo uge 7 2002.
Den oprindelige destination var Borovets men pga absolut ingen sne der flyttede Penguin Travel os til Pamporovo. I stedet for en hytte fik vi et luksus (næsten da) - hotel (Elina)!
Der var lidt sne selvom mængden skrumpede meget ind i løbet af ugen.
Generelt er der utrolig smukt, billigt, folk er flinke, maden i restauranterne OK og nattelivet er OK.
Liftkøer var der intet af i uge 7!! Men der var heller ikke optimalt sne.
Det er meget vigtigt at bestille liftkort og skileje hjemmefra, det sparer man en del penge på (liftkort købt på destinationen koster ca 1000 kr/6 dage). Ski og støvler dernede er dog af ringe standard og man kan med fordel medbringe det hjemmefra.
Alt er billigt dernede et par eksempler
2-3 retters middag med øl/vin og kaffe 60-90 kroner.
1 flaske Gin købt i købmand 10 kr.
1 pakke cigaretter 3-10 kr
1 shot på en bar 4 kr
1 longdrink på en bar 16-18 kr
1 øl på bar ca 8 kr

Jeg er ikke skræmt af Bulgarien og vil gerne prøve Borovets næste år, hvis der ellers er sne dernede!
Mvh. Søren Fryd

jan streit 17/02 2002

Anbefalelsesværdigt
Pomporovo. feb. 2002.
En storslået østeuropæisk oplevelse. Skiterrænnet fremragende, ingen trængsler ved lifterne, stor social interaktion på de mange små restauranter/barer på skiområdet 16 stk.
Helt klart det bedste østland vi har stået på ski i, og som vi har haft råd til.
Det er klart at man skal vende sig til at vi skal betale 3 gange mere for skiservice end bulgarerne, men det fremme forståelsen, hvis man kan få bulgarerne til at købe og veksle for en. Vi boede på Hotel Pomporove angiveligt 5 stjernet, men nærmere 3.
Maden fin, betjeningen langsom, drikkevarer altid når vi var ved at være færdige. Dårlig service med hensyn til information, dels vidste receptionen ikke noget, dels kunne de ikke forstå hvad man sage, og de kunne ikke tage sig af ligegyldige tings som afrejse tidspunkter. Man må klare sig selv. Det er ikke tilsyneladende den store forskel på de forskellige hoteller, der er f.eks ingen stole og sidde på på værelserne, men de dyre har satellit-tv. Mogenmaden er bedre på de dyre. Men når jeg skal afsted igen, vil jeg tage et billigt hotel og selv sørge for maden, som er billig og der er mange restauranter, Dog er der noget af en gå tur fra Hotel Helene. Køb et skipas hjemmefra, hvis du køre i 2 dage er pengene tjent hjem, der kan kun købes dagkort 48 lev for 3 dage 92 lev, enkelt tur 14 lev, det kan gøres billigere når man kender en bulgare det kan købe til en. Klippekort eksisterer ikke. Skiudlejningen fungerer godt, og kvaliteten er udmærket, skiskolerne er velorganiserede og særdeles anbefalelsesværdige.
Bulgarien er et sted hvor man kan tage sine børn med, sætte dem på skiskole uden at blive ruineret, og så selv løbe som man kan og vil.
Den bulgarske aften med folkedans og grilmad er ikke pengene eller tiden værd.
Musikken er så høj at man får hoved/ørepine, tobaksrøgen så tyk at den kan skæres, men til gengæld er er vinene de ringste og billigste man kan få. Serveringen der sker kan fås bedre for 6 lev på en restaurant, 160 kr en stor skuffelse, vi gik sammen med 5 naboborde efter en time.
Der er gode næsten gratis busser til Plovdiv, anbefalelsesværdig, og til Smolnia 10 km, væk en godt indblik i det fattige bulgarien.
Kan man klare sig selv og genere primitivitet ikke, er Bulgarinen og Pamporovo fremragende til prisen. Vi rejsete med Penquin rejser, der ombookede os fra Borovets grundet manglede sne, og hvis guider var rigtige gode og kompetente. Et proffesionel selskab som vi ville vælge igen.
Det ser ud til at Bulgarian travels har en afdeling i København, og har tidligere haft det i Vejle, men de eksistere ikke på nettet, vi har mødt en lille gruppe herfra men de kan sikkert kun findes i telefonbogen.
Skiløb næste gang, uden tvivl bulgarien. Hvad kostede det :
lu
4500 rejse det bedste hotel. 500 kr fra Danmark til KBH, 650 kr lift, 1500 lommepenge etc.

jan

Mar10n 02/02 2002

Billig, men en risikabel fornøjelse !
Fra lufthavnen kørte vi 5 timer i en bus der i Danmark, var skrottet for længst. Normal bustransport var sat til 3 1/2 time. Men da det havde sneet, tog det altså længere tid!! Hmmm.
Hotellerne og betjeningen er helt i top. Pas på med at bestille halvpension fra hotellerne. De serverer den samme buffet fra kl. 18-24. Og opbevaringen er under al kritik. Vi nåede alle at få et maveonde. Morgenmaden er OK, men aftensmaden er rene salmonella bomber.
Mange af lifterne er for gamle og lavet af trællameller. Dog har de gode 3 og 4 stoles lifter. Området er smukt og der er mange forskellige pister. Hvis man er til Bulgariens stejleste sorte, så er "the Wall" til fri afbenyttelse.
Vi havde masser af sne i uge 2, og de lokale fortalte at "det var den vinter med mest sne i mange år". Pisterne bliver ikke præpareret særligt godt. Det betyder at der er huller på pisterne, masser af pukler og at en del af de nederste pister, ikke er farbare. (Hvordan de så er på et normalt år, må man vist tænke sig til). Det skal lige siges at uge 1 + 2 er skolevinter ferie i Bulgarien. Hvis du vil til dertil, så tag af sted i andre uger. Pisterne er fulde af "selvmordspiloter". De kører med fuld fart, (i plov), og falder som blade i en efterårsstorm. Skiskolen er dog en særlig oplevelse. Instruktørerne er fantastiske og de ligger på et meget højt niveau, såvel teknisk som undervisningsmæssigt. (Jeg har før modtaget undervisning i Sverige, Norge, Østrig og Frankrig). Liftmæssigt, skal du have tålmodighed. Der er altid stor kø foran stole-lifterne. Og der hersker en køkultur som i Netto. Den der maser mest, kommer først op. Skal du leje ski og støvler, så gør det hjemmefra. Carving ski koster ekstra og der er ikke mange af dem. Støvlerne er fra 70-80érne. Så jeg anbefaler at du lejer hjemmefra (det er gratis at få dem med på flyet). Maden er billig, men fyldt med fedt. Vinen er herlig og specielt deres chokolade med rom er en dejlig oplevelse. Det kan godt betale sig at tage ekstra penge med til tøj, det er meget billigt her. Tag en taxa til "det nye indkøbscenter" og køb ind. (Bliv væk fra det "gamle" indkøbskvarter, kun få butikker og meget kopikluns).
Vores 5 timers hjemtur i bus, var med en minibus. Afgang kl. 4 om morgenen. DET GØR JEG ALDRIG MERE. Flyet hjem var også fra 70érne, vi overlevede.
Min vurdering - tag afsted for at prøve deres skiskole. Men ønsker du en positiv skiferie, så tag til et andet sted.

MelSki_(DK) 08/01 2001

Godt og billigt !
Ja jeg har i snart 2 år rejst til Bulgarien på skiferie og syntes det er rigtigt godt. en ting jeg har lagt mærke til er at folk spørger dumt om (kan man stå på ski i Bulgarien) og jeg må så sige at det er helt super godt nok er det ikke som i Frankrig eller Østrig men det er billigt, maden er god og folk er gæstfrie og man skal jo tænke på at det er et gammelt østland men med en utrolig god skikultur jeg kan kun sige varme ord om dette skisportssted. men at komme der ned er noget Lort flyet er ved at falde fra hinanden men sådan skal det jo være det er vel til Bulgarien man skal !
Og jeg vil lige her til slut gøre opmærksom på at igen i år er det Bulgarien som stå for tur !
dette skal bare prøves !!
Held og lykke
Mange Ski hilsner
Martin