Anmeldelse af Bansko

Opret kommentar Se kommentarer for andre destinationer her
Rune 02/03 2015

Nu har vi været i Bansko for tredje gang :-)
Nu har familien på 4 været i Bansko uge 8/2015 for tredje gang.
Anden gang var uge 10/2012 og første gang uge10/2010.

Vi har alle 3 gange rejst med Penguin travel og vi har ikke noget at klage over.
Man skal naturligvis være forberedt på Østeuropæiske veje og busser.

Men Bansko området har en ok størrelse til en uge på ski og priserne er fornuftige.
Hele ski området har lifte fra det østrigske firma Doppelmayr, masser af snekanoner og pistemaskiner, så det fungere. Der naturligvis kø om morgen ved den eneste kabinelift der tage alle op til området, så mellem 15 til 60 min. - længst tid i weekenden og starten af ugen.
Dog er det helt korrekt at den ene lift til højre på kortet aldrig har kørt de gange vi har været der. Ligesom man skal stage lidt på pisten til byen om eftermiddagen, man bliver helt god til at få fart nok på og ikke stoppe op.

Folk er flinke og rare. En normal arbejder har ca. 1.600 DDK / 400 LEVA om mdr. i løn, så tingene er lidt billigere her både i butikker og på restauranterne.
I byen spiser inkl. dessert og drikke 4 personer for ca. 400 DDK / 100 LEVA.

Så hvis i skal til Bansko kan det anbefales.

Se profilen for Sparre
Sparre 17/02 2014

Lidt "rettelser" :)
Dejligt lille område.
Ikke for at være negativ, men der er lidt unøjagtigheder i oplysningerne på denne side.
Når man ser pistekortet er der længst til højre en lang rød piste - Den findes IKKE i virkligheden ("out of order" står der på pistekortet man får udleveret).
Jeg kan ikke se hvor der er en samlet nedfart på 16 km - den blå skivej nr. 1 er ca 6,3 km fra Bunderrishka og ned. Og jeg kan ikke se at der er 10 km fra toppen. Måske jeg ikke har taget sving nok :)

Thomas 09/12 2013

Fedt skiterræn
Bansko er virkelig value-for-money: en skiferie her med alt hvad den kan trække koster kun ca 1/3 af en tilsvarende ferie i Alperne. Lifterne er tip-top moderne og piste-præparering fungerer upåklageligt. Leje af ski og snowboard udstyr fungerer også 100% effektivt. Masser af gode billige restauranter med kanon vin.

Morten Bøstrup 07/02 2012

Bansko - en hyggelig bjergby
29. jan. - 5. febr. 2012

Vi er en gruppe på 6-10 personer, som de sidste 10 år, hvert år har besøgt Bansko, med Penguin Travel, boet på familiepensionen Hadji Georgi - og følt os extremt velkomne hver gang.
Familien og bulgarerne i særdeleshed er et utroligt åbent folkefærd - gå til dem, og de er altid meget hjælpsomme.

Terrænet har forskellige sværhedsgrader og er ikke verdens største, men nedfarterne er fine og alle kan blive tilfredsstillet. Kan klart anbefales til børnefamilier. Restauranter flere steder i området - En gang spaghetti, 12 leva, 50 kr. - En ½ liter bulgarske øl, 5 leva, 20 kr.

På pensionen er Pavlina og Georgi klar til at hjælpe med alt - bare spørg dem - Pavlina er ved at lære engelsk og hun er faktisk ret god til det.

Val-Shoreil 15/01 2010


Bansko fra 28 dec 2009 - 4 jan 2010.

Vi rejste med Penguin travel. Og det kan beskrives ganske kort. Det spillede bare! Så hvis i skal til Bansko kan det anbefales.

Ved ankomsten blev vi informeret om at Bansko lige nu oplevede en vinter-hedebølge ulig nogen førhen og at der var utroligt vejr for den periode, som resultat heraf meget begrænset sne på pisterne, og flere var lukkede på skift som resultat heraf.

Bansko er stolte af deres mange sne kanoner og størstedelen af området er da ganske rigtigt med sne kanoner. Det er så bare lidt ærgeligt når de ikke bliver tændt. Der var i vore 6 dage behov for lang langt større mængder sne og kunssne end hvad var til rådighed, på trods af dette var der kun 1 formiddag hvor det reelt var muligt at se at pisterne var blevet udbedret natten over og at der var tilføjet sne. Det skal retfærdigvis siges at det nogle flere gange kunne ses at der havde kørt prep. køretøjer om natten, men de havde bare stortset ikke noget sne at preppe på, så lige lidt var det værd.

Bansko har en 7 kilometer lang transportpiste ned til byen, det er den afstand man tager liften op om morgenen fra byen til resortet. Den ene dag var denne dog temmelig farlig fordi nogle eller noget havde kørt hvad der af dømme på dæk bredden var en personbil hele vejen ned med 2 ca 10 cm hårde dybe furer parrallelt med pisten hele vejen ned.

Den ene dag var der åbent for lifterne helt oppe på toppen, hvilket også viste sig at være der hvor der var klart mest sne og det sjoveste sted at stå, om jeg begriber hvorfor det stykke med mest sne var lukket for alle 4 lifter der kunne tage os derop de øvrige 5 dage.

På dag 4 måtte vi simpelthen tage boardene af og gå ned af den blå piste pga. større sten af ca 10x10cm der lå på den brune opkørte grus bane med lidt sne her og der. Ej selvfølgelig var der sne, men store pletter med brung og tørv og grene strittende fri af sneen, uden at denne piste blev lukket eller advarsler sat op med de mange sten. Og stadig uden sne kanonerne blev tændt.

Fra byen og op er der en 8 personers lift. Det er en ca 20 minutters tur, jeg tror egentlig der blev sagt 25 minutter. Men herfra skal stortset ALLE op til resortet og det giver noget af en flaskehals. Hertil kan så lægges at lift disciplinen er meget lille og personalet ikke god til at afhjælpe denne. Dvs ofte kører en vogn op med 4-6 ud af 8 pladser fyldt. Hvilket ikke gør køen bedre. Desuden er min vurdering at på trods af glimrende ski terræn, er der alt alt alt for mange hoteller og folk. Udfoldelses mæssigt var det få ture jeg kan sige der var rigtig gode med ordentlig plads.

Så rent ski mæssigt, var det ikke en success. Men havde de haft sneen, viljen, disciplinen og seriøsiteten omkring det. Og muligheden for at udnytte deres bjerge så ville det helt sikkert have været pengene værd.

Den sidste dag snede det og det blev da også den bedste dag. Som sagt, de har ganske gode pister og egentlig et smukt terræn og god bredde på løjperne. Men de er bare slet ikke gearet til den mængde folk de har boende på alle deres hoteller, eller det niveau a vedligehold et skisports sted kræver.

Jeg havde læst tidligere bedømmelser af Bansko at man skulle være indstillet på at nyde den lokale spise. Dette var vi i og for sig også. Vi var dog blot ikke indstillet på at for at kunne nyde dette lokale køkkens delikatesser, så skal man kunne læse bulgarsk. For enkelte tjenere kan gøre sig forståelige på engelske, nogle er enddog rigtig gode hertil. Men generelt er de ikke så formidable på det engelske sprog, og at oversætte et menu kort. Jeg er rimelig sikker på at tanken ikke har strejfet dem.
På nogle menu kort var der oversat et ord eller to. Men langt de fleste steder stod det på bulgarsk, og det kan være svært at finde noget man tror man har lyst til når man ikke har muligheden for at orientere sig sådan nogelunde.

Vi fandt en italiensk restaurant hvor vi fik noget vi kunne identificere og det var ganske godt! Men ellers var turen ikke udpræget en kulinarisk success, vi fejrede da også det nye år med en god gang tørt svinekød med bønner. Ikke det fedeste.

Men flinke er de, den ene dag fik vi tiltusket os et lift istedet for at skulle med gondolen op på bjerget. Det kostede os 50 leva (ca. 200kr)og var klart det værd. Det er klart en anden kultur end her. Dette bemærkedes eksempelvis af at man føler sig mandsopdækket når man er i en butik for sælgeren følger mere eller mindre kunden rundt i butikken og så snart han tror man har et spørgsmål bliver det hjulpet på alle tænkelige måder. Om man kan lide det eller ej, så må man blot acceptere at det er en anden kultur og at de med garanti jf. egen standard har et fantastisk højt service niveau.

Men en oplevelse var det og ikke nødvendigvis en der ikke skal prøves igen, der skal dog først ske nogle ændringer i måden tingene køres på.

Men det er billigt, og gode værelser til en billige penge hotel mæssigt. Som jeg startede med, alt hvad Penguin travel stod for, de kunne jo sjovt nok ikke styre vejret eller resortets måde at gøre tingene på. Men Penguin travel arrangementet spillede som det skulle, og for rejsens pris fik vi fra deres side alt hvad vi havde forventet og en rigtig god guide.

Se profilen for Niclas
Niclas 13/11 2008

Østeuropas bedste
Bansko er en traditionel Bulgarsk landsby - i hvert fald halvdelen af den. For oppe omkring gondolliften bliver der bygget på livet løs og det er simpelthen umuligt at kende område hvis man så det for f.eks. 5 år siden.
Store flotte luksus hoteller skyder op hurtigere end du kan nå at tælle dem alle.
Skiløbet er okay, pistekortet siger 1 sort - tag dog ikke fejl af det. Generelt ville halvdelen af bjerget være sortepister hvis det lå i f.eks. Norge. De er stejle og brede - super lækkert.
Der er dog rigtig mange mennesker efterhånden, da priserne stadig er relativ lave.
Det gør at hvis det er varmt, bliver bjerget kørt meget hurtigt op!

Rigtig godt sted og super alternativ til sydens alper eller nordens fjelde!
Kan varmt anbefales.

Olsson 13/03 2006

Bansko, en possitiv overraskelse
Besøgte Bansko fra 25/2-4/3- 2006
Stedet har nye lifter og gode og udfordrende pister for de fleste, skal dog ikke sammenlignes med de bedre steder i Østrig og Italien, men området er skimæssigt langt mere udfordrende end Sverige og Norge. Pistmaskiner er en mangelvare og derfor kniber det med prepareringen af pisterne. Befolkningen er meget imødekommende og man får meget for sine penge, det føles nærmest som at være millionær for en tid.
Maden, vinen og stemningen er helt ok, så stedet kan absolut anbefales.

Inge Nilsson 09/02 2006

skiferie i bansko
Kære Skiløber

Jeg har i januar 2006 været på skiferie i Bansko. Det
er et dejligt nyrenoveret skisportsområde, hvor alle lifter er nye og skiløjperne blev præpareret hver dag.

Ganske gode skiløjper til dig, der er god motionsløber.

Gitte 17/08 2005

Bansko - Ikke så væst enda.
Sidste vinter var vi på skiferie i Bansko i uge 3. Det var vores første tur til Bulgarien. Vi rejste med et lille rejseselskab Penguin Travel og det kan stærk anbefales. Priserne er meget lave. Vi havde rigtigt flottet os og bestilt det bedste hotel i byen, nemlig hotal Stazhite. Det var MEGET lækker, fine værelser, god service og dejlige faciliteter. Vi havde halvpension og det var udmærket, men ikke nogen kolonarisk fornøjelse. "Desværre" var der rigtig mange engelske besøgende og det bar maden præg af. Alt hvad der kunne tåle friture havde fået det og jeg tror ikke der var en eneste aften hvor der ikke var budding til dessert. Heldigvis var ½-pension så billigt at vi kunne tillade os at gå ud og spise et par aftener. Det var en udsøgt fornøjelse!!! God mad, høj servise og meget billigt.
Skiløbet var dog ikke imponerende fordi der ikke var så meget sne og området ikke er så stort. Hvis der havde været mere sne havde forholdene været bedre. Alt var nyt lige fra skiene i udlejningen til stole- og kabineliftene. Pisterne var velpræpererede og snekanonerne kørte for fuld tryk. Der var ingen kø ved lifterne. De grønne pister var meget flade og fyldt med englændere, men heldigvis var der ikke ret mange af dem, der turde køre på de røde og sorte pister, så de var ikke så slidte på trods af den maglende sne. Desværre var vi så uheldige at sidde 2 timer i kabineliften pga. den dårlige strømforsyning fra Rusland...
Alt i alt vil jeg sige, at hvis man er en øvet skiløber som ikke er i pengenød (som vi var) skal man ikke tage til Bansko, men hvis man er en børnefamilie, der vil have andet ud af ferien end skiløb er det det perfekte sted. Man kan få hygge og luksus for få penge. Mens man er der skal man dog gøre sig selv den tjeneste at gå en tur til den del af byen hvor de lokale bor. Så får man en lidt dårlig smag i munden over den luksus man selv tager hjem til, men man kan samtidig glæde sig over, at man har lagt sine turistpenge der i stedet for at overfyldt sted i alperne hvor lokalbefolkningen har det lettere.