« Til oversigten

Val Thorens - Verdens bedste skiområde opruster

Val Thorens blev i 2013/14 kåret til verdens bedste skiområde, men forbedringerne i infrastruktur og pister fortsætter, nu har du også mulighed for at tage en tur i den nye Zip-line

Til vinteren 2014/15 kan man i Val Thorens glæde sig over to liftforbedringer, begge gør den nordlige del af området mere tilgængeligt, og det er farvel til langsomme tunge stolelifte som udskiftes med spritnye stolelifte – som med hurtig ind- og udstigning giver meget mere skitid.

La Portette stoleliften udskiftes med en topmoderne ekspres 6-stolslift. Liften betyder at man hurtigere kan komme op og i retning mod Grand Fond liften samt Cime Caron liften, en populær del af skiområdet hvis vejret ikke arter sig, og man ikke vil søge alt for langt væk fra Val Thorens.

Ikke langt fra Portette liften er Plan de l’Eau stoleliften også udskiftet med en 6-stols ekspreslift, en lift der ydermere er forlænget til at slutte højere oppe, så nu er det slut med at strande ved den sidste lift på vej mod Les Menuires og tænke, ”åh nej, ikke den gamle lift igen.”


Flyv som en ørn – Europas højeste Zip-line åbner denne vinter

Med de nye lifter er der en god anledning til at løbe en tur over mod Orelle, her er man til den kommende vinter klar med Europas højeste Zip-line, 1.300 meter fra toppen af Bouchet stole liften i 3.230 meters højde over til toppen af Val Thorens ved siden af Thorens gondolen. Et minut og 45 sekunder, topfart over 100 km/t. Gør det på en solrig dag, glem alt om turen hvis du har højdeskræk, der er 250 meter frit fald ned på det sted hvor du er højest over jorden. Det koster 50 € for en tur, minimumsalder er 8 år og hjelm er obligatorisk.


Miljøvenlighed i højsædet - Endnu en elektrisk pistemaskine

I vinteren 2013/14 tog man den første elektriske pistemaskine i brug i området, og til den kommende vinter er endnu en elektrisk pistemaskine klar til at gøre pisterne klar på miljøvenlig vis.

Verdens bedste, hvorfor?

Der er mange meninger om hvorfor Val Thorens er blandt de bedste i verden, og i sidste sæson blev kåret til verdens bedste skiområde.

Vi har spurgt Kim Just-Andersen hos Nortlander Ski-Tours, en af de største danske udbydere af pakkerejser til Val Thorens om hvorfor Val Thorens er blandt verdens bedste, Kim fra Nortlander Ski-Tours udtaler: "Det er meget få steder i verden, hvor du får en by, der på samme måde er bygget op omkring skiløbet. Der er stort set ski-in ski-out i hele byen, der grundet den høje beliggenhed er ekstremt snesikker, hvilket blandt andet gør det muligt, at lade pisterne løbe lige til hoteldøren."

Nortlander Ski-Tours har i flere år drevet eget hotel i Val Thorens og Kim fortsætter ”det er netop snesikkerheden, og deres evige stræben på at forbedre liftsystemet/skiområdet, der gør Val Thorens så ekstremt populær - stedet hører absolut til blandt de aller bedste ski-destinationer i verden.”

Se video fra den nye Zip Line her:

Læs mere om Val Thorens her

Skiferie forslag i Val Thorens

Résidence Le Valset Résidence Le Valset Bil fra 2.746,-/pers.
Hotel Club MMV Les Aro... Hotel Club MMV Les Aro... Fly fra 8.791,-/pers.
Résidence L'Altineige Résidence L'Altineige Bil fra 2.746,-/pers.
Hotel Le Val Thorens Hotel Le Val Thorens Fly fra 14.624,-/pers.
Nulstil   Udvidet søgning

Næste »« Forrige

Se alle nyheder