« Til oversigten

Skiferie - Tips til valg af ferieuger i 2020

Meget ligesom sidste skisæson, så falder julen også perfekt for lønmodtagere i år. Ofrer man et par fridage kan man nemlig få en hel uge på ski.

Julen 2018 var en rigtig medarbejder jul, og sådan bliver det også i år, hvor man skal tage 2 fridage, for at få en hel uges ferie.

Vi håber at vinteren 2019/2020 vejrmæssigt kommer til at ligne sidste sæson. Nedenfor har vi lavet en opgørelse over, hvornår der er mulighed for at score sig flere sammenhængende dage på ski. Samt hvornår du får mest plads på pisterne.


Hvis du vil være sikker på en hvid jul, så er det bedste trick at tage på skiferie i juledagene

Skiferie i julen 2019

Julen 2019 falder ikke markant anderledes end sin forgænger fra 2018 - og det er gode nyheder for lønmodtagerne.

Juledagene ligger nemlig på en tirsdag, onsdag og torsdag. Det betyder, at man ligesom sidste år kun skal tage to fridage (i dette tilfælde den 23. og 27. december) for at få en hel uges juleferie. Det giver mulighed for at tage på skiferie fra lørdag den 21. (eller fredag den 20.) og helt frem til den 29. december. Har man en fridag mere, som man kan lægge den 31. december, ja så ser er der mulighed for en rigtig lang juleferie.

Julen er altid en fantastisk tid at være på skiferie i. Skiområderne gør som regel en masse ud af det, hvilket betyder, at du både kan nyde den hyggelige julestemning i de sneklædte skilandsbyer, og de mange julemænd, som flere steder besætter pisterne den 24. december.

Læs her hvor og hvorfor du skal holde skiferie i julen


 Kør-selv skiferier i julen 2019

Skiferie med bus i julen 2019 (afgang fredag)

Skiferie med bus i julen 2019 (afgang lørdag)

Skiferie med fly fra Billund i julen 2019
Skiferie med fly fra Kaastrup/København i julen 2019
 Skiferie med fly fra Aalborg i påsken 2019
Skiferie med færge i julen 2019
Alle ledige hoteller i julen 2019
 Alle ledige lejligheder i julen 2019
 Alle ledige hytter i julen 2019


Det er sjovt og hyggeligt at holde nytår på ski, de fleste områder har ofte et stort fyrværkerishow nytårsaften


Skiferie over nytår 2019

Hvis man hellere vil holde jul derhjemme og til gengæld fejre nytår i sneen, er der også rig mulighed for det. Man kan smide en fridag d. 31. december, hvilket giver mulighed for at stå på ski fra den 28. december til den 1. januar og så nå tilbage på arbejde, når det nye arbejdsår starter torsdag den 2. Mange rejseselskaber tilbyder denne løsning.

Har man to fridage mere at gøre med, kan man tage af sted i en hel uge fra den 28. og frem. For børnefamilier er det dog værd at nævne, at skoleugen starter torsdag den 2. januar. Os bekendt tæller skiskole desværre ikke som almindelig skolegang.

Vi gør opmærksom på, at den 24. og 31. december som udgangspunkt ikke er helligdage. I ret mange overenskomster er der dog lavet regler om, at disse to dage er betalte fridage.

TIP: Jul og Nytår er stadigt relativt tidligt på skisæsonen. Derfor kan det være en idé at søge mod nogle af de særligt snesikre destinationer. Se de mest snesikre og højtliggende skiområder her

 Kør-selv skiferier til nytår 2020

Skiferie med bus til nytår 2020 (afgang fredag)

Skiferie med bus til nytår 2020 (afgang lørdag)

Skiferie med fly fra Billund til nytår 2020
Skiferie med fly fra Kaastrup/København til nytår 2020
 Skiferie med fly fra Aalborg til nytår 2020
Skiferie med færge til nytår 2020
Alle ledige hoteller til nytår 2020
 Alle ledige lejligheder til nytår 2020
 Alle ledige hytter til nytår 2020

Endnu en lang mellemsæson

Påsken 2020 ligger godt og vel en uge tidligere, end den gør i år. Den ligger nemlig i uge 15. Det betyder først og fremmest, at skisæsonen igen er velsignet med en lang mellemsæson (ugerne mellem uge 7 og påsken).

I mellemsæsonen er skisæsonen stadig i fuld gang, og det er muligt at få skiture til meget hæderlige priser i forhold til i de populære ferieuger. Hvis vinteren næste år snemæssigt kommer til at minde bare en lille smule om den, vi har haft i år, så er der i hvert fald også sne nok. Alternativt må man søge mod nogle af de snesikre skiområder.


Skiferie i påsken giver mulighed for lange skidage og masser af farve i kinderne

Skiferie i påsken 2020

At påsken i 2020 rykker en uge tilbage i forhold til i år betyder, at snesikkerheden bliver øget en lille smule. Ikke desto mindre ligger påsken som sagt i uge 15, hvilket betyder, at det kan være en god idé at søge op i højderne, hvor solen skinner, men sneen stadig er god.

Som altid er hele påskeugen en skoleferie, mens de fleste voksne må smide tre fridage efter at få en uge ud af det. Ikke desto mindre er Påsken altid en god mulighed for at få stået på ski med ungerne samt nyde de lange og ofte solrige forårsdage, hvor temperaturerne er noget mildere end midt på vinteren.

Derfor skal du tage på skiferie i påsken


 Kør-selv skiferier i påsken 2020

Skiferie med bus i påsken 2020 (afgang fredag)

Skiferie med bus i påsken 2020 (afgang lørdag)

Skiferie med fly fra Billund i påsken 2020
Skiferie med fly fra Kaastrup/København i påsken 2020
 Skiferie med fly fra Aalborg i påsken 2020
Skiferie med færge i påsken 2020
Alle ledige hoteller i påsken 2020
 Alle ledige lejligheder i påsken 2020
 Alle ledige hytter i påsken 2020Rejs i ugerne 2-5 og 12-14 hvis du ønsker mere plads på pisterne

De bedste ferieuger at tage på ski

Som altid ligger vinterferien i uge 7 - med undtagelse af i Region Nordjylland, hvor den ligger i uge 8. Vinterferien markerer midten af skisæsonen og er et glimrende tidspunkt at tage på ski. Her er der som regel koldt, og pisterne er for længst fyldt op med sne. Ofte koster det dog også lidt ekstra, og så er især de store destinationer meget tæt befolkede.

Hvis man vil spare lidt penge og tid i liftkøen, er det dog ingen skidt idé at tage af sted enten i ugerne mellem nytår og vinterferien eller i ugerne mellem vinterferien og påsken. Her har man i langt højere grad skiområdet for sig selv, og rejseselskaber og hoteller er ofte villige til at sælge rejser til væsentligt lavere priser.

Her holder de andre europæere ferie:

Selvom der naturligvis er mange danskere, der tager på ski, så udgør vi stadig kun en lille del af Europas skifolk. Kan man undgå de andre landes horder af skiturister, så er har man langt mere albuerum på pisterne og i liftkøen, og desuden er der gode penge at spare.

Norge:
De fleste nordmænd har vinterferie i uge 8, men nogle dele af landet holde det først i uge 9 eller 10.

Sverige:
Her kalder de vinterferien for ”sportlov”, og den ligger et sted mellem uge 7 og 10, alt efter hvor i landet man bor.

Østrig:
I dette alpeland ligger vinterferien et sted mellem uge 6 og 8 afhængigt af, hvilket hjørne af landet man bor i.

Frankrig:
Også her afgør ens bopæl, hvornår man får lov til at holde vinterferie. Det foregår i uge 7 til 10.

Holland:
I Holland er de mindst ligeså tossede med at stå på ski som i Danmark, og da landet er ret folkerigt, kan det være en god idé at styre udenom de mest populære destinationer, når de fiser sydpå. Det foregår i ”Krokus-ugerne” 8 og 9 samt i deres ”tulipanferie”, som de holder i uge 17 til 19.

Tyskland:
I Europas folkerigeste land (hvis man ser bort fra Rusland) holder de også ferie på forskellige tidspunkter, alt efter hvilken delstat de bor i. Det foregår sum udgangspunkt i uge 6 og 7, mens de omkring Hamborg ofte venter til uge 10 og 11 med at holde vinterferie.

Gode tips til valg af ferieuge:
Har du/I mulighed for at rejse, præcis når i ønsker, så er ugerne 2, 3, 4, og 5 klart at foretrække. Er du vant til at tage på skiferie mellem 7-10, så vil du mærke en markant forskel, hvis du rejser mellem 2-5. Det samme gør sig gældende i ugerne 12, 13 og 14. Hvor du får 3 gode "mellemuger" inden påsken, hvor der ogå altid er masser af plads på pisterne.


Der findes et hav af gode tilbud, hvis man booker skiferien tidligt

Bestil skiferien i god tid

Hvis nu du endnu ikke kan få chefen til at melde ud, hvornår du med sikkerhed kan tage på skiferie, så bestil du bare alligevel. Udover at du får noget, du kan gå og glæde dig til, er der flere fornuftige grunde til fluks at få bestilt næste års skitur.

Først og fremmest er der ofte gode penge at spare på at bestille tidligt. Ydermere tilbyde langt de fleste rejseselskaber gratis afbestilling, hvis bare det sker i god tid. Derfor er det altså svært at finde en god grund til ikke bare at få bestilt noget med det samme.

Se de bedste "book-tidligt-tilbud" her

Skiferie med gratis afbestilling

Du kan roligt booke skiferien tidligt, de fleste bureauer har nemlig gratis afbestilling. Du behøver derfor ikke vente på chefen, hvis han pt. ikke kan svare på om du kan få fri. Du kan altid bare afbestille

Se her hvor du får gratis afbestilling


Det bliver mere og mere populært år efter år, at tage på special skiture, hvor man kombinerer skiløbet med en anden passion

Special/niche skiture

Er det i år, at du skal opleve en anderledes skitur? Måske du skal kombinere skiløb med yoga? Eller hvad med en gourmet-, luksus-, offpist-, herre-, dame-, spa- eller safari-skitur.

Se alle special skiture her

Det største udvalg af skiferier samlet et sted

Vi har aldrig haft så mange lejligheder, hoteller, hytter og værelser om i år, og du finder alle sammen i den store rejsesøgemaskine. Her kan du tilpasse skiferien 100 % efter jeres behov og ønsker, så i får præcis den skiferie der passer til jeres behov. Ved at klikke på udvidet søgning, kan i tilføje alle jeres kriterier.


Find din næste skiferie her


Læs også:

- Ski in - Ski out skiferie - Her bor du på pisten

- Ski in - Ski out i Sverige

- Skiferie med tog

- Skiferie med fly

- Skiferie med bus

- Store skihytter i Norge

- Store skihytter i Sverige

- Store skihytter i Østrig