« Til oversigten

Stor nyhed i Zillertal

Efter lange diskussioner i byrådet i Fügen og tilbud fra flere sider, skulle det nu være sikkert at Hochzillertal overtager Spieljoch i den forreste del af Zillertal.

Hochzillertal skiområdet, der består af Kaltenbach og Hochfügen og ejes af familien Schultz (Schultz Gruppen), overtager med øjeblikkelig virkning det mindre område Spieljoch i Fügen. Spieljoch, med sine 8 liftanlæg og 17 km piste, har på det seneste levet en tilværelse i skyggen af de større skiområder i Zillertal. Men det agter Heinz Schultz nu at ændre med investeringer for 75 mio. € over de næste 4-5 år.

Det største projekt - svævebanen

En kæmpe 3S svævebane som forbindelsesled mellem Hochzillertal og Spieljoch (pris alene 30 mio. €) bliver snart til virkelighed. Helt præcist kommer den til at ligge mellem Onkeljoch på Spieljoch-siden og Wetterkreuz på Kaltenbach-siden. Denne gigantiske forbindelse vil gå tværs over Finsinggrund dalen og på det højeste sted hænge ca 1000 meter over jorden. Hvis alt går efter planen, skulle denne stå færdig til vintersæsonen 2019/20.
Foto: TouriSpo, Thunderforest
Fra Spieljoch til Hochzillertal

Mange andre projekter på vej

Andre investeringer bliver bl.a. en ny svævebane fra Fügen til Spieljoch i sommeren 2017. En forlængelse af en stolelift i Hochfügen, så den ankommer på toppen af Wetterkreuz, vil også blive udført. Disse nyskabninger vil, med Hochzillertal's 37 liftanlæg og 166 km piste, gøre et allerede meget attraktivt skiområde endnu mere spændende. For Fügen og Spieljoch vil det være en kærkommen fornyelse, da ca 70% af gæsterne fra Fügen hidtil har pendlet til Kaltenbach eller Hochfügen, for at stå på ski i et større område. Her påpeger Heinz Schultz også, at denne nye forbindelse vil hjælpe på det voksende trafikproblem, der findes i Zillertal om vinteren.

Med henblik på sommerturismen har turistforbundet i Fügen også planer om en ny mountainbike downhill strækning og flere single trails fra Spieljoch. Heintz Schultz lover tilmed, at man vil udbygge børne og familie faciliteterne, hvilket Spieljoch allerede er kendt for om sommeren.

Schultz gruppen er fuldt udrustet til sammenlægningen

Schultz gruppen er grundlagt i 1918 og ejes af søskendetrioen Martha, Heinz og Georg Schultz - de to førstnævnte står for den daglige ledelse. Det er det største private skiturisme foretagende i Østrig og besidder flere skiområder, hoteller, lounge's, chalet's m.m. i Tirol, Østtirol og Kärnten. Herefter kan nævnes at de også står for den nye golfbane med golfhotel i Uderns, Zillertal.

Med hensyn til sammenlægninger af skisportssteder har de allerede en del erfaring. De stod bag forbindelsen mellem Kaltenbach og Hochfügen i 2004, ligesom sammenslutningen af Kals og Matrei (Grossclockner Resort) i Østtirol i 2010.

Konklusionen må være, at et skisportsområde i dag må have en vis størrelse for at virke attraktiv og dermed overleve! Således måtte det lille hyggelige skiområde Fürstalm ved Gerlos lukke ned i 2006, da det ikke længere var rentabelt. Gerlosstein ved Hainzenberg er et andet mindre område, som ligger i farezonen for at lukke og måske kun hidtil har overlevet pga. en meget populær 7 km lang kælkebane! Derfor ligner denne handel en gevinst for skiturismen i Fügen (og Zillertal)! Byggeriet sættes i gang allerede sidst i marts 2017.

Det gode ved at stå på ski I Spieljoch er, at der aldrig er et øje!

Hvis du er interesseret i et børnevenligt skiområde, så er Hochzillertal helt perfekt. Der er gode skiskoler, fine begynderpister og så fører ”næsten” alle pister ned til den samme transportpiste, som gør området let og overskueligt også for børn.

Ønsker I at prøve noget andet en Kaltenbach, Fügen eller Spieljoch, så kan I bruge jeres liftkort i hele Zillertal som også omfatter Mayrhofen, Zell am Ziller, Gerlos, Hintertux etc.


Skiferie forslag i Zillertal

Hotel-Gasthof Zillerta... Hotel-Gasthof Zillerta... Bil fra 3.129,-/pers.
Hotel Hauserwirt Hotel Hauserwirt Bil fra 3.596,-/pers.
Gasthof Knapp Gasthof Knapp Bil fra 2.134,-/pers.
Hotel Höhlenstein Hotel Höhlenstein Bil fra 2.050,-/pers.
Nulstil   Udvidet søgning

Næste »« Forrige

Se alle nyheder