Skiferie 2022/2023 - Det betaler sig at booke tidligt

Skiferie 2022/2023 - Det betaler sig at booke tidligt

Alt tyder på at skisæsonen 22/23 igen bliver normal efter flere års usikre tilstande. Det bliver uden tvivl en uforglemmelig vinter, og der forventes rigtig stor efterspørgsel på skirejser.

Efter vinteren i 2021, der var hård for store dele af skibranchen, lykkedes det heldigvis for rigtig mange danskere at komme på skiferie igen i vinteren 2022. Der var kun få nedlukninger, og folk havde dejlige skiferier trods mindre restriktioner og brug af mundbind.

Nu ser vi frem mod en sæsonen 22/23, som forhåbentlig bliver normal igen, så vi kan tage på skiferie på samme måde, som vi kender det fra tidligere. Det trænger vi til..

Allerede nu hører vi fra de danske skirejsebureauer, at man kan mærke en øget efterspørgsel og interesse for skiferie. De gæster der holdte sig tilbage i 21/22 sæsonen, fordi der stadig var lidt usikkerhed, har virkelig meldt sig på banen, og folk bestiller skiferien tidligt i år. Der kommer uden tvivl flere bookinger til den kommende vinter, end vi har set længe!

I denne artikel kan du få et overblik over, hvor du kan bestille din skiferie til 22/23-sæsonen med rabatter, gratis afbestilling samt generelle tips, du skal være opmærksom på i forhold til bl.a. pakkerejser.

Book skiferie tidligt og spar penge

Mange rejsebureauer tilbyder "book tidligt"-rabatter til deres kunder. Find dem herunder:

- SKILINK - Spar op til 1.200,- pr. person
- Danski - Brug koden TOG500 og spar 500 kroner på skirejser med tog
- Nortlander - Brug koden TOG500 og spar 500 kroner på skirejser med tog
- Slopetrotter - Brug koden TOG500 og spar 500 kroner på skirejser med tog
- Fjeldferie - 15% rabat i Sverige og Norge

Vær opmærksom på at flere rejsebureauer også tilbyder "early bird" rabatter lige nu, hvor rabatten allerede er indregnet i prisen, så man ikke behøver at benytte en rabatkode.

Rejsebureauer med gratis afbestilling

Herunder finder du rejsebureauer, der tilbyder gratis afbestilling frem til 1. september 2022. Det giver dig altså fri mulighed for at afbestille din skiferie uden risiko for dig.

Thinggaard

Slopestar

Snowtrex (gratis afbestilling frem til d. 30/09 2022)

SkiTour.dk

Husk at bestil din skirejse som en pakkerejse hos et dansk rejsebureau, så du bliver dækket af Rejsegarantifonden. Læs mere om dette længere nede i artikel. Find også listen med alle danske skirejsebureauer her.Sådan bestiller du risikofrit skiferien til 2023

Vi må erkende, at verden har forandret sig i disse år. Tidligere kunne man være sikker på, at en bestilt rejse resulterede i, at man kom afsted på rejsen. Men med de seneste års nedlukninger, er intet længere 100 % sikkert - heller ikke selvom der nu er lys for enden af tunnelen, og den kommende vinter forhåbentlig bliver uden for meget usikkerhed. 

Derfor anbefaler vi alle vores besøgende, at man booker sin skiferie som en pakkerejse gennem et dansk rejsebureau. 

Du tænker måske, hvorfor dette er så vigtigt? Men det er super vigtigt, for hvis du bestiller en pakkerejse gennem et dansk rejsebureau, er du sikret gennem Rejsegarantifonden og får dine penge returneret, hvis rejsen ikke kan lade sig gøre.

Det kan for eksempel være i tilfælde af corona-nedlukning, eller hvis dit rejsebureau går konkurs. Så vælg en pakkerejse for din egen skyld, så du er sikret i værste tilfælde.


Hvad er en pakkerejse?

Der er nogle klare regler for, hvad der defineres som en pakkerejse. Her er definitionen fra Rejsegarantifonden:

"Typeeksemplet på en pakkerejse er en rejse med både fly og hotel eller med bus og hotel, men en pakkerejse kan også være en kør-selv-ferie med færgebillet og leje af feriebolig, eller en ferie med leje af feriebolig og billeje."

Det vil sige, at hvis du eksempelvis kun køber hotelovernatning eller leje af en hytte, hvor der ikke medfølger andet, er dette ikke en pakkerejse. Kravene til en pakkerejse er, at du har købt minimum 2 produkter.

En pakkerejse kan eksempelvis være:
Bolig + Liftkort
Bolig + Transport
Bolig + Skileje

Så du skal altså sikre sig, at du køber minimum 2 produkter fra rejsebureauet, og så er du sikret hos Rejsegarantifonden, hvis din skirejse skulle blive aflyst i tilfælde af konkurs eller nedlukninger af skiområder.


Derfor skal du booke skiferien til 22/23-sæsonen tidligt

Der er mange gode grunde til, at du skal overveje at bestille skiferie til 2023 allerede nu. Det kan nemlig godt betale sig at være ude i god tid, så man får det største udvalg af rejser og de bedste priser.

Det giver sig selv, at rejsebureauernes bedste værelser og bedste tilbud bliver solgt som de første. Så jo længere tid du venter, jo mindre udvalg af rejser er tilgængelig.

Fordele ved at bestille skiferien allerede nu:
- Mange rejsebureauer tilbyder gratis afbestilling frem til efteråret
- Udvalget af skirejser er størst lige nu - og de bedste tilbud forsvinder løbende
- Flere rejsebureauer tilbyder "book tidligt"-rabatkoder

Det er særligt vigtigt at bestille i god tid, hvis I er en større gruppe, der vil bo sammen, eller hvis I har nogle helt specifikke krav, som I ønsker opfyldt. Jo tættere på afrejse I bestiller, jo sværere bliver det at finde lige nøjagtigt det, som man ønsker.


Du kan finde en masse skønne hytter i Norge, Sverige og Østrig. Her ses Chalet Hauser Kaibling i Schladming.

Skiferie med tog, bil, bus eller fly

Vi har alle forskellige præferencer til skiferien - både i forhold til indkvartering og transport. Nogle vil bo i en charmerende hytte i Norge, som de selv er kørt til, mens andre hellere vil med en bus ned til en lejlighed i De Franske Alper. Der er heldigvis rig mulighed for det hele, hvis man er tidligt ude. Vi har forsøgt at gøre det overskueligt nedenfor:

Ski in/Ski out - Her bor du på pisten
All inclusive skiferie
Skiferie med tog
Skiferie med fly
Skiferie med bus
Store hytter i Norge
Store hytter i Sverige
Store hytter i Østrig

Hos Skisport.dk har vi desuden samlet alle rejser fra de største og bedste danske skirejsebureauer, så du kan få det totale overblik i vores rejsesøgemaskine. Her kan du tilpasse din søgning efter bl.a. destination, antal skidage, budget og transportform, så du finder lige nøjagtig den skirejse, der passer dig bedst. Søg efter skirejser til 2022/23 i vores rejsesøgemaskine her.


Find en billig skirejse til 2023-sæsonen

Priserne i samfundet er generelt stigende for tiden, men det betyder ikke nødvendigvis, at prisen på din skiferie skal være dyrere end normalt. Man kan sagtens finde en billig skiferie, hvis man blot følger de tips, som vi kommer med på disse sider:

Sådan finder du en billig skiferie
Spar penge ved at finde en ski-afbudsrejse

Udgivet af: Mikkel Raunsgaard

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen