Skandinaviske top-løbere kommer til X-Games

Skandinaviske top-løbere kommer til X-Games

Både Sverige og Norge stiller med toppen af poppen, når X-Games løber af stablen i Oslo den 25. til 28. februar.

Listen af deltagere til X Games i Oslo bliver ved med at stige. Ikke bare finder vi amerikanske stjernenavne som Kelly Clark og Bobby Brown på listen. Også skandinaviske topnavne har meldt deres ankomst til det, der er den næstmest sete sportsbegivenhed i USA, og som nu afholdes i Norge for første gang nogensinde.
Blandt de nordiske ski-navne finder vi blandt andre Jesper Tjäder, der er svensk mester i Big Air, samt Oscar Wester og norske Oystein Braaten.

På snowboardsiden rummer startlisten norske topnavne som Torgeir Bergrem og Ståle Sandbech. Fra Sverige deltager blandt andre Niklas Mattsson og Sven Thorgren. Fra Finland kommer topboardere som Peetu Piiroinen og Roope Tonteri.
På kvindesiden deltager den svenske freestyle-skiløber, Emma Dahlström, der vandt Slopestyle World Cup i 2015. Fra Norge kommer skiløberen, Tiril Sjåstad Christiansen, snowboarderen Kjersti Oestgaard Buaas og sidst men ikke mindst hjemmebanefavorit og tredobbelt guldmedaljevinder i X Games, Silje Norendal.

Foto: www.hopscotch.eu
Det er første gang, at X Games afholdes på norsk grund. Dog må tilskuerne kigge forgæves efter Slopestyle, der ikke kunne dækkes tilfredsstillende på TV og måtte udgå af legene


Slopestyle mangler i Oslo

Games i Oslo afholdes i en lidt anden version end normalt, da der i Oslo vil være “sommerdisciplinen” Skateboard Street på programmet. Af vinterkonkurrencer finder man den populære Big Air samt SuperPipe – begge discipliner er for både snowboardere og skiløbere og for både mænd og kvinder.
Til gengæld bliver der ikke afholdt konkurrencer i Slopestyle. Efter sigende skyldes det, at Wyller-bakken - hvor Slopestyle skulle være afviklet - ikke egner sig til TV-produktion.

X Games afholdes på disse datoer


Torsdag den 25 februar:
X Games starter med Skateboard Street i Skur 13 på havnen i Oslo.

Fredag den 26. februar:
Snowboard SuperPipe bliver afholdt i Oslo Winter Park.

Lørdag den 27. februar:
Snowboard og Ski Big Air afholdes i Tøyen.

Søndag den 28. februar:
Ski SuperPipe i Oslo Winter Park.
Her kan du se en liste over alle deltagere.

Køb billet her

Du kan købe billetter til X Games i Oslo her.

Se X-games 2016 på TV her

Kan du ikke komme og se en konkurrence selv, vises X Games på DR3, som har købt rettighederne til X-games de næste 3 år. Se det også på norsk TV2 og ESPN.

Udgivet af: Jesper Svennum

Rejsebureauer til Panorama
Fakta om Panorama
Skiområdet: 1160-2380 m.o.h.
120 pister i alt
24 stk.
66 stk.
30 stk.

Lifter: 8 stk. / 8.500 pers/time

Slæbelifter: 2
Stolelifter: 5
Kabinelifter: 1

Mere om skiferie i Panorama

Find tilbud på skirejser