« Til oversigten

Freestyle og festivaler lokker danskere til Gastein

Jazz, kunst og freestyle er blandt temaerne for årets skisæson i østrigske Gastein. Muligheden for at kombinere ski og kultur gør destinationen til en af danskernes foretrukne.

En af de mest danskerbesøgte destinationer i Østrig er Gastein, og destinationen henvender sig særligt til dem, der har højere krav til skiferien end velpræparerede pister. Hver vinter finder en række utraditionelle arrangementer sted i Gastein, og det er danskerne vilde med.

”Gastein er en spændende destination dels på grund af de mange forskellige og måske lidt usædvanlige aktiviteter, der bliver arrangeret i løbet af en sæson, og selvfølgelig også på grund af et meget varieret skiløb. Den kombination lokker mange danskere til destinationen,” siger Majbritt Jensen, der er salgschef hos Højmark Rejser.

I år er ingen undtagelse, for denne vinter er der god mulighed for at kombinere ski og kultur, hvis skiferien går til Gastein i østrigske SalzburgerLand. Foruden destinationens mange vintersportaktiviteter byder Gastein blandt andet på snekunst, jazzfestival og det populære freestyle-løb, Red Bull PlayStreets.


Fra slutningen af januar forvandles Gasteins bjerglandskab til et gigantisk lærred, når kunstnere fra hele verden rejser til Gastein for at udsmykke Alperne med blandt andet mallerier, fotografier, graffiti og store lysinstallationer. Anledningen er Alpernes største snekunstfestival, Art on Snow, som finder sted i Gasteinerdalen fra den 28. januar til den 3. februar 2017.

Freestyle-løbet, Red Bull PlayStreets, som hvert andet år indtager Bad Gastein, vender tilbage den 24. februar 2017, hvor byen for syvende gang er legeplads for et internationalt felt af freestyle-skiløbere. Med hop over hustage og gennem gaderne i Bad Gastein dyster verdens 16 bedste freestyle-skiløbere om at udføre verdens vildeste trick. Løbet foregår på en 400 meter lang bane fra toppen af byen til bunden af dalen.


Gastein er vært ved sæsonens anden festival, når destinationen for 16. år i træk hylder musikken med den 10 dage lange, internationale Snow Jazz Festival. Fra fredag den 10. marts til søndag den 19. marts 2017 kan skigæster kombinere snesport med svingende jazz. I den periode kan ski- og snowboardgæster suse ned ad pisterne med fløjlsbløde jazztoner som lydkulisse, og om aftenen kan musikken opleves i mere rolige omgivelser på byens hoteller og afterski-barer.

Festivalen er en international ankerkendt festival og byder på navne som Tipton Sax Quartet, Danilo Rea og Shalosh.

Udover kulturelle oplevelser byder Gastein på 201 kilometer pister, som strækker sig fra 835 meter over havets overflade til 2.686 kilometers højde.

Læs mere om skiferie i Bad Gastein her.

Skiferie forslag i Bad Gastein

Hotel Lindenhof Hotel Lindenhof Bus fra 5.173,-/pers.
Haus Reitl VII Haus Reitl VII Fly fra 5.749,-/pers.
Hotel Elisabethpark Hotel Elisabethpark Bil fra 2.593,-/pers.
Nulstil   Udvidet søgning

Næste »« Forrige

Se alle nyheder