🎒 Klar, parat, skolestart - Over 80 nedsatte rygsække - Se de bedste tilbud her ☀️
« Til oversigten

Scor alle fordelene, tag på ski i påsken

Meget mere sol, billigere priser, mere plads på pisterne og mulighed for at gøre et kup ved at købe nye ski og skitøj.

Påsken falder forholdsvis sent i år, nemlig fra torsdag den 9. april til mandag den 13. april (uge 15), og der stadig rigtig gode muligheder for at komme på ski. Hvis du napper tre fridage, har du en god lang uge at bruge i sneen og der er fine chancer, for at få en af de sidste skiture i år til en overkommelig pris. Endda med længere dage og meget mere sol, så du kan måske ovenikøbet stå på ski i mindre tøj.

Selv om priserne altid stiger lidt, når mange har ferie, er priserne allerede begyndt at falde lidt hos de forskellige bureauer i påsken. 

Fordele ved at tage på ski i Påsken 

- Du skal oftest kun tage få dage fri for at få en hel uge fri.

- Skidagene er længere.

- Du kan få farve i kinderne samt få en god sigtbarhed, da solen oftest skinner i Påsken.

- Det er ikke så koldt.

- Når Påsken ligger sent er der oftest endnu bedre tilbud at finde på skirejser

- Vintertøj og udstyr kommer på tilbud op til påsken.

- God plads på pisterne, da mange begynder at søge mod havet og varmere himmelstrøg.


Skiløb, sol og frisk luft er noget alle nyder

Er der sne nok?

Et tip kunne være at vælge et højtliggende sted, så der er sne og ikke kun slush ice. I bunden af pisterne kan der være grødet og sjappet, så det er bedst at kunne køre godt oppe i terrænet. En god ide vil være at tjekke snestatistik, samt sne- og vejrudsigterne for de forskellige destinationer inden bestilling og afrejse. Vejr, snestatistikker & webcams. I skal måske også overveje, at søge mod en skiområde med gletsjer eller snesikre skiområder. Dog skal man have i mente at Alperne har fået RIGTIG meget sne i år, derfor vil sæsonen være ekstra lang.

Der er som regel relativt bedre plads på pisterne i Påsken, fordi mange allerede har været på vinterferie og længes efter sol samt forårs- og sommerrejser. Især franskmænd vender blikket mod havet og stranden og det giver dejligt meget plads i Alperne, der kan være helt suveræne i påsken med masser af sol.

Solstole klar til at tage imod jer på årets påske skiferie

Fare for forbrænding

Dagene er blevet en del længere og det betyder, at solen har fået mere magt, så pas rigtig godt på og brug masser af solcreme. Nogle bruger lang tid i liggestolene på bjerget - sommetider i bikini og næsten bar figur, men det kræver høj faktor og god smøring. En tredjegradsforbrænding ser ikke godt ud og giver forfærdelige nætter.

Solen og varmen betyder også, at du kan sidde udenfor længere og nyde den sidste sol på toppen af bjerget og køre ned, efter at liftene er holdt op med at køre, hvis du bare sørger for at kunne komme helt ned. Men husk, at sneen kan være tung i bunden, og kan gøre den sidste nedfart anstrengende - det skal du dog bare se som god motion ;).

Nede i byen er der stadig lunt og udover at kunne sidde udendørs i skitøjet på cafeer og restauranter, er der mange penge at spare for dem, der elsker lækkert udstyr og nyt ski-kluns.


Pisterne er tit, rigtig gode i Påsken

Ski shop amok inden du skal af sted

Mange steder holder udsalg på vinter tøj og udstyr i slutningen af skisæsonen. Både fysiske som online butikker. Så chancen for at gøre en god handel, inden du skal af sted er rigtig stor.  Se eksempelvis restsalget i SkiShoppen.

Så hvis du køber heldigt ind, kan hele turen måske blive tjent ind igen, så du er klædt på til de næste mange skiture fremover og sparer måske leje af ski og støvler. Og med eget udstyr er du nødt til at tage på endnu flere skirejser. 

Du behøver ikke vente helt til næste sæson. Der er stadig skiturer i uge 16 og 17 resten af april måned, og sommerski på gletcher, før det igen går løs med den nye store sæson i november måned.

Så glad bliver man af nogle dage i sol og sne.

> Find din næste skiferie her.
> Se snestatistikker fra skiområderne her.
> Se de snesikre skiområder i Påsken 

VIDEO: Se Skisport.dks påskeskitur fra tidligere her


Find din skirejse i Påsken her