⚡ BLACK WEEKEND: Spar 20-75 % på ALT ⚡
« Til oversigten

På weekendski i Stubaital (UPDATE - nu med video!)

Skisport.dks udstendte skientusiast - og off-piste fan - har været en tur på weekendski i Stubaital ved Innsbruck.

Online: 19/03 2012

Et massivt snefald på mange europæiske skissportssteder i januar sikrede skiløb i vintersæsonen. Skisport.dks udsendte skulle selvfølgelig undersøge, om Europas største gletcherområde, Stubai, også er garanteret sne i foråret.

Svaret er simpelt: JA
Østrig har i år haft den bedste snevinter i mands minde. Og der ligger stadig flere meter sne på langt de fleste skisportssteder i Tirol og Salzburgerland.
Det er oplagt at bruge de optjente feriepenge eller et eventuelt overskud fra SKAT på en tur til Innsbruck, rapporterer vores udsendte skiløber og spår at der i hvert fald vil være sne nok til hen over påsken.

Især Stubaital egner sig godt til en forårsskitur, hvis man vil være 112 procent sikker på at få både masser af sne og god konsistens af det hvide guld. Da vores snereporter var afsted, var der faldet godt 9,5 meter, siden sæsonen startede, og der er mere på vej.

Dyb puddersne
Skisport.dks skientusiast oplevede en af sine bedste dage på ski overhovedet, da han i Innsbruck vågnede op til de perfekte forhold på Stubaitals pister.
Natten havde budt på omtrent en halv meter af det tørreste pudder, solen skinnede fra morgenstunden og luften var kold og vindstille.

Han fortæller, at selv på de bredeste pudderski kørte han konstant i sne til hoften.
På flere hang måtte han stoppe op efter nogle sving for simpelthen at komme op til overfladen for at trække vejret.
GoPro kameraet måtte flyttes fra brystet til hjelmen, da linsen var fuldstændig dækket af pudder efter første sving.

Fan af off-piste
Vores udsendte er ikke bare skientusiast. Han er også kæmpe fan af at køre off-piste, og derfor var han blevet sendt af sted i den bedst tænkelige weekend - helt tilfældigt, ganske vist.

Om pisterne beretter han, at de var slet og ret perfekte. Men mere kan han heller ikke fortælle om dem, da han stort set kun var at finde ude i det upræparerede terræn.

Her fandt han lykken i pudderet og blev helt forelsket i området. Selvom vi har nævnt det påpeger han endnu engang, at:

"Alt i alt kan vi kun gentage os selv. Østrig har stadig masser af sne og perfekte forhold, så det er kun et spørgsmål om at få pakket tasken, komme ud og få noget sol i ansigtet og sne under brædderne."

"Er man i Stubaital og på jagt efter en god off-piste," fortsætter vores fan, "så bør man gøre sig selv den tjeneste at opsøge Patrick Ribis fra Freeride centeret i Stubai. Han er den perfekte guide til en dag med smil på læben i off-pisten. Man skal lede længe efter en gladere og mere passioneret freeride-guide."

En weekend var nok alligevel for lidt for Skisport.dks udsendte. Heldigvis er der stadig restpladser med hele ugeophold i Stubaital.

Stubaital - størst og bedst
Langt de fleste af Skisport.dks udsendte kan nikke samtykkende til, at Stubaital er et af de bedste skiområder. Det byder på fem imponerende gletchere og er dermed Europas største gletcherområde.

Stubaital er også værd at overveje, hvis man vil af sted i ydersæsonerne, det vil sige fra oktober til starten af december samt i maj. Her er der nemlig flere muligheder for skiløb end på mange andre europæiske destinationer. Stubaital slår mange med sine 110 kilometer og 20 markerede skiruter.

Også liftsystemet imponerede Skisport.dks skiløber. Der er ikke mange slæbelifter at få øje på. Derimod er der topmoderne stole- og kabinelifter. Det var også her, at verdens første stolelift blev bygget på en gletcher. Senere fulgte man op med verdens første otte-personers kabine på gletcher.

Selvom indkvarteringen ikke var optimal for vores udsendte reporter på ski, er stedet alligevel i allerhøjeste grad anbefalelsesværdigt. Skibusser transporterer i pendulfart skigæster til og fra lifterne, og de er gratis.

Kühtai - snesikker familiedestination
På andendagen af vores lynvist var vi i Kühtai. Det er et relativt lille sted (78 km piste hvis man tæller nabobyen Hochoetz med) i op til 2520 meter over havet. Kun godt en halv times kørsel fra Innsbruck.

Området er ekstremt snesikkert pågrund af den store højde og lokale vejrforhold. Her er børnene i centrum i en sådan grad, at vi næsten vil kalde det en perfekt familiedestination. Det er ikke noget problem at finde indkvartering, som er med ski-in and -out. Langt de fleste hoteller og pensioner ligger med direkte udgang fra skistalden direkte til pisten.

Søger man meget stejlere pister eller vildt natteliv og afterski er det ikke stedet at tage til. Er man til at hænge ud i parken med store kickers og sågar en ægte super-pipe skal man derimod ikke afskrive Kühtai. Deres park er ganske fremragende, hvilket de nyligt afholdte ungdoms-olympiske lege med forskellige parkdiscipliner vidnede om - det var nemlig i Kühtai.

Udover at størrelsen i manges øjne sikkert vil synes for lille er eneste minus, som vores udsendte ser det, at alt skiløb er over trægrænsen. Det konflikter lidt med begrebet "familiedestination" idet der ikke rigtigt er nogen steder at "gemme sig" i tilfælde af meget dårligt vejr.

Kombiner med storbyferie
Innsbruck byder også på muligheden for at kombinere skiferie med storbyferie, hvilket også er værd at afprøve. Selv synes vores reporter, at det det er en oplevelse i sig selv at stå i en storby iført sit skitøj.
Byen emmer af sportsliv og ungdom med de mange muligheder for skiløb og det store universitet.

Hermed er erfaringerne fra en fantastisk tur på weekendski sendt videre. Og vi ønsker god fornøjelse, hvis du er en af de heldige, der skal nyde forårssolen i sneen.Tak for lån af billeder www.neveitalia.it, www.skiforum.it og Patrick fra www.freeridecenter-stubai.com


På weekendski i Stubaital (UPDATE - nu med video!) - Billede 1052
På weekendski i Stubaital (UPDATE - nu med video!) - Billede 1053
På weekendski i Stubaital (UPDATE - nu med video!) - Billede 1054
På weekendski i Stubaital (UPDATE - nu med video!) - Billede 1055
På weekendski i Stubaital (UPDATE - nu med video!) - Billede 1056
På weekendski i Stubaital (UPDATE - nu med video!) - Billede 1057
På weekendski i Stubaital (UPDATE - nu med video!) - Billede 1058
På weekendski i Stubaital (UPDATE - nu med video!) - Billede 1059
På weekendski i Stubaital (UPDATE - nu med video!) - Billede 1060
På weekendski i Stubaital (UPDATE - nu med video!) - Billede 1061
På weekendski i Stubaital (UPDATE - nu med video!) - Billede 1062
På weekendski i Stubaital (UPDATE - nu med video!) - Billede 1063

Læs om Stubaital her


Næste »« Forrige

Se alle nyheder