« Til oversigten

Freeride DM 2020 Ski og Snowboard – Resultater, vindere, billeder og video

De danske mesterskaber i Freeride er i år udvidet til også at afholde DM for snowboard, således er der i år blevet fundet danske mestre for både skiløbere og snowboardere i herre- og damerækkerne.

Hvad er Freeride DM?

Freeride konkurrencer bliver afholdt på stejle og klippefyldte bjergsider, derfor er toppen af dansk freeride miljø igen i år rejst til Fieberbrunn i uge 7 for at kæmpe om titlen som Danmarks bedste freerider. 

Reglerne for freeride er simple; alle mand starter på toppen af en bjergside, og alle skal igennem målporten. Vejen derimellem er op til skiløberen at lave så spektakulær som mulig, uden at gå på kompromis med kontrol og god skiteknik.


Opklaring og fantastisk konkurrencedag

Dagene op til freeride DM lovede godt med lidt snevejr, men desværre havde vinden haft godt fat i særligt den øverste del af konkurrence facet, Wildseeloder. Så selvom konkurrencen blev afholdt på samme bjergside som sidste år, var konkurrencen en hel anden. Det var en flot morgen i Fieberbrunn og solen stod op på en næsten skyfri himmel, og vejret holdt sig pænt hele dagen. Rigtig mange danskere var forbi publikumsområdet i løbet af dagen, hvor der blev serveret på burgere og lidt at drikke, til lyden af en DJ der vendte plader og Troels Iversen bag mikrofonen til at kommentere dagens konkurrence. Mads Vinther og Johanne Bangsgaard diskuterer deres linjevalg inden konkurrencen


I kvalifikationen blev der vist højt niveau fra alle deltager, og kun en enkelt ud af 41 riders kom i mål uden point efter at have smidt udstyr på facet. I alt 22 deltagere gik videre til finalen fordelt på de 5 kategorier, snowboard dame og herre, ski junior pige, samt ski dame og herre. Med sig i finalen tog de sig halvdelen af de indkasserede point fra kvalifikationen. 


Foto: Camilla Hylleberg


Forsvarende Danmarksmester Rasmus DJ er første mand til at droppe ind


I damernes kvalifikation på ski skilte særligt én pige sig ud, Malene Madsen. Hun viste publikum hvorfor hun er den forsvarende danmarksmester, og at hun er kommet for at genvinde sin titel. De nærmeste konkurrenter var Josefine Lützau og Johanne Bangsgaard. I finalen havde Johanne lagt en linje som indeholdt et af facets absolut største klipper i forsøget på at gøre noget ved Malenes dominans. Tilløbet til klippen var fyldt med sten og is der skjulte sig lige under nyfaldne sne, og da Johanne kommer ud over klippen må hun sande at det var for stor en mundfuld og hun smed desværre udstyr i landing, hvilket resultere i 0 point.

Heller ikke Josefines gennemløb gik helt som planlagt. Derimod havde de to Oure piger, Lea Kronborg og Stine Berg fået blod på tanden, og kørte nogle flotte gennemløb. Men ingen kunne gøre noget ved suveræne Malene Madsen, som kørte et fantastisk finale run indeholdende flere klippedrop som blev kørt uden nogen form og tøven og blev landet sikkert midt på skien.


Foto: Camilla Hylleberg

Malene Madsen finder et fint sted at lande sit første drop på den ellers vindblæste topsektionI publikumsområdet hvor der var god stemning hele dagen, blev der flippet burgere, serveret øl, sodavand og drinks og heppet på det mange seje deltagere!


På herresiden var det tre velkendte riders som skilte sig ud i kvalifikationen, William Roer Madsen, Rasmus DJ og Christian-Emil Thorup som alle scorede lidt over 70 point. Det vindblæst topstykke af facet lagde en dæmper på de freestyle elementer vi så til sidste års konkurrence og vi så ingen hverken flips eller spins i kvalifikationen. Men der blev stadig gået til makronerne og flere af de allerstørste klipper på bjergsiden kom i spil.

I finalen havde flere riders haft problemer med den oplagte klippe i midtersektionen, hvor landingszonen efterhånden var et rent bombekrater. Derfor valgte Christian-Emil fornuftigt at køre udenom, og kompenserede med at gå kæmpe stort på den sidste klippe, et rigtig stabilt gennemløb der rakte til en 3. plads. Han måtte nemlig se sig overgået af en Rasmus DJ der scorer finalens højeste score, hvilket desværre for Rasmus ikke var nok til at indhente Williams føring fra kvalifikationen.

Med en margin på under 0,2 løber William Roer Madsen nemlig af med sejren og titlen som Danmarks bedste freerider. I finalen formår både William og Andreas Roer Madsen at sætte en 3’er ud over den første klippe og ender med at deles om finalens anden bedste score. Det resulterer i at Andreas går fra en 7. plads i kvalifikationen til en samlet 4. plads. En præstation der ikke går ubemærket hen og Andreas kvitteres med en udmærkelse fra en af konkurrencens sponsorer, Black Crows, og han vinder meget belejligt et par ski, da Andreas under finalen desværre ødelægger sin ene ski. 


Foto: Camilla Hylleberg

Sebastian Jakobsen (Skisport.dks udsendte) hænger flot i luften, på trods af at han har for meget fart ind på ”Hollywood klippen” og ender med at hoppe flere meter forbi landingen og må smide begge ski i det efterfølgende styrt.


Foto: Camilla Hylleberg

Kristoffer Sidelmann finder lidt frisk blød sne at svinge i på facets midtersektion


Resultater Snowboard Dame

1. Sophia Barring

2. Marie Haaring

3. Malou Gundersen
Foto: Camilla Hylleberg

Snowboard Dame podieResultater Snowboard Herre

1. Oscar Helmersen

2. Kasper Asmussen

3. Anders Binderup
Foto: Camilla Hylleberg

Snowboard Herre podieResultater Ski Junior Piger

1. Maria AndreassenFoto: Camilla Hylleberg

Ski Junior Piger podieResultater dame ski

1. Malene Madsen

2. Lea Kronborg

3. Stine Berg
Foto: Camilla Hylleberg

Ski Dame podieResultater Ski Herre

1. William Roer Madsen

2. Rasmus Dalberg Jørgensen

3. Christian Emil Thorup Foto: Camilla Hylleberg

Ski Herre podieFreeride DM 2020 Powder Camp

Til i år har arrangørerne bag Freeride DM udvidet med en ekstra mand, så Troels Iversen og Johannes Feldager nu har fået Michael Kokborg med på holdet. Det har blandt andet resulteret i nye tiltag i form af en Powder Camp. Powder Campen danner base for Powder Days som finder sted hele ugen med undtagelse af konkurrencedagen, hvor der er fuld fokus på Freeride DM. 

Camp området er fyldt med testski fra arrangementets sponsorer, Head, Dynastar og Black Crows. Således er der rig mulighed for at teste forskellige offpiste ski, og kompetente folk står klar til at vejlede dig frem til den rigtige ski og justere bindinger, så du kan få dem med på en prøvetur. 


Foto: Camilla Hylleberg

Powder campen var en stor succes og trak mange mennesker til


Lidt musik og et professionelt kaffe setup garanterer god stemning og lidt varme til kroppen med din foretrukne kop kaffe, kakao, te eller et glas sirup fra Marie Brizard.

Sidst men ikke mindst afholdes der dagligt forskellige workshops, hvor man kan komme på tur med ligesindede skiløbere og med fokus på forskellige på forskellige ting. De forskellige workshops har højt uddannede danske instruktører tilknyttet, og nogle af de dygtigste Freeridere kører med, blandt andet afholdte Josefine Lützau og Caroline Strömberg en ”Girl Shred”, hvor en flok seje piger fik tips og tricks af de to eksperter indenfor freeride konkurrencer. Uddanner Thomas Malthesen kørte et par workshops med fokus på lavinesikkerhed både for begyndere og mere erfarne.

Campen danner desuden ramme for et naturligt samlingspunkt for alle danskere hele ugen, så der er rig mulighed for at støde ind i nye og gamle venner, for at dele røverhistorier og danne grupper at køre på ski og snowboard sammen med. Et tiltag der herfra får 5/5 stjerner, for igen at gøre Freeride DM til et Danmarks hyggeligste konkurrencer! 


Foto: Camilla Hylleberg 

En flok seje offpiste tøser på Girl Shred Workshop. Her står de på toppen af konkurrence facet og det to erfarne konkurrenceløbere Josefine Lützau og Caroline Strömberg deler ud deres store viden


Skisport.dk takker af for denne gang og siger på gensyn næste år hvor Freeride DM bliver afholdt samme tid og sted, nemlig Fieberbrunn i uge 7.

Skiferie forslag i Fieberbrunn

Gasthof Obermair Gasthof Obermair Bil fra 2.976,-/pers.
Nulstil   Udvidet søgning

Næste »« Forrige

Se alle nyheder