« Til oversigten

Slip for besværet og nyd julen på ski

En hvid og aktiv jul uden stress med tid til hinanden, og hvor I kan slippe for madlavning og oprydning men far masser af tid til motion og skiløb.

Der er mange fordele ved at holde jul på ski. Familien er samlet og kan være fælles om at lege i sneen, holde fri og få en ferie ud af det med nye oplevelser og en ny måde og et nyt sted at fejre julen på. En jul hvor begejstring og glæde er i højsædet og hvor de sure pligter træder i baggrunden, når der er masser af tid til at gøre noget sjovt og aktivt sammen.

Nordpå eller sydpå

Der er rigtig mange forskellige muligheder at gøre det på. Alt har sin charme og du kan sagtens få en hvid jul nordpå i Norge og Sverige samt i Alperne. Du skal dog gøre op med dig selv, hvad du vægter højest, om det er godt skiløb, langrend, familiehygge, børnevenlighed etc. I Norden er der større mulighed for at få jeres egen hytte, hvor i kan gøre alt præcis i det tempo i ønsker, dette egner sig perfekt til børn. 

Sydpå er der mange skisportssteder, der ligger op til og over 3000 meters højde, så der er garanti for godt skiløb. Vi har tidligere skrevet om skiområder i nord og syd, der egner sig perfekt til juleski, grundet en høj snegaranti og snestatistik. Læs om dem her.

På de fleste destinationer er det også muligt for børnene at lege når bjerget/lifterne lukker

I ligger juleaften rigtig godtpå en mandag. Det betyder, at du kun selv skal spæde til med 2 feriedage for at få en uge på ski. Og så er du garanteret en anderledes, dejlig ferie der virkelig giver julestemning. Du kan gøre det på to måder:

  • Den billigste måde er at tage afsted før juleaften. 
  • Den dyreste er at tage afsted efter juleaften, hvor du til gengæld kan få nytårsaften med på ski

Juleaften på ski

Hvid sne og juleaften er simpelthen en perfekt kombination. Du kan vælge at bo på hotel og få det hele serveret eller selv stå for madlavning og julehygge i lejlighed eller hytte. Flere rejsebureauer har deres egne hotelkoncepter, hvor du får julemiddag og juletræ med i købet. Der er som regel osse julehygge for ungerne med juleklip og godter om eftermiddagen. Du står på ski hele dagen, klæder om og vupti, så er der både and, risalamande og feststemning, når du sætter dig til bordet.


1 minut senere, er denne tallerken smurt ind i sovs og lækker flæskesteg

Hvis du gerne vil have en aften uden alt for meget "jule­hurlumhej", er der mange gode restauranter, der serverer en speciel, god middag juleaften, men bestil i god tid. De bedste steder kan være fuldt bookede og ikke alle har åbent lige præcis den 24. om aftenen. Guiderne kan som regel hjælpe med specialtilbud og de bedste steder at spise ude.


Det er ikke kun i Danmark vi pynter op, både hoteller og skidestinationer skaber lidt julestemning i december

En højtidelig bonus

Sydpå i fx Frankrig, Østrig og Italien er der mange katolikker. Det betyder, at der i mange små landsbyer på skisportsstederne er midnatsmesse, hvor kirkerne er stuvende fulde. Det er både højtideligt og en speciel oplevelse, hvis du er til den slags, men lad være med at tage pladsen fra de lokale, der går meget op i deres egne traditioner. De dyrker virkelig midnatsmessen samt første juledag og kommer som regel først for alvor ud på skiene den 26., så inden da plejer der at være god plads på pisterne.


Gør noget nyt! Prøv en midnatsmesse

Hvis du sørger for at få mange piste­kilometer i benene, slipper du osse for at tage for meget på i julen af alle de ekstra kalorier, der ryger indenbords i ferien og at sidde stille til måske lidt for mange familiebesøg.

Det er bare med at komme afsted. Intet slår en hvid jul med ski under fødderne!

Fordele på juleski

  • Sne, frisk luft og masser af motion 
  • Tid til at være sammen og have det sjovt 
  • Ny måde at opleve julen på 
  • Ingen sure pligter 
  • Mindre risiko for at spise sig en pukkel til 

Ulemper: 

  • Du går selvfølgelig glip af julen derhjemme 
  • Ser ikke så meget familie og venner (du kan bare invitere dem med!)
  • Det koster lidt mere, men I kan evt spare på gaverne og slippe for juleræset ved at give hinanden skiferien som gave 
Du bestemmer selv om du vil afsted på en kort tur, eller om du vil have 7/8 dage på ski. Det kan alt sammen tilpasses i vores simple rejsesøgemaskine.

Se alle skirejser med afrejse d. 18/12


Er du i tvivl om, hvor du skal tage hen? Så læs artiklen:

Her skal du holde skiferie i Julen