« Til oversigten

Ny svævebane gør livet lettere i Canazei

Længe ventet lift skaber større sammenhæng mellem Alba og Canazei.

Bliver det da ikke snart jul. Sådan tænker skientusiaster, snowboardere og freeridere, der dyrker vintersport i Canazei. I december åbner nemlig den længe ventede svævebane Alba-Col dei Rossi.

Grunden til, at svævebanen er så imødeset, er, at skiløbere nu kan komme fra Alba til Sellaronda – og dermed hele Superski Dolomiti-området - med én fem minutters lifttur. Hidtil har man været nødt til at tage med liftbus mellem Alba og Canazei.

“Især folk, der bor i Alba, får fordel af den nye lift. De slipper for at tage skibussen til Canazei for at komme op i SuperSki Dolomit-området. Men samtidig kan skiløbere komme lettere til og fra Alba, hvor der er et rigtigt godt begynder- og børneområde”, siger Jeppe Birkelund fra Trier Ski.

En anden fordel for skiturister er, mener Jeppe Birkelund, at presset på senge i Canazei sandsynligvis tager lidt af, nu hvor Alba er blevet en del af i Superski Dolomit. Og dermed mere attraktivt at bo i.

Svævebanen bliver 2,26 kilometer lang. Den transporterer skiløberne 883 højdemeter op. Og den kan tage 1.120 personer i timen (hver kabine kan tage 100 personer ad gangen).

Ikke alle skiløbere er lige glade for svævebaner, der godt kan svaje en del i blæsevejr. Men ifølge konstruktøren Doppelmayer er den nye bane i Canazei banebrydende i forhold til netop vindstabilitet.

Læs mere om Alba her

Læs også.

Skiferie forslag i Canazei

Hotel Dolomiti Hotel Dolomiti Bil fra 4.932,-/pers.
Hotel Grohmann Hotel Grohmann Bus fra 7.281,-/pers.
Albergo Canazei Albergo Canazei Fly fra 6.553,-/pers.
Hotel Caminetto Hotel Caminetto Bil fra 4.038,-/pers.
Nulstil   Udvidet søgning

Næste »« Forrige

Se alle nyheder