❄️ Last minute udsalg: Store besparelser i alle kategorier ❄️
All Inclusive skiferie med UCPA i Val d’isère

All Inclusive skiferie med UCPA i Val d’isère

Genialt koncept hvis du ønsker all-inclusive.

UCPA er et fransk koncept, som tilbyder skiferier, der er til at betale sig fra inklusiv stort set alt: helpension med god mad, skileje, undervisning og liftkort. For studerende (og andre uden så mange penge på lommen) er konceptet genialt.

Ankomst til UCPA-centeret

Vi blev placeret bagest i bussen, og det gav øjeblikkeligt minder om tiden tilbage i folkeskolen, hvor det altid gjaldt om at møve sig ned på den bagerste række, hvor man kunne sidde og pleje sommerfuglene i maven. Og det gjorde vi så.

Efter at have overkommet enorme mængder sne – som jo er godt nyt for skiløbere, men dårligt nyt for bustrafikken – ankom vi til UCPA-centeret i Val d'Isère lørdag formiddag. Oven på en 24-timers lang bustur var vi friske og klar til at komme ud på pisten og mærke sneen under bræt og ski.

Vi vidste endnu ikke helt, hvad UCPA-centeret var for en størrelse, men vi ville egentlig også bare gerne have lov til at tjekke ind, smide vores bagage og så ud på pisterne.

Vores liftkort gjaldt dog først fra den næste dag, derfor besluttede vi os for, at vi hellere måtte bruge resten af dagen på at undersøge Val d'Isère-by, da det var første gang vi besøgte området.

Lidt efter havnede vi derfor på en lille hyggelig bar og pasta café, Le XV, hvor vi fik en omgang pasta penne med champignonsovs. Det var helt klart et besøg værd. Her mødte vi også en tidligere sæsonarbejder, som viste os rundt i Val d'Isère og fortalte om byen, og hvilke steder på pisterne, der er et kig værd.

Så selvom vi i første omgang blev en smule skuffede over, at vi ikke kunne komme op på bjerget med det samme, endte den første dag alligevel med at blive ganske god.UCPA – som at blive sendt tilbage på efterskole

Et ophold på UCPA sender dig direkte tilbage til din efterskoletid.

Her er ingen room-service, ingen luksus spa eller massage. Her er fælles bad og toilet, en fælles spisesal, ta' selv buffet, og du skal selv gå ud med det brugte service.

Det store og vigtige MEN er dog, at du får en billig skiferie med alt inkluderet. Og når UCPA siger alt, så mener de ALT. Et ophold på UCPA inkluderer helpension, gratis liftkort, gratis skileje, –opbevaring og –servicetjek, masser af aktiviteter og gratis undervisning, som du for alt i verden ikke må sige nej til, før du har prøvet det. Undervisningen forgår på fem forskellige niveauer, så der er helt sikkert et niveau, der passer dig.

UCPA har eksisteret i mere end 40 år i Frankrig, men er forholdsvis nyt for danskere. Det er en non-profit organisation og har flere centre rundt omkring i Frankrig. De centre hvor skiundervisning er mulig ligger i Chamonix, Flaine, Les Arcs, Tignes, Val d'Isère, Val Thorens og Les 2 Alpes.Hele ski-pakken leveret på UCPA

UCPA appellerer især til studerende, da man virkelig får alt ud af de 5-6.000 kroner, man betaler for en uge. Man skal ikke røre en finger selv, ikke købe ind eller slæbe mad med hjemmefra.

Til gengæld må man finde sig i dele-toiletterne og de fælles opholdsrum. Værelserne består ikke af meget andet end 3-8 senge og nogle små borde.

Men det er også nok, hvis man udelukkende regner med at opholde sig på pisterne langt det meste af tiden.Ready-Set-GO!

Søndag morgen vågnede vi alt for tidligt, fordi vi var så spændte. Nede i den fælles spisesal fandt vi et overdådigt udvalg af morgenmadsprodukter og drikkevarer.

Der er blot fem minutters gang fra UCPA-centeret til den nærmeste stolelift, og de gratis ski-busser holder ligeledes lige ude foran. De kører hvert femte minut i Val d'Isère.

Den formiddag blev brugt på at se et lille udsnit af Val d'Isères pister og få lidt skiløb i benene igen. Det føltes skønt at føle sneens knitren under brædderne og mærke alpesolen i ansigtet. Vi lagde stille og roligt ud med de solbeskinnede blå pister på toppen af Solaise-bjerget. Da det blev frokosttid, kørte vi tilbage til UCPA-centeret for at spise. Også denne gang bestod buffeten af et overflødighedshorn af alverdens retter.
Så efter at have indtaget en solid frokost var vi igen klar til begive os ud på Val d'Isères pister.

De sidste lifter lukker klokken 16.30, og efter en lang dag på pisterne er det tid til at få støvlerne af og slappe lidt af, inden en sen aftensmad, der atter kunne mætte en kæmpe. 


Professionel undervisning - På fransk!

Vi mødtes med vores respektive undervisere mandag morgen. Den ene af Skisport.dk´s udsendte havde placeret sig på det moderat øvede snowboard-hold, den anden på alpin ekspert-holdet.

Første dag brugte instruktørerne meget tid på at få flyttet deltagerene til deres rigtige hold og niveau, hvilket gav en del kold ventetid. Men det er jo også vigtigt for den enkelte, at man bliver placeret der, hvor man hører til.

Skisport.dk´s skiløber blev eksempelvis hurtigt flyttet til et højere niveau af den første instruktør.
Det nye hold bestod af otte franskmænd, i alderen 35-60 år, og undervisningen foregik derfor 100 % på fransk.

Der var dog ikke så meget teknisk at komme efter for den garvede skiløber. Han fik et par små-tips hen over formiddagen, men meddelte så sin instruktør, at han ville tage rådene med sig og fortsætte ugen uden undervisning.

Skisport.dk´s snowboarder landede på et hold, hvor størstedelen af deltagerene var franskmænd, mens blot en enkelt var svensk.
Her var der dog lidt mere at hente for eleverne, og dag nr. et gik fint med opvarmning og lækkert skiløb – også off-piste, da der lige var faldet ny sne.


I løbet af ugen blev undervisningen mere og mere person-specifik, hvilket kun var til fordel for eleverne. 


Ved at deltage i undervisningen oplevede vi også mere af ski-området, L'Espace Killy. UCPAs instruktører kender området godt, og de ved, hvor der er god off-piste.

Vi var eksempelvis på off-piste tur igennem The Lost Valley. En oplevelse vi ikke ville have været foruden. Og med nyfalden sne hører man sjældent den velkendte skrabelyd, der opstår når boardet glider henover et stykke med is.

Generelt leverer UCPA også hele pakken hvad angår undervisning. Det er både muligt at få finpudset teknikken, kørestilen og attituden på alle niveauer. 


UCPA kan klart anbefales, hvis man ønsker en ikke-luksuriøs skiferie med all-inclusive. Og så kan det også anbefales at man rejser med nogle på samme niveau, så man kan få undervisning på samme hold. Jo flere udlændinge der er, jo større chancer er der for, at instruktøren vil slå over i engelsk.


Skisport.dk var inviteret af Thinggaard/UCPA.

Udgivet af: Rasmus Skov

Rejsebureauer til Val d´Isère
Fakta om Val d´Isère
Skiområdet: 1550-3650 m.o.h.
Byen: 1850 m.o.h.

129 pister i alt
20 stk.
59 stk.
36 stk.
14 stk.

Lifter: 112 stk. / 135.000 pers/time

Slæbelifter: 39
Tog/baner: 6
Stolelifter: 48
Kabinelifter: 10

Mere om skiferie i Val d´Isère

Find tilbud på skirejser