« Til oversigten

Smuglerture, åbningskoncert og en svævebane i 50 meters højde

Ischgl er en af top skidestinationerne i Østrig og området vokser og vokser hvert år i form af nye lifter, pister og forlystelser. Fra den kommende vinter 2016/2017 har Ischgl 3 nye attraktioner.

Nyhed 1: "Skyfly" svævebanen

Foto: ©Silvrettaseilbahn AG | Ischg Skyfly

Her ses en model af den nye svævebane - tør du?

Elsker du fart og vind I håret? Så prøv en af vinterens største nyheder I Ischgl: Tag SkyFly svævebanen fra midterstationen af Silvrettabanen (1683 meters højde) og sus 2 kilometer ned til byen, hængende 50 m over dalen med en max. fart på 85 km/t. Der er to baner ved siden af hinanden, hvilket betyder at man kan dele sin oplevelse ned ad bjerget sammen med en anden.

En tur med “SkyFly” svævebanen koster 39 euro pr. person (børn under 17 år: 25 EU). Billetter kan købes online på www.ischgl.com eller direkte på midterstationen af Silvretta banen. 

Nyhed 2: Flimjoch - stoleliften - effektiv & hurtigere

Flimjoch stoleliften der tidligere havde plads til 4 personer ad gangen, har nu plads til hele 8 personer og har en kapacitet på 3200 personer i timen. Det betyder mindre liftkø og ventetid for folk, der skal op i skiområdet. Den samlede transporttid med liften til toppen er på ca. 6,5 min. Altså… hurtig og meget effektiv!

Foto: ©Silvrettaseilbahn AG | B2 Flimjochbahn Technische Daten


En tegning af den nye og forbedrede stolelift

Nyhed 3: Smuglerturen - Ischgl - Samnaun - med ny SkiApp

Skiområdet I Ischgl hører sammen med skiområdet Samnaun, der ligger I Schweiz. Mellem disse to skibyer, ligger Paznaun, der er grænseområdet, mellem Østrig og Schweiz. Før I tiden var Paznaunområdet et populært sted at smugle varer til og fra Østrig/Schweiz (herunder tobak, alkohol, brød, pels, ost, smør m.m.)

Tilbage i 1990, sad der faktisk toldere i et lille hus på bjerget og tjekkede folks tasker, om de havde smuglervarer gemt. Denne tid hører nu fortiden til – men der er nu blevet opkaldt 3 pister/turer efter denne tid: Smuggler’s Run Gold, Silver & Bronze. 

Guld- og sølvpisten er for ekspert/øvede skiløbere og er på hhv. 35,7 & 24,7 kilometer pister, mens bronze pistenbestår af 19, 8 km pister – hovedsageligt blå - og er derfor velegnet til letøvede skiløber eller begynderen, der er hooked på udfordringer og en oplevelsestur ud over det sædvanlige. Der er tale om længere ture/ruter som løber gennem Ischgl og Samnaun.

Når man bor I iscghl startes og sluttes smuglerturen ved Fimbabanens dalstation i Ischgl by. Den tur man vælger at stå, kan trackes på telefonen (GPS) ved at downloade IiSki Ischgl App. På denne App skulle der I øvrigt være daglige konkurrencer blandt de personer, der lader sin tur tracke på appen.

Foto: ©Silvrettaseilbahn AG | Pistenleitsystem Ischgl

Et eksempel fra SkiAppen

Snegaranti & åbningskoncert

Skisæsonen I Ischgl starter allerede d. 26 november 2016 med den legendariske Top of The Mountain koncert, hvor det tyske band “PUR” indleder vintersæsonen med en brag af koncert.

Foto: ischgl.com


I skisæsonen 2015/16 åbnede Beach Boys skiområdet d. 28 november foran 15.000 mennesker.

Det er værd at overveje at tage til Ischgl… MEN…Kan man være sikker på sne i slutningen af november?

Skisport.dk's udsendte har de seneste 3 år været I Ischgl ved sæsonåbningen og der er altid sne nok på pisterne til at man kan stå på ski. Ischgl ligger højt oppe og har et stort råderum over snekanoner og kan derfor allerede I starten af november fremstille nok kunstsne til sæsonåbningen i slutningen af november. Det er lykkedes indtil videre, så det vil højst sandsynligvis også lykkedes I år. 

Læs om 8 ting du skal opleve i Ischgl her! 

Se vores sidste tur til Ischgl her:


Skiferie forslag i Ischgl

Hotel Persura Hotel Persura Bus fra 8.190,-/pers.
Hotel Persura Hotel Persura Fly fra 8.990,-/pers.
Hotel Seiblishof Hotel Seiblishof Bil fra 4.276,-/pers.
Nulstil   Udvidet søgning

Næste »« Forrige

Se alle nyheder