Anmeldelse af Grandvalira

Opret kommentar Se kommentarer for andre destinationer her
Lone Pedersen 22/03 2017

Andorra i forårssolen
For mange år siden havde jeg tanker om en skitur til Andorra, men det blev først til noget i år. Vi har lige været der i uge 10. Masser af sol, næsten for meget, men dog god sne (lidt tung om eftermiddagen). Et dejligt skiområde med mange gode røde og blå piste, som vi gerne skal besøge igen - og ikke først om mange år! Vi rejste med fly fra Billund til Barcelona, transfer med bus til Encamp, hvor vi boede på hotel Guillem - et hotel med 1/2 pension (rigtig dejlig morgenbuffet og 3-retters aftensmad med mange valgmuligheder). På hotellet var der fin wellness (pool, spa, sauna og dampbad). Der blev gjort rent hver dag, så det var en fornøjelse. Vi valgte at bo i byen, hvor vi skulle med bus og gondol for at komme op i skiterrænet. Det går der tid med, men så havde vi mulighed for at gå aftentur i Encamp. Vi havde liftkort i 6 dage, men valgte at tage en fridag fra skiene for at se hovedstaden Andorra-la-Vella. En anden måde for os at kombinere skiferie med lidt kulturelt - ikke så tosset. Landet vil også være meget velegnet til vandreture og byture om sommeren. Kan anbefales til folk, der ikke er helt nybegyndere på ski og som nyder aftenstilhed. Der var helt stille fra kl. 22, så er du til fest, farver og støvledans, er Encamp ikke sagen.

32 19/02 2017

Vinterferie i Andorra
Er netop vendt hjem efter en uge på ski i Andorra. Skiterrænet er fantastisk - yderligere omtale er ikke nødvendigt. Derimod er det en myte, at der ikke er liftkøer i Andorra. Faktisk har jeg aldrig oplevet så meget liftkø som her. 20 minutters kø ved de centrale lifter er normalt, når klokken har passeret 10. Der er først udsigt til forbedring efter midten af marts, når antallet af turister har toppet. Eller hvis de centrale lifter opgraderes. Havde dog alligevel en dejlig tur. Lækkert vejr, god mad og som nævnt fantastisk skiterræn.

Se profilen for Seb
Seb 16/09 2015

Fødselsdag i Andorra
Sidste år fejrede jeg min fødselsdag på ski i Andorra, og hvad er bedre end at fejre fødselsdag med en solbeskinnet uge i sneen? Ikke ret meget hvis I spørger mig! Skiområdet var overraskende stort og moderne, og deres forskellige snowparks stod knivskarpt hele ugen, en sand fornøjelse. En øl til afterski under happy hour kostede 1€, hvilket ikke gjorde ugen mindre festlig. Håber snart jeg skal tilbage hertil :)

Se profilen for Peter69
Peter69 28/02 2011

Andorra - mere end godkendt!
De positive meninger om Andorra og lysten til at prøve noget nyt inspirerede os til en tur i uge 8.

Vi arrangerede skiferien selv og sparede et par tusinde pr. person i forhold til bureau-priserne. Der er gode muligheder for billige fly-billetter til Barcelona og spanske Novatel har 5 daglige busafgange mellem lufthavnen og ski-byerne i Andorra, fra morgen til sen aften. Et godt råd er at have rigelig med buffer mellem bus og fly til mulige forsinkelser. Busturen tager 4 timer inden at den sidste by Pas de la Casa er nået. Udrejse- og hjemrejsedag kan derfor normalt ikke samtidig være ski-dage pgr. af afstanden.

Det er bedst at bo i (eller tæt ved) byerne El Tarter, Soldeu eller Pas Dela Casa, som alle ligger ved foden af terrænet og modsat Encamp har en kort lifttur op. Vi valgte at placere os midt i området, et par kilometer udenfor Soldeu, på det 3-stjernede Hotel Austria. Det er områdets billigste hotel til kr. 3.700,- for et dobbeltværelse med 1/2 pension i 1 uge, mens priserne centralt i Soldeu, starter ved kr. 6.000,- for samme komfort-niveau. Hotellet opfyldte vores krav: venligt og imødekommende personale, rent værelse, karbad, mulighed for en god nats søvn, god mad, samt kort afstand til lift. Sengen var ikke den bedste og der var lydt i bygningen, men det levede vi fint med til prisen. Et supermarked ligger få meter nede af vejen og ski-bussen som har stoppested lige ud for, oplevede vi som rimelig punktlig med afgange hver halve time i morgen- og eftermiddagstimerne.

Om aftenen var der ingen busdrift efter kl. 21.30, hvilket er ulempen ved at bo udenfor byerne, hvis man gerne vil til nogen af nævnte byer, om aftenen. Hovedvejen levner minimal plads til fodgængere og absolut ikke tryg at færdes på noget tidspunkt af dagen.

Det vigtigste; ski-terrænet er skønt og varieret. Vi nåede hele vejen rundt i Grandvalia-området og gentog kun en håndfuld favorit-pister. Efter vores mening perfekt til 5-7 dage på ski, når man samtidig gerne vil opleve nye pister hver dag. Pisterne er brede og vel-præparerede og liftsystemet effektivt. Der er som andre har nævnt mange blå nedfarter, men dog altid med et eller flere røde alternativer - og de fleste steder også et sort. Området er perfekt til begynderen som kan køre med i hele området, og samtidig kan den øvede kan få udfordringer - så på det punkt oplevede vi ikke at området manglede noget. Liftkøerne var korte eller ikke-eksisterende og der var generelt god plads på pisterne. Ved mange af lifterne i terrænet er der fine toiletter samt trådløst netværk i knudepunkterne. For kr. 375,- for 1 uge, lejede vi et skab til ski og støvler ved liften i Soldeu, hvilket kan anbefales.

Udover gæster fra nabo-landende Spanien og Frankrig er den overvejende del af de udenlandske turister er engelske og russiske. Andorra er absolut ikke et dansker-sted. Vi noterede os en mere venlig og afslappet (læs: mindre turistet) atmosfære i Andorra end vi er vant til fra Alperne. På spisestederne I terrænet kan man enten vælge at spise sandwich og junk-præget mad, alternativt er der restauranter i forbindelse med førnævnte, hvor man spiser gode italienske eller spanske retter for de samme penge, som på pisterne i Østrig.

Det er ikke vores oplevelse at der mangler after-ski i Andorra, med mindre at man absolut sætter den lig med tyroler-musik og hoppen på bordene. Der var flere barer i Soldeu og det sted som vi kom var der engelsk pub-stemning, fyldt med mennesker, godt udvalg af øl og live-musik.

Andorra nyder toldfri status på varer. Vi nåede ikke at shoppe i Andorras hovedby; Andorra-La-Vella, hvor det store og brede vareudvalg formegentlig var at finde. Soldeu havde masser af ski-foretninger, og på ski og støvler oplevede vi bedre priser end derhjemme. Vi nåede at opleve at ski-områdets nød-hjælp ved pisterne er hurtig og yderst professionel. Min kæreste slog sine skulder på pisten og blev hurtigt bragt til læge og røntgen-check ved foden af liften i Encamp.

Vi kan helt klart anbefale Andorra til dem som søger godt ski-løb og afslappet stemning, mens kun de helt unge nok bør tage et andet sted hen.

Mvh. Peter

Elskerskiferie 08/02 2011

Andorra - ikke et sted for festaber.
Andorra er pistemæssigt et dejligt stort område, men ikke særlig udfordrende. Man skal lede langt efter rigtig røde og sorte pister. Egner sig nok mest til familier med børn.

Der er ikke "låg" på en eneste lift, så det kan være en kold fornøjelse at komme rundt i området.

Afterski er nærmest ikke eksisterende - desværre.

Så leder du efter en fest, er det ikke i Grandvalira du skal være gæst;-)

Lars-erik Rasmussen 04/03 2010

Det bedste koster det halve i Andorra
Hvis man er 3-4 personer (eller flere), der vil flyve til 7 hele dage på ski i Pyrenæernes største skiområde og kun ønsker at betale ca. 6.000 kr. pr person inkl. liftkort, ski og halvpension, samt 3 ekstra dage i storbyen Barcelona, så er opskriften, som vi afprøvede i uge 8 2010, her:

- Flyv med Norwegian lørdag fra København til Barcelona - og hjem tirsdag (=875,- kr. pr person).
- Lej en klasse B bil (Ford Fiesta) hos Hertz til 916 kr., hvor man let kan være 3-4. (=306,- kr. pr person).
- Benzin og betalingsveje koster, så planlæg turen og hav en GPS med. Der er 198 km fra Barcelona til Andorra, hvis man ikke fravælger betalingsveje (=160,- kr. pr person).
- Dobbeltværelse på Hotel Austria i Soldeu inkl. morgenmad og aftensmad (=1.980,- kr. pr person).
- Liftkort for 7 hele skidage - søndag til lørdag (=1.700,- kr. pr person).
- Skileje via Snowbrainer.com (=500,- kr. pr person).
- 3 nætter i dobbeltværelse på Hostal Gat Xino i Barcelona inkl. morgenmad (=660,- kr. pr person).

Det kræver dog en del tid på internettet at finde de bedste priser, og mulighederne for at lave fejl og blive at snydt er til stede, så er du i tvivl om, du selv kan/vil stå som "rejsearrangør", så vælg Suntours.dk. De er fantastiske til skiferie i Andorra, og de gør ikke skiferien ret meget dyrere (har prøvet dem 2 gange).

Men skiferie er jo ikke et spørgsmål om pris.... det drejer sig om skiløb!!!

Og her er skiområdet Grandvalira i fyrstendømmet Andorra et meget moderne skiområde på højde med de bedste allerbedste områder i Alperne. Med sine 193 km pister og hele 1926 hektar er det Pyrenæernes største skiområde, hvor der bliver kælet for sneen på pisterne, og mulighederne for off piste løb er enorme. Der er også lavet 3 Freestyle Snowparks, samt 2 Boarder/skicross baner. Området ligger i 1710 - 2640 meters højde og har derfor høj snesikkerhed med masser af solskinstimer. Desuden har de 1.065 snekanoner, hvilket garanterer minimum 43 % af ski terrænet er snesikkert hele sæsonen.

Liftsystemet består primært af kabiner og high-speed 4-6 personers stolelifte samt 2-4 personers stolelifte. Der skal ledes efter træklifte. Der er virkelig investeret i at udvikle liftsystemet og alle servicefaciliteter, herunder restauranter. Liftsystemet starter kl. 9, og stopper først kl. 17... Der er masser af plads på pisterne, men er begyndt at komme liftkøer i enkelte af knudepunkterne på visse tidspunkter på dagen, samt om aftenen. Men det er slet ikke liftkøer, som man oplever i Frankrig. Så hvis, man som jeg, tager på skiferie for at stå på ski hver eneste dag fra morgen til aften, så er Grandvalira efter min vurdering det bedste sted i Europa pt.

Vi boede på det 3-stjernede Hotel Austria, som lå 2700 meter udenfor Soldeu på vejen mod Pas del la Casa og Grau Roig. De 62 værelser havde alle bad/toilet, samt TV. Fra kl. 8-10 var der lækker morgenbuffet i hotellets morgenmadslokale. Fra Kl. 20-22 var der aftensbuffet samme sted, men denne levede desværre ikke op til vores forventninger. Man kan nyde drinks og snacks i baren, men gå ind på nabohotellet, fordi der er bar priserne en 1/3 del. Så der koster en flaske god husets rødvin kun 4 (fire) Euro. Og når man bestiller drinks, så er man nødt til at bede bartenderen om at holde igen med spiritussen, så der bliver plads til sodavanden!!!

Andorra er et toldfri område, så i Supermarkedet koster en flakse Gin koster fra 20,- kr. og en pakke cigaretter kun koster 18,-. Vi købte også mærkevare skitøj til priser langt under det halve af, hvad det ses til på udsalg i Danmark. Priserne i terrænet og på afterski svinger fra "utroligt billigt" over "billigt" til "fair".

Vi forlængede lige skiferien med 3 dages storbyferie i Barcelona, hvor der blev tid til at se Barcelona spille mod Malaga på Camp Nou, gå langs middelhavet, se Gaudi’s imponerende bygningsværker og spise Tapas..

Jeg har været på mere end 20 ugers skiferier (se www.rasmussens.info/ski), og jeg er modstander af at tage på ferie det samme sted gang på gang, men jeg mangler simpelthen argumenter for i 2011 at fravælge Andorra (og evt. Suntours.dk) !!!!

Lars-erik Rasmussen 14/02 2010

Andorra - når kun det bedste er godt nok
Andorra og Sun Tours blev genvalgt i 2009, da vi ville genopleve sidste sæsons positive oplevelser på ski, dog på et hotel med højere standard samt wellness faciliteter.

Vi boede på Hotel Gullillem, som var et 4-stjernet hotel med Swinningpool, Spa, Sauna, Dampbad og motionsrum, samt bordfodbold og billiard/pool. Morgen buffeten havde alt hvad hjertet begærerede, mens aftensmaden var lige efter bogen, altså dagligt var der 4 forretter, 4 hovedretter og 4 deserter at vælge imellem - og det var nye retter der skulle vælges imellem hver dag. Vinen var bedre, men også meget dyrer end året før. Vi valgte typisk vin i prisniveauet 11-14 Euro pr flaske.

Grandvalira skiområdet midt i Pyrenæerne har høj snesikkerhed med masser af solskinstimer - vi havde kun en morgen som var overskyet med lidt snedrys. Det er et meget moderne skiområde på højde med de bedste områder i Alperne. Vi boede i Encamp og skulle hver morgen med Funicamp kabineliften op til terrænet. Ellers findes der 66 lifter hovedsageligt bestående af high-speed 4-6 personers stolelifter samt 2-4 personers stolelifte. I de seneste år er der ikke kun investeret i at udvikle liftsystemet og restauranter, men der er også lavet 3 Freestyle Snowparks, samt 2 Boarder/skiiercross baner. Der er endvidere sket en stor udvikling af kunstsnesystemet, så der nu er 1075 snekanoner i området der garanterer, at min. 43 % af skiterrænet er snesikkert hele sæsonen. Funicamp kabineliften starter kl. 8:45 og liftsystemet stopper først kl. 17... Men der er begyndt at komme liftkøer i knudepunkterne på visse tidspunkter på dagen, samt om aftenen, når man skal ned med Funicampen. Men det er slet ikke liftkøer, som man oplever i Frankrig.

Højde o. havet: 1710 m.
Højeste skistart: 2640 m

Encamp (1300 m) er en lille by, hvor man transporteres rundt i noget de kalder et i tog, men det er bare 2 små anhængere efter en vogn/bil - præcis som til Tivoli. Jeg kommer helt sikkert til Grandvalira skiområdet igen, men det er slut med at bo i Encamp. Det fungere bare ikke med "toget" og den lange transporttid med Funicampen. Næste gang er jeg helt sikker på at jeg vil vælge Soldeu (med luksus hoteller) eller Pas de la Casa (med by og afterski som i Østrig).

Bemærk: Der tales overalt Katalansk, spansk eller fransk, og man støder ind i problemer, hvis man ikke kan disse sprog. Menu-kort er ikke alle steder på engelsk, ligesom personales engelskkundskaber flere steder var ikke eksisterende !!! Det er et toldfrit område, så der er gode indkøbs muligheder.

Lars-erik Rasmussen 24/03 2008

Vælg Andorra
Vi oplevede i uge 8 2008, at Grandvalira-skiområdet midt i Pyrenæerne har masser af solskinstimer og høj snesikkerhed. Der er masser af snekanoner i området som garanterer, at skiterrænet er snesikkert hele sæsonen. Det er et meget moderne skiområde på højde med de bedste områder i Alperne, og der findes hovedsageligt 4-6 personers high-speed stolelifter, kabinelifte, samt 2-4 personers stolelifte. Liftkøer er ikke eksisterende!!!

Vi boede i Encamp (1300 m) og skulle hver morgen med Funicamp kabineliften op til terrænet. Det er en lille by, hvor man meget effektivt transporteres rundt. De kalder det i tog, men det er bare 2 små anhængere efter en vogn/bil - præcis som til Tivoli. Jeg kommer helt sikkert til Grandvalira skiområdet igen, men så vil jeg vælge Soldeu (1800 m) eller Pas de la Casa (2100 m), som ikke kræver en lifttur på 20-40 minutter til og fra byen til pisterne, og hvor det er muligt at løbe på ski helt ned til byerne. Funicamp kabineliften starter kl. 8:45 og liftsystemet stopper først kl. 17...


Bemærk: Der tales overalt Catalansk, spansk eller fransk, og man støder ind i problemer, hvis man ikke kan disse sprog. Menukortene er ikke alle steder på engelsk, ligesom personales engelskkundskaber flere steder var ikke eksisterende!!! Det er et toldfrit område, så der er gode indkøbs muligheder.

Vi rejste med Sun Tours: De 2 kvindelige guider havde arbejde sammen i Andorra i flere sæsoner og virkede meget kompetente. Heldigvis havde vi slet ikke brug for deres hjælp. Dog er det for mig ikke tilfredsstillende, at jeg kun fik 6 dage på ski på en skirejse med fly fra lørdag til lørdag. Vi valgte Andorra og derved Sun Tours på grund af at det var et af de steder med mest sne, men jeg vil uden den mindste tøven vælge både Andorra og Sun Tours igen.

Vi boede på Hotel Pere d’Urg, som ellers ikke er på Sun Tours program. Hotellet har måske ikke har de største værelser eller har den højeste standard, men..... Der er pinligt rent. Det hotel bliver ikke slidt af gæsterne, men af rengøringen. Der var morgenbuffet og en 4 retters aftensmenu inkluderet i prisen. Det var ikke gourmet mad, men en god kvalitet med store portioner, og en utrolig effektiv og hurtig betjening. Husets vin var en god Rioja, og kostede kun 6 Euro.


Birgitte 08/02 2008

Skiferie i Andorra
Jeg kan undre mig meget over at Sterling på sin forside skriver, at der ikke er rejsebureauer der laver skiferier til Andorra. Dette er ikke korrekt. Sun Tours laver skirejser til Andorra og har gjort det i flere år. Vi har ovenikøbet købt flybilletterne hos Sterling!!! Vi har afrejse hver lørdag fra Kastrup. Sæsonen startede d. 22/12-07 og slutter d. 29/3-08.
Se i øvrigt www.suntours.dk for flere oplysninger. Jeg håber med denne mail at Sterling venligst vil rette den fejlagtige oplysning.
MVH Birgitte
Sun Tours

Martin Bisp 20/11 2005

Andorra - Overraskende godt skiområde
Vi besøgte Andorra sidste år og stod på ski i både Vallnord og Grandvalira området. Vi boede selv i hovedstaden Andorra La Vella og havde ca 15 min. til lifterne til Grandvalira. Dejligt at komme til et skiområde som ikke oversvømmes af danskere.
Så alt i alt er vi så begejstrede at vi har bestilt en ny tur til vinter.

Mvh Martin