Tjekkiske Cerna Horna opruster

Tjekkiske Cerna Horna opruster

De østeuropæiske områder har svært ved at få rygter om gamle lifte og nedslidte områder rystet af sig. Cerna Hora opruster yderligere i mod de fordomme til denne vinter.

Online: 22/08 2014

Der er kun 800 km fra den dansk tyske grænse til Cerna Hora, området tiltrækker flere og flere danskere, men er stadig ret ukendt hos de fleste. Området har de seneste år lavet flere investeringer, og til vinteren 2014/15 fortsætter områder med at forbedre faciliteterne i skiområdet.

Nye snekanoner betyder at områdets 37 km pister nu kan dækkes med sne. Ligeledes etableres en ny ”Funslope”, en piste fyldt med forhindringer, tunneller og kurver til morskab for såvel unge som gamle.

Vi spurgte Michael fra bureauet Jeresskirejse.dk om udviklingen i området de seneste år. ”Investeringerne har betydet at området nu både er på niveau med dets mere berømte nabo Spindleruv Mlyn”

Begyndervenlige lifter og bakker


Cerna Hora tilbyder 3 øvebakker der har moderne transportbånd med nem på- og afstigning, oplagt for begyndere og let øvede, og derudover byder området på en gondollift og flere stolelifter. Skiområdet har overvægt af blå og røde pister, der er kun 3 % sorte pister eller i tal omkring 1 km.

Halvpris på liftkortet


Cerna Hora området og de østeuropæiske skiområder udmærker sig særdeles positivt på priserne for at bo, spise og ikke mindst på priserne for liftkort – sidstnævnte er efterhånden det dyreste på en skiferie, men i Cerna Hora koster 6 dages liftkort for en voksen omregnet til danske kroner kun 842,- DKK. Til sammenligning koster et 6 tilsvarende liftkort i norske Vrådal ca. 1550,- DKK og i Østrigske Wagrain 1.766,- DKK – for god ordens skyld skal det dog nævnes at liftkortet i Wagrain gælder et område der er mange gange større.

Hvorom alt er, såfremt der ikke er behov for hundredevis af kilometer pister, så er Cerna Hora når man kigger på prisen på et liftkort, en meget skrap konkurrent til mere veletablerede skiområder.



Tjekkiske Cerna Horna opruster - Billede 1750
Tjekkiske Cerna Horna opruster - Billede 1751
Tjekkiske Cerna Horna opruster - Billede 1752

Udgivet af:

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen