Bad Kleinkirchheim – Det ukendte sted, der har skabt Østrigs mest kendte styrtløber.

Bad Kleinkirchheim – Det ukendte sted, der har skabt Østrigs mest kendte styrtløber.

Familieområdet Bad Kleinkirchheim byder på mange muligheder for både den erfarne og nye lærerige familie. I området findes både børnebakker, hvor der undervises i alpinski, snowboard og skicykler.

Derudover findes der et stort udvalg af røde og sorte piste, der giver den erfarne familie mulighed for timers tumlen ned ad bjergsiderne. World cup og Østrigs mest berygtede styrtskiløber. Det er to ting, som byen Bad Kleinkirchheim er mest kendt for. Franz Klammer hedder den verdenskendte styrtløber. Over alt på pistene bliver man mindet om hans navn. Han har endda kreeret sin egen styrtløbsbane. Pisten, der går fra 1841 meters højde til målet i 1078 meter, er kendt for den ekstremt stejle start, Klammerstich.
Foto: ©ARNO GRUBER SEN.
    Her er løjpen hvor man får fuld fart under skiene 

Desværre var World Cup pisten lukket

Da vi var der, men enkelte skiløbere har alligevel taget risikoen og kørt ned ad starten, som hurtigt drejer ind i en åben sort pist. Kun omtrent de første 150 meter er lukket for offentligheden, men resten af den berygtede rute kan nydes i fulde drag. Det er en ren sort piste hele vejen, men meget bred, hvilket gør det muligt for de fleste med lidt erfaring at tage turen ned. Man kan dog et par steder nå at dreje af på en rød piste.

Denne World Cup piste er eftersigende en af de sværeste i verden – dels på grund af det hurtige sving, man skal lave efter den første og stejleste del af pisten, dels fordi der er dårligt udsyn og mange naturlige hop i løbet af de knap 800 meter.

I sidste sæson – vinteren 2014/15 tog berømthed ture med gæster for at vise pisten frem. Disse ture er en af resortets største seværdigheder – de såkaldte Klammer skidage. Deltagelse kræver skifærdigheder i den øvre klasse, og det koster 75 euro at deltage. Men så inkluderer det også instruktion af både legenden selv og skiinstruktører, at man har pisten alene i to timer, inden andre gæster får lov at komme på pistene og en god brunch i en alpehytte efterfølgende.

Foto:2 ©BAD KLEINKIRCHHEIM TOURISMUS
   Franz Klammer ham selv 

Skibørnehave, langrend, snowbike mv.

Mens forældrene løber ad Franz Klammer skispor, kan de små poder opleve finurligt planlagte kurser på skiene, eller nyde dagen i skibørnehave eller med almindelig pasning.

Men gæster i Bad Kleinkirchheim kan meget mere end kun at løbe alpint. Der er en langrendsrute i bunden af dalen, men muligheder som vandring med skisko, snowkite og snowbike er også muligt.


Har man ikke sit eget udstyr med, er Bad Kleinkirchheim et godt sted at være. Der findes flere udstyrsbutikker ved fire bundlifte, og når man har lejet tingene i én af dem, kan man bytte sine ski, støvler og andet ved de andre også. Dermed undgår man at bruge en hel dag i et par utilpassede støvler. 

Disse lejede ski blev udskiftet problemfri et par gange, så jeg kunne prøve et par forskellige modeller

Skimad behøver ikke være usundt.

Når man er på ski i Østrig, er det for mange en god tradition at spise lidt af den usunde mad. Reelt er det også en mulighed, men jeg var meget overrasket over alternativerne. Det var langt fra en icebergsalat med dåsetun, et par overskårne tomater og lidt agurk. De steder, vi holdt frokost på pistene, havde gode mulighed for det sunde valg. Maden her er fra Eve Alps. Sund mad med nok energi til resten af dagen på pistene.

Fra pisten lige ned i de termiske kilder

Bad Kleinkirchheim er som andre byer med ”bad” et gigantisk wellnessområde, hvor de ømme stænger kan dyppes i oppumpet varmt vand fra kilden, der gennem historien har tiltrukket mennesket.

Stedet lever op til det selvvalgte slogan "Fra pisten lige ned i de termiske kilder". Thermal Römerbads ligger, så man nærmest kan mærke den varme damp fra det udendørs bassin, når man tager støvlerne af efter endt skitur. Om ikke andet spreder duften af klor sig i hvert fald i bunden af Franz Klammer-pisten.

Det store Römerbad byder både på svømmehal med indendørs og udendørs plaskeri i varmtvand, men også et helt wellnessområde med 23 forskellige saunaer, dampbade og kabiner med infrarød. Som prikken over i’et er der hver halve time saunagus med forskellige temaer. Eksempelvis eukalyptusspredning og chokoladeindsmøring. I wellnessområdet er man påkrævet Adam og Evakostume.

Bad Kleinkirchheim byder på to termiske kilder, hoteller med i alt 16 indendørs svømmehaller og 50 saunaer.

Foto: ©MICHAEL GRUBER_Bad Kleinkirchheim Tourismus

Vintersportsområdet ligger i Kärntner Nockbergen i det sydlige Østrig. 
Med et udbud på 103 km pister er skiområdet St. Oswald og Bad Kleinkirchheim nok til en hel uges udforskning i sneen. Det dækker over 18 km blå, 77 km rød og 8 km sort. Med knap 1000 snekanoner, 300 af de store transportable og 700 giraffer, der står på siden af pistene, er området et af de bedst sikrede skiområde i Østrig – selv når solen er fremme, sneen smelter og natten er skyfri.


Skisportstedet Bad Kleinkirchheim er ukendt blandt mange danskere, men er alligevel et af Østrigs mest populære turistområder – både i vinter og sommerhalvåret. Derfor er hotellerne i området gået sammen om fly fra Hamburg, så danskerne fra Vestdanmark får lettere ved at flyve til lufthavnen i Klagenfurt, hvorfra det tager en time i bus til Bad Kleinkirchheim.

Skisport.dk var inviteret af Østrigs Turistbureau.

Læs mere om skiferie i Bad Kleinkirchheim her.

Udgivet af: Anne Cathrine Schjøtt

Rejsebureauer til Bad Kleinkirchheim
Fakta om Bad Kleinkirchheim
Skiområdet: 1100-2055 m.o.h.
Byen: 1319 m.o.h.

103 pister i alt
18 km blå
77 km rød
8 km sort

Lifter: 25 stk.

Slæbelifter: 14
Stolelifter: 7
Kabinelifter: 4

Mere om skiferie i Bad Kleinkirchheim

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen