Snemelding nr. 3 - Uge 1 - Nu kommer sneen virkelig!

Snemelding nr. 3 - Uge 1 - Nu kommer sneen virkelig!

Efter lang tids venten er der endelig sne (og masser af det) i vejrudsigten for de østrigske alper – og det er noget så tiltrængt. Sneen falder også i Norden og vestpå.

Der er med store smil på læberne, at vi kan præsentere 2017’s første snemelding. Den første bid af skisæsonen har ikke budt på specielt meget (for at sige det mildt) sne til Østrig, men nu er der ikke blot én men to snestorme på vej mod danskernes yndlingsland at stå på ski i.


I denne vejrudsigt – uge 1
• Opsummering af julevejret
• To snestorme med kurs mod Østrig
• Snevejr i Norden
• Endnu en snestorm med kurs mod Alperne.

Opsummering af julevejret

Lige efter jul fik mange områder i de østlige dele af Alperne 30 – 70 cm. Snevejret bevægede sig aldrig længere vestpå end Salzburgerland, men områder som Schladming, Bad Gastein og Ski Amadé (Wagrain) fik alle en fornuftig base, som nu bliver forstærket af det kommende snevejr.

I alle andre egne af Alperne har vejret budt på sol fra en skyfri himmel, relativt kølige temperaturer og ingen vind. Sneen har især i Østrig udelukkende været at finde på pisterne. Heldigvis kommer 2017 med gode nyheder – NU kommer der endeligt noget (særdeles tiltrængt) sne til Østrig!
Foto: Wepowder (med egen tilvirkning)

Østrig og de kendte skidestinationer er klart nogle af de store vindere ved det store snefald, som er på vej

To snestorme med kurs mod Østrig

Det er efterhånden lang tid siden, vi har kunnet kigge på en snekort og se Østrig dækket af orange og røde farver, men 2017 lagde godt ud, da der dukkede en snestorm op på vejrkortet, og vi kan dårligt få armene ned, nu da der er dukket endnu en snestorm op. Sådan her falder sneen:

- Vejrsystemets første etape bliver kørt onsdag og torsdag, hvor mange østrigske områder lige fra øst til vest kan forvente 40 – 70 cm sne. Nulpunktet kommer til at ligge mellem 500 og 1000 meter, så selv de fleste dale får en dejlig hvid dyne lagt over sig.

- Fredag bliver mange steder solrig, og muligvis en af sæsonens hidtil bedste skidage. Hvis du er i Østrig, er det sandsynligvis det værd at sætte vækkeuret lidt tidligt den dag. Offpiste kan nogle steder lade sig gøre, men bid mærke i, at den nye sne mange steder falder på grønt græs, så lad være med at begiv jer ud i noget vildt.

- Lørdag og søndag kommer snevejret igen, og her kan det meste af Østrig igen forvente 10 – 20 centimeter. Størstedelen af sneen falder givetvis lørdag, og Østrigs østlige egne (Salzburgerland) kan forvente lidt mere sne end de vestlige områder som St. Anton og Ischgl.

Hvad er snemeldinger?

Skisport.dk laver snemeldinger, så du kan se hvor meget sne der kommer, hvor den falder, og hvordan vejret i alperne bliver. Vi tænker, at disse artikler vil være interessant at læse for dig, som står på ski både på og udenfor pisten. Dette vil snemeldingerne fremover indeholde:

-   Her vil sneen falde
-   Her skal du tage hen for at få nysne
-   Her skal du tage hen for at få sol
-   Hvordan bliver vejret i den kommende tid
-   Aktuelle billeder fra flere steder i alperne og norden
-   Video meldinger 
-   Webcam billeder
-   7 dages sneprognose
-   Instagram billeder fra vores brugere
-   Gode tips


Vores snemeldinger vil ikke komme på nogle faste dage, men de vil blive sendt til dig gennem Facebook, nyhedsbrev eller vores nyhedsflow på siden. Vi stræber efter at lave en melding, hver gang der sker noget relevant på vejrfronten, så du er opdateret på hvordan vejret bliver, inden du skal afsted på skiferie. 

Vi håber, du kan bruge vores informationer. Ønsker du andre tiltag, har ideer, eller er utilfreds med noget så kontakt os endelig på vores mail!

Forsat god vinter! 


ALT I ALT: Tiltrængt sne til hele Østrig. Som udgangspunkt kan flere steder i og omkring Salsburgerland få omkring 100 cm sne, mens mange steder længere vest på må ”nøjes” med 40 - 50 centimeter.

Herunder kan du se hvem de største vindere bliver. Danskernes yndlingssteder ligger helt i top!

Du kan altid følge med på Skisport.dks 7 dages vejrprognose samt snestatistikker og webcams

Snevejr i Norden

En hulens masser fugtigt luft har kurs fra vest mod Norden, og især Norges vestkyst og den centrale del af Sverige kommer til at nyde godt af dette. Norske Folgefonna ligger til at få over en meter sne mens Hovden kan regne med op til 40 centimeter. Længere øst på bliver luften tørrere, men også Trysil kan sandsynligvis glæde sig over 15 centimeter mens Åre får op mod 25.

Tjekkiet får også en del

De sidste par dage har det også sneet i Tjekkiet, hvor bl.a. Spindleruv Mlýn har modtaget 50 cm. I løbet af de næste 7 dage falder der op til 50-60 cm sne i flere dele af Tjekkiet. Vejrudsigten er derfor også lovende her.

Endnu en snestorm med kurs mod Alperne

Vejrmodellerne er enige: der kommer meget snart endnu mere sne til de nordlige alper – og denne gang får også Frankrig en del af kagen. Det står klart, at der er endnu et kradsbørstigt vejrsystem under opsejling, og al den sne, Alperne hidtil er blevet snydt for, kommer med renter!

Vi holder dig opdateret, og lover en ny snemelding, så snart der sker noget nyt på vejrfronten – så vi snakkes nok ved lige om snart!

Bonusforslag

Har du en fornuftigt sum penge og et par brede pudderplanker, som du ikke lige aner, hvad du skal bruge til? Mammoth Mountain i Californien står til at få hele 350 (!) centimeter kold, tør puddersne over de næste 7 dage. Så ved du det.


* Forventet snefald kan variere fra billedet, da prognoserne skifter fra time til time, vi gør dog vores bedste for at ramme så præcist så muligt. Dog laves billeder ikke altid samme tidspunkt som, nyheden bliver offentliggjort.

Se Live Webcams 
Snestatistikker
Se Top 10 - Sneprognose 7 dage frem
> Find aktuelle restpladser 

Har du en kommentar eller et spørgsmål til snemeldingen så skriv herunder:
   

Vejrudsigten er leveret med hjælp fra www.wepowder.com

Udgivet af: Rasmus Bragh Schulz

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen