Kulden er kommet til Sverige

Kulden er kommet til Sverige

I år er det smukke Vemdalen og populære Idre Fjäll, der annoncerer årets første snefald i Sverige. Den seneste uge har da også budt på kuldegrader begge steder, og alle har fornemmet, at det hvide gul

Vemdalen, som består af de tre skiområder Björnrike, Vemdalskalet og Klövsjö/Storhogna, ligger på grænsen mellem Jämtland og Härjedalen. Her kan den smukke natur og autentiske fjeldstemning tage pusten fra de fleste, og det gode skiløb fornægter sig ikke. I går d.10/10 faldt den første sne på og uden for pisterne, og de lokale bød det hvide guld hjerteligt velkommen. Det samme skete for en af danskernes absolutte skifavoritter; Idre Fjäll. Også de meldte om sneens ankomst, og har efterfølgende haft godt gang i snekanonerne allerede.

Når først ét skisportssted har annonceret den første sne, er der traditionen tro ikke langt til, at de øvrige følger trop. Løjper, lifter og snekanoner er derfor i fuld gang med at gøre klar, ikke bare i Vemdalen og Idre Fjäll, men i hele ski-Sverige. Og det samme gælder hoteller, restauranter og skiskoler.


Billede af sæsonens første snefald i Vemdalen

”Det er en særlig dag, når den første sne falder og varsler, at en ny skisæson er skudt i gang. Sommeren har også i Sverige været lang i år, men pludselig har kulden indfundet sig, og nu er det altså sneens tur. Skidestinationerne gør klar med nye faciliteter og glæder sig til at byde alle gæster velkomne”, siger Anna Kron Boysen, PR Manager i VisitSweden.

Idre Fjäll melder tilmed, at de er klar med godt nyt til langrendsentusiasterne, for allerede den 17. oktober – og om muligt endnu tidligere og således allerede til weekenden - åbner langrendssporene.

Når skisæsonen i Sverige starter tidligt, som det er tilfældet i år, betyder det, at de tidlige frostgrader skaber et godt sneunderlag fra start. Det nyder resten af skisæsonen godt af. I 2015 faldt den første sne den 15. oktober, og det var også Idre Fjäll, der løb med førertrøjen. 

Læs mere om skiferie i Sverige her.

Udgivet af: Rasmus Skov

Fakta om Idre Fjäll
Skiområdet: 442-960 m.o.h.
Byen: 442 m.o.h.

40 pister i alt
16 stk.
9 stk.
6 stk.
9 stk.

Lifter: 27 stk. / 25.500 pers/time

Slæbelifter: 20
Stolelifter: 4

Mere om skiferie i Idre Fjäll

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen