Skiferie 2016 – gode tips når du skal vælge ferieuge

Skiferie 2016 – gode tips når du skal vælge ferieuge

Påsken betyder for mange at skisæsonen er slut for denne vinter, det på trods af at april byder på super forhold mange steder, og at sæsonen først slutter i maj flere steder. Afslutning på sæsonen

Online: 31/03 2015

Vi har samlet lidt interessante tips til valg af skiferie i 2016, så du får flest skiferier for pengene. Mange er traditionsbundne, det ses tydeligt i statistikken for søgninger på Skisport.dk, vi vil rejse til de samme steder i de samme uger, naturligvis grundet ferieperioder i danske skoler, uddannelsesinstitutioner og virksomheder. Priserne afspejler dette mønster og flere steder er prisen på en skihytte i eksempelvis Norge det dobbelte i uge 7 end i uge 3.

Med lidt omtanke kan du finde de billige skirejser med god plads på pisten, for det er ikke kun danskerne der vil på skiferie, så udover den efterspørgsel vi laver efter fly og færge, så spiller udlandets efterspørgsel efter boliger også kraftigt ind.

Undgå hjemmebanen når landet selv har ferie

Vi har kigget lidt på vinterferien i 2016, så kan du forsøge at undgå landene i de uger hvor indbyggerne selv har ferie, for som det er tilfældet herhjemme når vi har ferie, så betyder det ekstra pres på ferieområder og landeveje.

I Norge ligger vinterferien forskelligt afhængigt af "fylke", men det er typisk uge 7-9, men fordi påsken falder så tidligt i 2016 har enkelte skoler valgt at placere vinterferien i ugen efter påske, så der opnås 16 fridage i træk! De fleste områder, herunder Oslo holder dog vinterferie i uge 8.

Sverige, vinterferien også kaldet ”Sportlov” er placeret i ugerne 7-10 afhængigt af landsdel.

Østrig: De enkelte Bundeslande afholder vinterferien i forskellige uger, fordelt i ugerne 6 til 8.

Frankrig: Her er der vinterferie afhængigt af region i perioden fra uge 7 til 10.

Holland kalder vinterferien for "Krokus-ugerne", de afholdes i ugerne 8 og 9.

Tyskland, her afhænger vinterferien af delstat, men mange har ferie i ugerne 6 og 7, men nogle områder holder slet ikke vinterferie. Hamborg områdets 5 mio. indbyggere holder vinterferie i uge 10 og 11 i 2016, så køres der sydpå i de to uger kan du fra Hamborg og sydpå regne med ekstra meget trafik.

Gennemgående for ovenstående er et stort pres på uge 7 og frem, så hvis man kan placere sin vinterferie i uge 6 eller tidligere kan det største pres undgås. Uge 11 er også en interessant uge, men udelukkende Hamborg som holder ferie burde der i denne uge være god plads på skiskoler, pister, pensioner og hoteller.

Påsken 2016 falder tidligt – en kortere "mellemsæson"

I 2016 falder påsken i uge 12, det vil sige særdeles tidligt. Det betyder at mellemsæsonen fra de store ferieuger til Påsken bliver færre. Desuden stiger sikkerheden for god sne i påsken på endnu flere skisportssteder. Det giver endnu flere relevante rejsemål til påskeferien, et større udvalg som kan betyde at priserne ikke nødvendigvis bliver helt så høje som når påsken falder langt inde i april og de højtliggende skiområder foretrækkes af mange og priserne derfor presses op.

Sådan får du råd til en ekstra skiferie i 2016

Med lidt omtanke kan du måske få familien med på en ekstra skiferie. Påsken er oplagt at inddrage i 2016 og mange flere områder end normalt bliver snesikre og tage den værste top af prispresset. Kan du derudover undgå de mest populære ferieuger listet ovenfor burde der kunne blive plads til en ekstra skiferie næste vinter ellers hold lidt igen på julegaveindkøbet i 2015 – eller aflys den traditionelle jul med familien og tag en skiferie i julen i stedet, pengene sparet på gaver, juletræ mm., kommer man også et godt stykke vej for når der skal købes skiferie.

Rigtig god skisæson 2016 – des før du får bestilt skiferien, des længere tid kan I glæde jer.


Skiferie 2016 – gode tips når du skal vælge ferieuge - Billede 2133
Skiferie 2016 – gode tips når du skal vælge ferieuge - Billede 2134
Skiferie 2016 – gode tips når du skal vælge ferieuge - Billede 2135
Skiferie 2016 – gode tips når du skal vælge ferieuge - Billede 2136

Udgivet af: Rasmus Skov

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen