Skicirkuset i Saalbach opruster kraftigt

Skicirkuset i Saalbach opruster kraftigt

I de sidste 15 år er der investeret mere end 2. mia Euro i at gøre skiområdet omkring Saalbach bedre. Investeringerne fortsætter. Vi bringer her lidt nyt og insidertips.

Online: 13/10 2014

Den største investering til vinteren 2014/15

Starter i byen Leogang nord for Saalbach, her åbner den nye Steinbergbahn. En ny 10 personers gondollift på 3,8 km som dermed er den 2. lift op fra Leogang, liften koster i omegnen af 130 mio DKK. Planlægning og forhandlinger med ejerne af den jord liften skal stå på har taget 7 år, så det var med stor lettelse der i marts endelig kunne tages de første spadestik til liften, liften er primært en gevinst for dem der bor Leogang, hvor kapaciteten op fra byen nu er øget.

En anden, og for gæster i Saalbach mere betydningsfuld liftnyhed kommer i den samme ende af skiområdet, den gamle Polten 4 stolslift, erstattes med en moderne 8-personers stolelift med sædevarme og vindskærme. Derudover er der lavet et nyt vandreservoir med plads til mere end 80.000 kubikmeter vand til snekanon anlægget. Den nye Polten-lift gør det endnu mere bekvemt at komme fra Saalbach til pisterne ned mod Leogang.

Vi har spurgt Enjoy Skitours ekspert i Saalbach, indehaver Martin Andersen, om betydningen af de nye lifter, Martin fortæller "Opgraderingen af Polten liften ser jeg frem til med glæde, da det nu betyder, at mange flere mennesker kan blive fragtet op mod Leogang-området på kortere tid, samtidig med, at det nye vandreservoir giver endnu bedre sne-sikkerhed. Generelt har Saalbach et rigtig højt niveau når vi taler lifter, sidste år renoverede man Rosswald T-liften, som blev opgraderet til en 6-personers stolelift."

Tips til dig når du besøger Saalbach

Når nu man har en ekspert i tale var det oplagt at fiske for et par insidertips om Saalbach, Martin fortæller til spørgsmålet om han har insidertips ”Piste 68, den er overset af mange fordi den ender ved en skibus, og man ikke kommer med en lift op igen. Det er områdets længste piste, der er næsten ingen mennesker og masser af udfordringer”.

Han fortsætter ”et andet tip er til de varme og solrige dage, start dagen på Bernkogel og kør så venstre rundt ind i dalen og end ved Schattberg, på den måde får man de pister der er mest udsat for sol først på dagen, og god sne der har lagt i skyggen sidst på dagen” – Martin afrunder, med et tip til de afterski-hungrende, ”Kåret til at være blandt de 10 bedste afterskisteder i Europa, så er Walleggalm Megaalm i Hinterglemm et must på ferien. Piste 22 som er blå og piste 23 som er rød kører dertil, her er der kæmpefest med DJ´s og kendte navne i nogle uger, særligt tirsdag og torsdag kan anbefales”




Skicirkuset i Saalbach opruster kraftigt - Billede 1866
Skicirkuset i Saalbach opruster kraftigt - Billede 1867
Skicirkuset i Saalbach opruster kraftigt - Billede 1868

Udgivet af: Rasmus Skov

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen