Passo Tonale – blandt danskernes favoritter i Italien

Passo Tonale – blandt danskernes favoritter i Italien

Dansk skiskole, udfordringer for alle, snesikkerhed til langt ind i maj… ikke uden grund at flere og flere ligger vejen forbi Passo Tonale.

Online: 08/10 2014

For ca. 10 år siden begyndte Passo Tonale at dukke op i flere og flere af de danske rejsebureauers udbud af rejser, området blev bygget sammen med Ponte di Legno og Temu, hvilket betød at skiområdet kom over 100 km pister. I kombination med den store snesikkerhed der er i 1.850 meters højde, og med adgangen til Presena gletscheren, har Passo Tonale formået at kravle ind blandt favoritter som Livigno og Canazei hos de danske skiløbere.

Børnevenligt og med dansk skiskole – gratis liftkort op til 10 år i udvalgte uger

Flere rejsebureauer tilbyder dansk skiskole på destinationen, hvor skiskolerne de seneste år har ansat et stigende antal danske skilærer. Børn op til 8 år får gratis liftkort når forældrene køber liftkort og i ugerne 2-6 er der gratis liftkort til børn helt op til 10 år.

At området er så populært hos mange børnefamilier skyldes et bredt spektre af pister, fra de helt lette begynderløjper til stejle sorte pister som får selv de mest veltrænede lårmuskler til at syre lidt til. Længste piste i området er på 11 km med en højdeforskel på 1.740 meter, den starter på toppen af Presena gletscheren og på det stejleste sted er hældningen 45 grader. En spændende og flot piste, som på store dele er nordvendt og dermed byder på suveræne sneforhold året rundt.

Næsten alle indkvarteringssteder ligger lige ved pisterne og det gør det nemt når børnene skal hjælpes til og fra piste og skiskoler.

Gratis langrendsundervisning og leje af udstyr

I vinteren 2014/15 er der mulighed for at prøve langrend gratis i Val di Sole dalen. Det er byerne Vermiglio og Cogolo der hver mandag tilbyder gæsterne at prøve langrend. De to byer, er de primære byer hvad angår langrend i dalen, Vermiglio ligger nærmest Passo Tonale. Tilmelding sker ved turistkontoret og der er tale om to timers gratis skiskole som også indbefatter leje af udstyr.

Hvis ikke 100 km pister er nok venter yderligere 150 km ikke langt væk

Tag skibussen til Marilleva, herfra kan du tage på tur i området SkiArea Campiglio Dolomiti der blandt andet består af byerne Folgarida og Madonna di Campiglio, et område på 150 km pister. I dette område er der til vinteren 2014/15 lavet en ny lækker 4-stols lift med læskærme til toppen af Monte Vigo. Liften gør skiområdet omkring Marilleva endnu bedre, da den nye lift erstatter en gammel stolelift der var uhyggelig langsom. Med den nye lift er kapaciteten mere end 3-doblet og en flaskehals i området er udryddet.

Forbedringer i støbeskeen til sæson 2015/16

I Passo Tonale arbejdes der i øjeblikket på at klargøre nye lifter på Presena gletscheren, byggeriet af en ny 8 personers gondollift er i fuld gang, de står klar til vintersæsonen 2015/16. Den erstatter den meget gamle 2-stolslift der findes på gletscheren.

Læs mere om Passo Tonale i artiklerne fra vores tidligere besøg her:
Besøg 1: Passo Tonale - 120 km varieret snesikkert skiløb
Besøg 2: I Passo Tonale med pudder og pasta


Passo Tonale – blandt danskernes favoritter i Italien - Billede 1856
Passo Tonale – blandt danskernes favoritter i Italien - Billede 1857
Passo Tonale – blandt danskernes favoritter i Italien - Billede 1858

Udgivet af:

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen