Nyt super-skiområde i Frankrig

Nyt super-skiområde i Frankrig

I 2018 smelter Alpe d’Huez og Les Deux Alpes sammen til ét gigantisk skiområde via en ny svævebane.

Om tre år kan du tage til et helt nyt superski-område i de franske Alper. Det sker, når de to skiområder Alpe d’Huez og Les Deux Alpes forbindes med en helt ny svævebane – efter planen fra sæsonstart 2018. Snakken om at slå de to skiområder sammen har været på rygtebørsen og tegnebrættet i lang tid. Men nu skulle det være sikkert. Til sommer begynder man at bygge på det, der skal blive til en mega-svævebane mellem de to skiområder.


Fundamentet til liften skal bestå af 18 enorme pyloner. Og banen skal svæve uden stop fra toppen af Signal de l'homme i Alpe d’Huez og til Le Cret i Les Deux Alpes. Transittiden forventes at blive cirka 17 minutter. Hvilket faktisk er en smuttur, når man tænker på, hvor mange ekstra pistekilometer, man som skiløbet får adgang til.

Foto: alpedhueznet.com
  
Banen skal svæve fra toppen af Signal de l'homme i Alpe d’Huez

Skal man tro skiområdernes egne opmålinger af pistekilometer, vil det nye skiområde byde på hele 474 km mærkede pister og dermed blive Frankrigs – og verdens – næststørste skiområde kun overgået af De Tre Dale.

PSSST: Stol ikke blindt på kilometertallet

At der dog er grund til at tvivle på, hvor mange pistekilometer vi som skiløbere køber os adgang til, viser en rapport fra den tyske kartograf, Christoph Schrahe. For et par år siden gjorde han sig den umage at måle antallet af pistekilometer på en lang række skisportssteder.

Det viste sig, at skidestinationerne generelt gjorde deres skiområder 34 procent større, end de faktisk var. Enkelte steder overdrev man helt ekstremt. For eksempel målte han i Four Valley Resort i Schweiz 164 pistekilometer, hvor området selv påstod 412 km. Det er en overdrivelse på 151 procent

De Tre Dale Frankrig påstår at råde over 600 pistekilometer. Her målte Christoph Schrahe 493 km. Her overdriver man altså “blot” med 22 procent.

Til skisportsstedernes undskyldning kan man sige, at de ikke altid decideret lyver. Hvis to pister på 10 km løber sammen midt på bjerget, vil de typisk blive målt til tyve km, selv om der måske reelt kun er tale om 15 km forskellige pister.

Her kan du se de fire største skisportssteder i Frankrig, når Alpe d’Huez og Les Deux Alpes slås sammen. Men stoler du på den tyske kartograf – og det gør selv det internationale forbund af lift-operatører - må du hellere trække en tredjedel fra.

1. De Tre Dale (Val Thorens, Meribel, Courchevel): 600 km
2. Les Deux Alpes/Alpe d’Huez: 474 km
3. Portes du Soleil (Morzine, Avoriaz, Les Gets, Champery, Chatel, Abondance, Montriond og St Jean d'Aulps): 400 km
4. Les Sybelles (La toussuire, Le Corbier, St. Jean d'Arves, Les Bottières, St. Sorlin d'Arves, St. Colomban og Jarrier) 310 km
5. Espace Killy (Tignes og Val d’Isère): 300 km

Læs mere om skiområdet Alpe d'Huez, der har fået mere end 100 cm sne indenfor de sidste 7 dage. (i dag d. 12/01/16)

Se snemeldinger her, hvis du vil vide hvor sneen falder næste gang.

Alperne har aldrig været pænere end nu! Se de sneklædte landskaber i på vores webcams.

Udgivet af: Jesper Svennum

Rejsebureauer til Alpe d´Huez
Fakta om Alpe d´Huez
Skiområdet: 1250-3330 m.o.h.
Byen: 1860 m.o.h.

222 pister i alt
56 km grøn
46 km blå
67 km rød
53 km sort

Lifter: 81 stk. / 90.000 pers/time

Slæbelifter: 44
Tog/baner: 5
Stolelifter: 23
Kabinelifter: 9

Mere om skiferie i Alpe d´Huez

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen