Månelanding i Ischgl

Månelanding i Ischgl

Sikker freeride–introduktion for de nysgerrige, Verdens højeste løft i en ski-lift, stor åbningskoncert skyder skisæsonen i gang d. 27 nov. 2014

Online: 17/11 2014

Sikker freeride–introduktion for de nysgerrige

Det helt store skieventyr er ofte forbundet med ture i dybsne, hop ud over klipper og kringlede nedfarter mellem skovens træer. Men når freeridere søger væk fra pisterne for at tage på backcountry–oplevelse, kræver det ikke bare erfaring og teknik, men også viden om terrænet. Det er eksempelvis vigtigt at vide, om laviner ligger på lur, eller hvor gletsjersprækker skjuler sig.

Også de alleryngste er tiltrukket af off–pisten, men de fleste mangler den nødvendige erfaring, og både børn og teenagere undervurderer ofte de potentielle farer, der er forbundet med backcountry–skiløb. I Silvretta Galtürs Skiskole vil man gøre noget ved problemet, og ønsker gennem skiskoleundervisningen at lægge grundstenen til sikkert og ansvarligt skiløb blandt den nye generation af freeridere.

Grundlaget lægges i sikre omgivelser på Siggis Freeride Route, der er anlagt i Galtürs Silvretta Park. Her kan deltagerne under ledelse af erfarne guider træne de basale teknikker under trygge forhold, og i løbet af kurset øges både erfaring og ansvarlighed. Deltagerne lærer også at arbejde med lavinesøgningsudstyr, så alle er godt klædt på, når man i bevæger sig ud i off–pisten.

Verdens højeste løft

Skiløbere i Ischgl kan glæde sig til en tur med den nye Pardatschgratbahn, som efter en investering på intet mindre end en halv milliard kroner, nu fremstår som et af Alpernes mest toptunede liftanlæg. Et af knudepunkterne i området har traditionelt været forbindelsen mellem Ischgl og det 2.624 meter høje Pardatschgrat–bjerg. Her er presset af skiløbere stort i formiddagstimerne, og især på den gamle mellemstation kunne det give lange køer og ventetid.

Med den nye lift kører man direkte fra Ischgl og op til toppen – et løft på 1.251 højdemeter, hvilket er det højeste i verden for denne type lift. På de stejlt ophængte stålwirer kører i alt 31 gondoler, og hver af disse kan medbringe 28 personer, der alle har egen siddeplads. Og man skal afholde sig fra at kigge ned, hvis man har det dårligt med højder, for på en bestemt sektion passerer gondolen 138 meter over klipperne.

Når frokostsulten melder sig efter formiddagens timer på pisten, finder man en af Tirols mest spektakulære restauranter, hvor Pardatschgratbahn ender. Restaurant Pardorama betegnes som en moderne skihytte i de luxe–klassen, og i den tre etagers store stål– og glasbygning finder man både selvbetjenings– samt a la carte–restaurant. Efter frokosten kan man bevæge sig udendørs, finde en liggestol og nyde cappuccinoen med udsigt til det flotte bjergpanorama.


12 dage til fest på højt niveau

Der er altid garanti for underholdning i verdensklasse, når skisæsonen skydes i gang i Ischgl hvert år i slutningen af november. Man fester flere dage i træk, og højdepunktet er den legendariske Top of the Mountain Opening Concert, der gennem årene har budt på store internationale navne.
Også i år har arrangørerne fået fat i en af musikkens største stjerner, så der venter Ischgls vintergæster en stor oplevelse, når James Blunt – med den gigantiske Silvretta Ski Arena som spektakulær baggrundskulisse – tager sit publikum med på tur til månen og tilbage igen. Publikum kan se frem til en blanding af nye hits som ”Postcards” og ”Bonfire Hearts” samt klassikere som ”You’re beautiful” og ”Carry me home”, når James Blunt går på scenen klokken 18, klar til at begejstre publikum med sin sang, sit piano og sin ukulele.

Ikke bare koncert – men også masser af skiløb

Den unikke mulighed for at kombinere skiløb med underholdning i verdensklasse trækker publikum til i tusindvis. Og starter man dagen med at udfordre nogle af Ischgls 238 pistekilometer, inden man om aftenen trækker i festtøjet, er det svært at forestille sig en mere stemningsfuld start på skisæsonen. Rækken af navne, der har optrådt i Ischgl, er lang. Både Robbie Williams, Kylie Minogue, Rhianna, Alicia Keys og Elton John har begejstret publikum ved Top of the Mountain Opening Concert.

Alle, der er i besiddelse af gyldigt liftkort, har adgang til koncerten. Mens et liftkort til selve koncertdagen koster 60 euro, kan man købe et to-dages kort til 88 euro, så de fleste bliver en dag eller to ekstra og nyder de velpræparerede pister. For de entusiaster, der ikke kan vente til den 29. november med at skære de allerførste spor ned over den hvide overflade, er der mulighed for at komme på ski allerede den 27. november. Denne sæson venter der de besøgende flere nyheder. Freeridere kan udfordre terrænet under Piz Val Gronda-liften – et særligt område, der først blev åbnet sidste sæson – og ved Pardatschgrat har man opført en helt ny gondollift, der på mindre end 10 minutter fragter publikum fra byen og direkte op i skiområdet.


Månelanding i Ischgl - Billede 1940
Månelanding i Ischgl - Billede 1941

Udgivet af: Rasmus Skov

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen