Kvitfjell når nye højder

Kvitfjell når nye højder

En milliardudbygning skal løfte det gamle OL-skiområde Kvitfjell til nye højder. Ambitionerne lyder på 1.400 hytter, en bjerglandsby med op til 2.500 nye senge, fire nye lifte og 15 km ny pistekørsel!

Sådan lød planen sidste år, heldigvis er de allerede kommet rigtig langt og har fået lavet en ny stolelifte og 5 km nye løjper. Det betyder at Kvitfjells tredje fjeldside snart ser dagens lys, og det skal efter sigende blive et familievenligt område med flotte grønne og blå pister. 

Se alt om projektet her:

Odd Stensrud er til daglig chef for alpinkoncernen Alpinco, en virksomhed der råder over to af de danskpopulære norske skiresorts Kvitfjell og Hafjell. Han fortæller om det nye foretagende, der kommer til at koste milliarder. Noget der vil resultere i, ikke kun de nye indkvarteringsmuligheder samt skimæssige udvidelser, men også i markant bedre infrastruktur, sommerhuse, lejligheder og servicefunktioner.

Pister kan man aldrig få for mange af - 5 kilometer nye pister er blevet tilføjet og planen er 15

Den nye bjerglandsby vil være at finde på det store areal mellem den nederste station på vestsiden og Varden. Her vil der som omtalt blive plads til 2500 senge, butikker, restauranter og mange andre servicefunktioner. Odd Stensrud mener, at det kun er markedet, der regulerer hvornår og hvor hurtigt dette realiseres, heldigvis har de nået meget frem til vintersæsonen 17/18. Ydermere deler han sin ambition om, at han og Alpinco har en vision om at blive den største aktør på det norske alpinmarked.

Den nye bjerglandsby vil indeholde 2500 senge og være fyldt med butikker og restauranter

Kvitfjell er et meget moderne skiområde med masser af aktiviteter og spændende udfordringer for skiløbere på alle niveauer. Skiområdet består af et stort netværk af nedfartspister og dertilhørende lifter, som forbinder de i alt 21 kilometer pister. I skiområdet kan man finde et stort børneområde med tilpassede skilifter, skiskole og ugentligt aktivitetsprogram for børn. Derudover er der også skiudlejning, lægepatrulje, afterski, mange restauranter og en snowboardpark. Langrendsaspektet skal bestemt også medtages. Langrendsløberne er blevet tilgodeset meget i Kvitfjell, man kan køre en hel uge uden at prøve den samme løjpe to gange – i alt er der 600 kilometer langrendsløjper. Den nye og forbedrede kunstsne gør blot, at forholdende altid vil være optimale.

Vi har af flere omgang besøgt Kvitfjell, seneste besøg kan du læse om her og andet besøg her.

Udgivet af: Johan Toft-Nielsen

Fakta om Kvitfjell
Skiområdet: 200-1044 m.o.h.
Byen: 200 m.o.h.

34 pister i alt
14 km grøn
10 km blå
7 km rød
3 km sort

Lifter: 14 stk. / 11.300 pers/time

Slæbelifter: 6
Tog/baner: 3
Stolelifter: 4
Kabinelifter: 1

Mere om skiferie i Kvitfjell

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen