Kedeligt nyt for dansk langrendelite ved SKI VM i Falun.

Kedeligt nyt for dansk langrendelite ved SKI VM i Falun.

Lasse Hulgaard fik konstateret akut hjertebetændelse og nedsat hjertefunktion og udgår derfor fra VM i Langrend 2015 efter teamsprinten i søndags og et dramatisk døgn på sygehuset. 



Online: 25/02 2015

Lasse Hulgaard pressede sig selv maksimalt og ydede en kæmpe indsats ved teamprinten. Men noget tyder på, at Lasse pressede sig selv for meget. 
Teamsprinten blev desuden overvåget af kronprins Frederik, som kom på besøg hos de danske langrendatleter efter teamsprinten ved VM i Falun.

”Jeg mærkede kun smerte. Det trykkede for brystet, Jeg havde svært ved at trække vejret, hyperventilerede og følte ikke, at der var plads til mine lunger”. Sådan beskriver Lasse Hulgaard smerten efter løbet. 



Det kunne have været gået helt helt galt


Lasses blev kørt direkte på sygehuset i ambulance efter holdsprinten i søndags, hvor han lå til observation i et døgn. Her fik han foretaget EKG-målinger, blodprøver og flere hjertescanninger. Målingerne var klare. Lasse havde tegn på akut hjertebetændelse og må derfor udgå fra VM i Langrend med beskeden om at holde sig i ro den næste måned. Samtidig fik han beskeden om, at det kunne have været gået helt helt galt hvis han havde presset sig selv til at køre en ekstra omgang på VM-stadion.



”Det er svært at skelne de almindelige smerter fra alvorlige symptomer, når først du er i gang med et løb. Langrend er jo verdens hårdeste sportsgren. Derfor tænker man ikke altid over hvordan kroppen har det, så længe hovedet er klar. Jeg ville jo ud og blande mig med de aller bedste”



Selv forklarer Lasse, at det nu overbelastede hjerte kunne hænge sammen med, at han var syg for tre uger siden; ”Jeg var syg med feber for tre uger siden og begyndte måske træningen lidt for hurtigt derefter. Det kunne måske hænge sammen med de hjerteproblemer, jeg oplevede efter holdsprinten”.

Ifølge ny australsk forskning, kan ekstreme former for udholdenhedstræning som ironman, triatlon og langrend på højt niveau give hjerteskader, når kroppen overbelastes.


Derfor tager Lasse den med ro den næste måned, som lægerne anbefaler, og glæder sig nu til at heppe på sin grønlandske landsholdskammerat Martin Møller, som har kvalificeret sig til 15 km løbet i morgen.


”Det er ærgerligt at jeg ikke selv kan køre med, men jeg glæder mig meget til at opleve Martin Møller i 15km løbet i morgen og se ham følge op på sin flotte OL indsats sidste år. Og så er der jo en fantastisk stemning her på VM stadion i Falun” afslutter Lasse Hulgaard.


Kedeligt nyt for dansk langrendelite ved SKI VM i Falun.  - Billede 2089
Kedeligt nyt for dansk langrendelite ved SKI VM i Falun.  - Billede 2090
Kedeligt nyt for dansk langrendelite ved SKI VM i Falun.  - Billede 2091
Kedeligt nyt for dansk langrendelite ved SKI VM i Falun.  - Billede 2092

Udgivet af:

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen