Freeride DM kvalifikation: Svære forhold og stor kreativitet

Freeride DM kvalifikation: Svære forhold og stor kreativitet

75 riders - heraf 18 piger - var til HH freeride DM kvalifikation. Lidt færre deltagere end sidste år, men en del af årsagen skal givetvis findes i den meget sene påske i år.

Online: 16/04 2014

Kvalifikationen skulle køres på det efterhånden velkendte face i Tignes, som også de foregående år har lagt sne, is og klipper til Helly Hansen Freeride DM.

Selvom vi efterhånden skriver midt-april, er der her i Tignes stadig hård nattefrost. Dette betyder, at sneen på facet er betonhård til langt hen på eftermiddagen. Forholdene i år er nok de sværeste, vi til dato har set til en freeridekonkurrence. Facet var så iset, at flere af de deltagende riders havde valgt at udskifte de normalt så brede planker med stive racing storslalomski.

Forholdene betød måske lidt færre og lidt mindre drops end de forrige år, men til gengæld blev der sat stort ind på kreativiteten. Der blev vist linjer ned af bjerget som deres udsendte ikke tidligere har set - og egentlig heller ikke troede var mulige.

Hos herrerne vidste vi på forhånd, at der skal findes en ny danmarksmester, idet den forsvarende mester Martin Schøber, desværre er ude med en knæskade. Efter kvallen har to af de store forhåndsfavoritter langt sig i front. Førende er Mads Vinther foran Rasmus DJ, som igen er et lille mulehår foran Lars Hansen.

Riders tager 50% af de opnåede point med videre til finalen torsdag, så det er naturligvis vigtigt at have så mange point med som muligt.

Efter Kvalifikationen står det klart, at der også hos pigerne skal findes en ny vinder. Sidste års mester Josephine Lützau er overraskende ude. I stedet lagde Johanne Bangsgaard sig i front efter et suverænt gennemløb, hvor hun udviste stort mod, fremragende teknik og ikke mindst højt højt tempo. Efter Johanne følger Marie Lyhne og turbo-Malene Madsen.

Vi ser med spænding frem til finalen torsdag, hvor vi håber på en meter nysne, eller at arrangørerne skubber starttidspunktet til hen på eftermiddagen så forholdene på den stejle nordside bliver bare en anelse blødere.

Læs mere om Tignes her


Freeride DM kvalifikation: Svære forhold og stor kreativitet - Billede 1706
Freeride DM kvalifikation: Svære forhold og stor kreativitet - Billede 1707
Freeride DM kvalifikation: Svære forhold og stor kreativitet - Billede 1708
Freeride DM kvalifikation: Svære forhold og stor kreativitet - Billede 1709
Freeride DM kvalifikation: Svære forhold og stor kreativitet - Billede 1710
Freeride DM kvalifikation: Svære forhold og stor kreativitet - Billede 1711
Freeride DM kvalifikation: Svære forhold og stor kreativitet - Billede 1712
Freeride DM kvalifikation: Svære forhold og stor kreativitet - Billede 1713

Udgivet af: Thomas Jensen

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen