HH Freeride DM 2015 – interview med en vinder

HH Freeride DM 2015 – interview med en vinder

Årets HH Freeride DM 2015 var en lidt skæv størrelse. Hele DM-ugen var præget af store snefald, meget kraftig vind og dermed meget høj lavinerisiko. Se video af vinderløbet.

Online: 10/04 2015

Det gav meget vanskelige forhold for arrangementskommiteen. De kunne simpelthen ikke få grønt lys fra de lokale pisteurs til, at få afviklet konkurrencerne som de oprindeligt var tiltænkt.

Først blev kvalifikationen aflyst hvilket havde den positive effekt, at alle riders gik direkte i finalen. Dernæst blev selve finalen flyttet til et nyt og helt ukendt face, hvilket jo stort set udelukkende var positivt. Det kendte DM-face er efterhånden lidt fortærsket – uanset alle dets kvaliteter mht. tilskuerforhold, lavpraktisk logistik og andet. På den negative side betød sidste øjebliks beslutningen, at det ellers altid imponerende setup med DanSki-burgers, DJ’s, engageret speaking var skåret væk. Ikke optimale betingelser for de ellers imponerende mange tilskuere. Selve facet bestod i vores øjne helt klart rent skiløbsmæssigt – så det vil være vores stille håb, at det også fremover inddrages i konkurrencerne. Kunne man evt. forestille sig kvalifikation og finale på 2 forskellige faces?

Efter konkurrencen fangede vi den ny DANMARKSMESTER Alexander Renshaw Hundegger til en gang dybdeborende journalistik.

Allerførst kæmpe tillykke med titlen som DANMARKSMESTER i freeride. Hvor vildt er det lige ?

Tusind tak! Jeg har meget svært ved at sætte ord på mine følelser. Jeg havde aldrig troet at jeg ville stå på toppen af podiet. Det er stadig ikke helt gået op for mig at jeg er Danmarksmester – selvom pokalen står fint og minder mig om det derhjemme! Så det er utrolig vildt.!

Helt ærligt – havde du forventet at vinde? Hvad var dine forventninger inden DM ?

Jeg havde som nævnt aldrig forventet eller troet jeg kunne vinde. Jeg har de sidste år kørt og set op til riders som Martin Schøber og Nikolaj Vang. Så det er utrolig vildt at jeg kunne stille mig øverst i torsdags. Jeg havde absolut ingen forventninger inden selve mit run. Jeg valgte en linje, jeg syntes så sjov ud – og jeg havde det sjovt. Da jeg så mine venners og tilskuernes reaktion på mit run da jeg kom ned til bunden var jeg mildest talt overrasket. Mine kammerater, som jeg rejste med, sagde med det samme at det var en podie plads. Og de blev ved. Selv tænkte jeg “Arh, hvis jeg bare kan komme i Top 10, så er jeg mere end godt tilfreds”.

Det er måske ikke alle som ved hvem du er – kan du fortælle lidt om dig selv og hvad du er for en størrelse ?

Alexander Hundegger, 23 år, født og opvokset i København. Nogen siger jeg er født med ski på – jeg startede som to årlig med min far og farfar, der begge er østrigere. Så skiløb ligger til familien. Fokus har ligget på alpint med carving ski. Som 8-årlig valgte jeg at hoppe over på snowboard hvor jeg blev til sæsonen 09/10. Sæsonen 10/11 var min første sæson tilbage på ski siden omkring ’99. Og jeg var direkte over på brede planker.

Hvordan er du blevet så god på ski? Startede du tidligt med dine forældre, eller har du blot bumset den og dyrket skiløbet intenst de sidste mange år? Er du medlem af en skiklub?

Jeg har haft en enkelt hel sæson på ski i Whistler 2012/13 og mellem 2 og 5 uger de andre år. Jeg er medlem af Powder8 – en skiklub der virkelig står for det jeg elsker ved ski; dyb powder og glæden ved ski. Det vigtigste ved ski for mig, har altid og især siden jeg kom tilbage til skiene, været at man skal have det sjovt. Jeg har aldrig anset mig selv som en fantastisk god skiløber – jeg har bare fokuseret på at have det sjovt. Og det havde jeg også til påske.

Jeg antager du havde en god påske kan du fortælle lidt om ugen og hvad gør at den skiller sig ud fra andre skiferier?

Turen til påske, skiller sig ud fra andre skiferier fordi stemningen er på et helt andet niveau. Glæden ved ski og sammenholdet er så ekstremt højt at man kun kan blive bidt af humøret. Det er fantastisk! Man får lov til at stå sammen med andre der brænder ligeså meget for det man selv gør og man bliver virkelig presset til at yde sit bedste.

Hvordan har du forberedt dig til DM-ugen? Hvordan har din sæson set ud indtil nu ? – og har du flere planer for vinteren som jo helt tydeligt ikke er ovre endnu?

Min sæson i år har ikke været den allerbedste. Jeg har desværre ikke stået forfærdeligt meget på ski og når jeg har været afsted, har forholdene ikke altid været i top. Jeg var afsted en uge mellem jul og nytår med familien og så var jeg afsted ca 10 dage igen med min kammerat Nikolaj i midt januar, hvor vi kørte rundt i Tirol for at finde noget god sne. Vi fandt nogle fantastiske forhold i St. Anton og Montafon men også nogle ikke så gode dage i Axamer Lizum og Kühtai. Så der har ikke været de helt store forberedelser, desværre. Min vinter sluttede desværre også med DM og påsken. Med sommerens kommen, skifter mit fokus til surfing som jeg gerne vil blive bedre til også.

Her på falderebet; er der nogen sponsorer, kærester, mødre eller andre du ønsker at takke?

Jeg vil selvfølgelig gerne takke mine fantastiske venner Nikolaj, Andreas, Martin, Alexander og Adrian for at kunne holde ud at stå med mig og presse mig til at køre hurtigere og gå større. Især Nikolaj for at få mig tilbage på ski. Mine forældre for at introducere mig til ski i en (meget) ung alder – og min farfar for at kalde snowboards for “Schaltbretter”. Min kæreste, der endnu ikke står på ski, for at bære over med mine uendelig timer af historier og fortællinger om hvor fantastisk det er at står på ski. Jeg vil gerne takke dommerne for den fine score til konkurrencen – virkelig overvældende og fantastisk at se at der er nogen, der synes jeg er så god til at stå på ski. Desværre har jeg ingen sponsorer at takke (endnu?), men jeg vil alligevel gerne takke Line Skis for at lave en så fantastisk ski som den Opus jeg har kørt på de sidste to sæsoner og Oakley

Ellers noget du føler for at sige til Skisport.dk’s læsere?

Jeg vil gerne minde alle læserne om, at det er ligegyldigt hvor god man er til at stå på ski – så længe man har det sjovt så kan man kun blive bedre.

Vise ord fra en glad vinder – have fun – uanset niveau. Vi ser frem til, at følge Alexander fremover.




HH Freeride DM 2015 – interview med en vinder - Billede 2143
HH Freeride DM 2015 – interview med en vinder - Billede 2144
HH Freeride DM 2015 – interview med en vinder - Billede 2145
HH Freeride DM 2015 – interview med en vinder - Billede 2146
HH Freeride DM 2015 – interview med en vinder - Billede 2147
HH Freeride DM 2015 – interview med en vinder - Billede 2148

Udgivet af: Thomas Jensen

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen