Optakt - Freeride DM 2017

Optakt - Freeride DM 2017

Freeride DM er de officielle mesterskaber i freeride. I år i uge 12 mødes ca. 130 skiløbere samt snowboardere og konkurrerer om titlen som Mr. og Mrs. Freeride. Det er Danmarks hyggeligste konkurrence

Det er Danmarks hyggeligste konkurrence fordi der både er plads til riders, hangarounds og masser af fest. Det hele kommer til at foregå fra d. 18. til d. 25. marts. I år foregår alt den danske hygge i det Østrigske, hvor noget helt nyt er, at i 2017 kan både snowboarde og juniors deltage. Samtidig er der tilføjet en en pre-kvalifikation søndag. 

Fieberbrunn

De seneste par år har Freeride DM foregået i Tignes, Frankrig, men i år er det flyttet til Østrig i Fieberbrunn, der ligger i Saalbachs baghave. Stedet er mest kendt for freeride og familieferie. Det åbne terræn og de mange muligheder er perfekt til offpiste når der falder sne. Bjerget har et godt liftsystem og der er pister og offpiste for alle niveauer. Der er ikke længe siden, at Saalbach og Fieberbrunn blev forbundet, hvilket har gjort at man nu får ALT i området. Skisport.dks udsendte var selv nede og teste forhold og område af i uge 4. En tur som var intet mindre end fantastisk og her fandt vi ud af, at Fieberbrunn er perfekt til DM i offpiste.
Foto: Mirja Geh
Fieberbrunn er fyldt med gode freeride muligheder!

Fieberbrunn har de seneste sæsoner været vært for Freeride World Tour. Freeride DM har heldigvis i år fået de samme faciliteter som Freeride World Tour, der kommer forbi Fieberbrunn to uger før DM. Tilskuerområdet ligger lige ved toppen af den store gondol og her er der et perfekt view ud over flere bjerge og bowls hvor konkurrencerne finder sted. 
Foto: Troels Iversen
Der er masser af action at se under DM i Freeride

Perfekt for familier

DM-ugen er perfekt for familier med teenagere. Der er masser af spændende skiløb at se på, og der er endnu mere skiløb for gæsterne i området. Ind imellem konkurrencerne er der events, skitest og workshops for alle, der bestiller turen gennem Højmark Rejser.

Konkurrencerne

Tilskuerne placeres i solen på bjerget, hvor de kan nyde en burger og noget at drikke. På modsatte bjergside står de spændte og nervøse deltagere ved startportalen på toppen af DM-facet. En for en sendes de ned over den stejle bjergside med klipper og smalle passager. Hver rider bedømmes på linjevalg, aggressivitet, flow og moves. Søndag køres pre-kvalifikation, tirsdag kvalifikation og torsdag finale.
Foto: Troels Iversen
130 deltagere konkurrerer om titlen som Mr. og Mrs. Freeride!

Se video om Freeride DM 2017


I år er de nye tiltag:

- Pre-kvalifikation søndag
- Snowboarde må lege med
- En ny juniorklasse
- Skitest og workshops

Læs meget mere om det hele her.

Har du nogen spørgsmål til konkurrencen eller DM-ugen så skriv herunder!

Udgivet af: Claus Loft Madsen

Rejsebureauer til Fieberbrunn
Fakta om Fieberbrunn
Skiområdet: 790-2020 m.o.h.
Byen: 790 m.o.h.

270 pister i alt
140 km blå
110 km rød
20 km sort

Lifter: 70 stk. / 120.000 pers/time

Slæbelifter: 20
Stolelifter: 22
Kabinelifter: 28

Mere om skiferie i Fieberbrunn

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen