Et nyt kapitel om Haglöfs Tight

Et nyt kapitel om Haglöfs Tight

Tight-rygsækken blev startskuddet til Haglöfs’ brand inden for moderne udendørsliv.

Online: 14/04 2015

Tight-rygsækken er solgt i over 1 mio. eksemplarer og er dermed en af Haglöfs’ største succeshistorier. I forbindelse med Haglöfs 100 års jubilæum i 2014 fik udvalgte butikker og webshops mulighed for at tilbyde to nye eksklusive modeller i Tight-serien. Nu lanceres disse modeller sammen med modellen Tight Rugged i spændende nye farver.

Historien om Tight

Efter en lang udviklingsperiode blev Tight-rygsækken lanceret i 1993. Rygsækkens design og tætte pasform var ret forskellig fra den tids øvrige rygsække, som enten hang på en ramme eller hang løst og slog mod bærerens ryg. Sammen med et reklamebureau forberedte Haglöfs en meget detaljeret plan, der omfattede alt fra produktnavnet til marketing- og salgsstrategier.

Tight blev udviklet til at tiltrække en ny, ung og moderne bruger, og produktlanceringen var på mange måder nyskabende med billeder af bjergbestigere, mountainbike-cyklister og "snowboardspøgelser" kombineret med sloganet "You should be moving - not your backpack".

Haglöfs valgte at give de forskellige størrelser betegnelserne small, medium og large frem for de traditionelle betegnelser med antal liter for at gøre det lettere for rygsækkens målgruppe at vælge den rette størrelse. Haglöfs' eget logo blev nedtonet for at give mere plads til produktnavnet. Tight blev en stor succes og spillede en central rolle i skabelsen af det moderne Haglöfs.

Tight er gennem årene under stadig forandring, og nye størrelser og variationer kommer og går. Den klassiske Tight-rygsæk er dog mere eller mindre uændret siden lanceringen for 20 år siden. Dråbeformet og med lavt tyngdepunkt, så den bliver på sin plads og følger kroppens bevægelser uanset aktivitet; konturskårne og formede bæreremme; aftagelig holder til isøkse og en aftagelig brystrem. Denne rygsæk er med sine 1 mio. solgte eksemplarer ikke bare et af Haglöfs’ mest populære produkter, men nok også det mest gennemprøvede.

Klassisk rygsæk i ny indpakning

Haglöfs lancerer til forår/sommer 2015 tre nye udgaver af Tight-rygsækken, som med nye farver og materialer er et spændende supplement til de allerede klassiske udgaver.

Tight Legend leger med farver, der er inspireret af den tid, hvor Tight-rygsækken første gang så dagens lys. Stærke farver i glade kombinationer minder folk om deres yngre dage og appellerer til dem, som ved, at man kun har én chance for at gøre et godt førstehåndsindtryk. Tight Icon er mere afdæmpet i sine farvevalg, men har en kontrastfarve, der skiller sig ud.

"Tight Legend og Tight Icon tenderer 1980'erne og 1990'erne. Vi er gået tilbage i tiden og har set på Haglöfs’ produkter, reklamer og marketing, og på hvordan farver generelt blev brugt dengang. Alle rygsækkene har præcis de samme egenskaber, som alle Tight -rygsække har haft gennem tiden - holdbart materiale og tæt pasform, så rygsækken sidder tæt til ryggen - men så tilføjede vi festlige farver i sjove kombinationer," siger Viktor Wramdemark, Business Area Manager Hardware.

Tight Rugged er den første Tight-rygsæk i Haglöfs’ nyeste produktlinje, Outdoor Lifestyle. Denne produktlinje er tiltænkt en rolle mellem natur og by og indeholder funktionelle produkter, der kan fungere i enhver situation, du måtte befinde dig i til hverdag. Tight Rugged er lavet af holdbart, vokset bomuldskanvas og forener den rene, naturlige overflade med de tekniske funktioner, som Tight-rygsækken er kendt for. Tight Rugged er også blevet udstyret med en beskyttelseslomme til laptop - de færreste rygsække tilbyder denne funktion sammen med en holder til isøksen!

I Rugged-materialet fås også Cargo-rejsetasken i brun, grøn og sort


Et nyt kapitel om Haglöfs Tight - Billede 2149
Et nyt kapitel om Haglöfs Tight - Billede 2150
Et nyt kapitel om Haglöfs Tight - Billede 2151

Udgivet af: Rasmus Skov

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen