Derfor skal du tage på skiferie i marts - Tre gode tips

Derfor skal du tage på skiferie i marts - Tre gode tips

Der er mange rigtigt gode grunde til at tage på skiferie i marts måned. Dagene blevet længere, skilifterne har længere åbent, og du kan få stået mere på ski.

Online: 25/02 2015

Der vil også være langt flere stunder, hvor du kan holde frokosten udenfor og nyde solens varme fra en liggestol foran restauranten.

Folk i alpelandene har ikke længere vinterferie, når vi når frem til marts. Det gør, at der ofte er bedre plads overalt. Ikke mindst på pisterne. Og så lokker de danske rejsebureauer med attraktive afbudsrejser og generelt lavere priser. Se eks. denne nyhed

Mere sne i marts 2015

Man skal ikke være nervøs for, at der ikke er sne nok, eller at den er meget “slushet” i alperne, når vi når hen til marts, og byerne sydpå begynder at melde om tocifrede plusgrader.
Faktum er, at der tit ligger mere sne i marts end i f.eks. januar. Og at sneen tit er særdeles lækker. 2015 tyder ikke på at blive nogen undtagelse.

I Østrig og Frankrig melder 70-80 procent af skisportsstederne om mere sne end normalt, her kort før marts. I Italien melder mere end hvert tredje skisportssted om mere sne.

Her får du tre tips til, hvor du kan rejse hen og få luftet skiene i marts. Uanset om du kan lokke familien, din kæreste eller dine venner med:

Tip til familierne

Vi har spurgt Claus Bromer fra Slopetrotter Skitours om deres bud på en oplagt destination til en kort skiferie for familien:
“Livigno i Italien. Det er både børne- og begyndervenligt. Og nær byen ligger et kæmpe badeland kaldet AquaGranda. Stedet henvender sig super godt til familier med mindre børn”.

Her hos Skisport.dk mener vi også, at Livigno er et særdeles godt familieområde, da man næsten aldrig oplever liftkøer, og fordi liftsystemet er så godt, som det er. Skiløberne kan køre på 110 km pister, der er fordelt på to bjergsider Carosello og Mottolino, hvor begyndere og let øvede virkeligt føler sig hjemme.
På de brede boulevarder kan de øvede udnytte carvingskienes fortræffeligheder.

Byen ligger i 1.816 meters højde, og området er derfor meget snesikkert. Det trækker heller ikke ned, at børn under 8 år kører gratis med lifterne.

Vi har tidligere besøgt Livigno i marts, det kan du læse om her

Tip til kæresteparret

“Bad Gastein i Østrig er et skønt sted af tage hen for kæresteparret. Byen tilbyder mere end bare at stå på ski i et lækkert skiområde. Giv jer selv en oplevelse af velvære i kurbadene, oplev de udendørs varmekilder og det smukke vandfald som løber gennem byen” siger Claus fra Slopetrotter.

Bad Gastein ligger i det centrale Østrig. Byen har altid været et populært kursted. Og inden for de seneste år har det opnået samme popularitet som skisportssted.

Bad Gastein er en del af sammenslutningen SkiAmadé. Liftkortet giver adgang til Læs mere om St. Johann im Pongau. Herfra er det muligt at stå på ski hele vejen til Wagrain og derfra videre med den nye G-link lift tværs over dalen med mulighed for at løbe en tur ned i Flachau.
På den måde kan man opleve flere af SkiAmadés bedste skiområder på en dag. Andre spændende områder i Skiverbund Amadé er Maria Alm og Schladming.

Læs mere om Bad Gastein

Tip til herrerne

“Saalbach i Østrig er det oplagte sted for en herretur. Skiområdet henvender sig til skiløbere på alle niveauer, og så byder byen på rigtigt gode afterskioplevelser”, siger Claus fra Slopetrotter.

Saalbach er faktisk så kendt for sin afterski-stemning, at byen er blevet kåret som en af Europas bedste afterski-steder. Et af de mest populære steder hedder Hinterhag Alm.

Hvad angår skiløb, er der noget for enhver smag i Saalbach, der blandt andet har benyttet de stejleste pister i området til flere gange at være værter for VM i alpint skiløb.

Læs mere om Saalbach her


Derfor skal du tage på skiferie i marts - Tre gode tips - Billede 2083
Derfor skal du tage på skiferie i marts - Tre gode tips - Billede 2084
Derfor skal du tage på skiferie i marts - Tre gode tips - Billede 2085
Derfor skal du tage på skiferie i marts - Tre gode tips - Billede 2086

Udgivet af:

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen