Derfor elsker danskerne Canazei - 40 års jubilæum.

Derfor elsker danskerne Canazei - 40 års jubilæum.

Dolomiti superski fejrer 40 års jubilæum. I 1974 blev samarbejdet der med ét liftkort giver adgang til skiløb i 12 dale, 1.200 km pister og 450 lifte startet.

Online: 21/10 2014

Særligt Canazei er en stor favorit blandt de danske skigæster, der år efter år valfarter til byen beliggende i Val di Fassa i de Italienske dolomiter og mere end 15 danske skirejsebureauer arrangerer rejser til Canazei.

Vi kigger lidt nærmere på den forestående vinter i Canazei, og et par overraskende facts til dem der spørger sig selv ”kan man overhovedet bruge 1.200 km pister og 450 lifter på en skiferie?”.

Svaret til ovenstående er nej, i hvert fald ikke hvis skiferien er på 7 dage. I gennemsnit står en gæst i Dolomiti Superski 25,5 km på ski på en dag. Det er ret beset ikke meget, når der er adgang til næsten 50 gange så mange pister. Bliver man træt af at kører i de samme lifter er man selv ude om det, gennemsnitligt kører hver gæst kun 2,4 gange med hver lift i området, hvilket viser lidt om mulighederne.

Når vi nu er i statistikken, så kommer der lige et sidste tal, årligt bliver der løbet ca. 239 mio km. på ski i området, det svarer næsten 6.000 gange rundt om jorden.

Nyheder og jubilæumstilbud i Dolomiti Superski

Der bygges 5-10 nye lifte i forskellig størrelse i området, derudover et utal af forbedringer. Den mest mærkbare forbedring for gæster i Canazei må blive udvidelsen af pisten der går ned til byen ”Pista del Bosco”, som bliver gjort bredere flere steder og snekanonanlægget forbedres på samme strækning.

Jubilæet fejres med flere aktiviteter og tilbud, blandt andet billige liftkort og gaver i ydersæsonen.

Hvorfor elsker danskerne Canazei

Vi har spurgt et af de rejsebureauer der har sendt tusindvis af danskere til Canazei gennem årene om hvorfor Canazei hitter gang på gang. Kim fra Nortlander fortæller…

”Det er svært at pege på én enkeltstående ting, som gør Canazei så fantastiskt. Men størrelsen, prisniveauet og stemningen er uden tvivl de 3 vigtigste årsager til, at folk kommer igen år efter år.”

Kim fortsætter ”Størrelsen betyder, at du finder sjov og udfordringer til skiløbere af alle niveauer - man kan f.eks. tage på langfart rundt om Sella Runda eller afprøve worldcup-pisterne. I Italien får du som sagt rigtig meget for dine penge, og Canazei er ingen undtagelse, hvor priserne ligger noget under ski destinationer i blandt andet Østrig og Frankrig. Sidst men ikke mindst, så er stemningen helt fantastisk i Canazei. Du får italiensk charme og traditionel tyrolerstemning med et bredt udvalg af barer og restauranter.”

Sagt med andre ord, så har byen bare lidt af alt det, som vi (danskere) sætter pris på, når vi skal på skiferie:
1) Stort udvalg af pister
2) Pris
3) Hygge

Vil du opleve verdensklasse skiløb?

Så er flere byer i Dolomiti Super ski hvert år værter ved konkurrencer i World Cuppen. I vinteren 2014/15 er der mulighed for at opleve World Cup skiløb fra 19-21. december er der SuperG, styrtløb og storslalom for mænd i Val Gardena og Alta Badia. Den 17-18. januar er der SuperG og styrtløb for kvinder i Cortina d’Ampezzo.

Fået lyst til en tur til Canazei, kan du få et overblik over de udbudte Skirejser til Canazei her


Derfor elsker danskerne Canazei - 40 års jubilæum. - Billede 1887
Derfor elsker danskerne Canazei - 40 års jubilæum. - Billede 1888
Derfor elsker danskerne Canazei - 40 års jubilæum. - Billede 1889
Derfor elsker danskerne Canazei - 40 års jubilæum. - Billede 1890

Udgivet af: Rasmus Skov

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen