Danskernes Hafjell

Danskernes Hafjell

Hafjell er et af Norges største og mest populære skiområder. Det skyldes ikke mindst den større tilstrømning af danske skiturister.

Online: 27/10 2014

Danskerne valfarter til Norge for at stå på ski. Det skyldes blandt andet den særdeles populære destination Hafjell.

”Ca. 50% af vores overnattende gæster her er danskere. På pisten er det ca. 20-25% der er danske. Forskellen i tallet er selvfølgelig at der er mange lokale der benytter skiområdet, men som altså ikke køber overnatning i Hafjell. Vi ser en stigning i danskere der kommer her. Specielt har vi mange danske familier, der besøger os,” fortæller Jordi Somers, der er international salgsdirektør i Alpinco, som ejer og driver Hafjell og Kvitfjell.

Der er flere og ganske klare grunde til at danskerne vælger at tage på skiferie i netop Hafjell.

”Efter vores samarbejde med Kvitfejll er vi Norges støre skisportsområde målt i pistekilometer. Det er et meget varieret område med forskellige terræner og parker, samt gode langrendsmuligheder. Tilmed ligger området godt placeret med en vældig god beliggenhed blot 3 timers motorvejskørsel fra Oslo,” lyder forklaringen fra Somers.

I fjor indgik Hafjell et formelt samarbejde med Kvitfjell.

”Vi har valgt, at uanset hvor du køber dit liftkort, så kan du bruge det i begge områder. Vi har et fælles bookingselskab. Vores investeringer koordineres. Vi tænker ikke på at konkurrere mod hinanden. I Kvitfjell har man et rigtigt godt familieområde. Det har vi også i Hafjell. Men her har vi også nogle ekstra udfordrende pister, bl.a. nogle af de olympiske bakker. På den måde komplimenterer vi hinanden godt. Det er et spændende samarbejde,” slutter Jordi Somers.

Hos danske FJÄLLFERIE nikker man genkendende til Hafjells popularitet.
”Udover den nemme rejse dertil, er Hafjell et solvendt skiområde med gode sneforhold og piste for alle. Lange piste, gratis Wi-Fi i en stor del af området samt gode boligmuligheder i bunden, på midten af bjerget og på toppen, er andre rigtig gode grunde til at holde skiferien nordpå” siger Thomas Andreasen, produktchef hos FJÄLLFERIE, og fortsætter.

”En anden god grund, er den ekstra fokus, der er på børnene i ugerne 2-4 og 10-13. For kun 49 NOK får børn i aldersgruppen 0-6 år, der er på søndag-fredag ophold, 5 dages gratis liftkort, 5 dages skileje(skal bookes plads senest 5 før ankomst), 5 dages frokost og drikke samt speciel skiskole mandag(der skal bookes plads senest 5 før ankomst), forskellige aktiviteter og en lille gave”

Det faktum, at området som et af de få steder i Skandinavien, råder over en gondollift, er endnu en grund.
”Især når det er koldt i vejret, ser mange gæster det som en kæmpefordel, at de kan komme op fra bunden i gondol”, slutter Thomas Andreasen.

Her en kort præsentations film som viser området super godt


Danskernes Hafjell - Billede 1903
Danskernes Hafjell - Billede 1904
Danskernes Hafjell - Billede 1905
Danskernes Hafjell - Billede 1906

Udgivet af: Rasmus Skov

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen