Christoffer Faarup på vej til VM

Christoffer Faarup på vej til VM

22-årige Christoffer Faarup som du måske husker fra vinter-OL i Sochi er nu på vej til VM i USA. Vi traf Christoffer til en snak om forventninger og optakt.

Online: 30/01 2015

2. februar lyder startskuddet til det Alpine Ski-VM i Vail og Beaver Creek, allerede tirsdag 3. februar hopper danske Christoffer Fårup i skistøvlerne og starter styrtløbstræningen. Christoffer er dog allerede rejst til USA for at vende døgnrytmen så den passer med tidsforskellen. Ikke mindre end 9 par ski er pakket og klar til træning og løb under VM – Christoffer har lidt flere ski end de fleste, ikke mindre end 15 par Atomic ski finder du i hans skirum.

Til dagligt træner Christoffer i Lillehammer i Norge her er han tilknyttet det Norsk universitetsskihold Lillehammer University Alpine skiteam (LUC Alpine skiteam). Til at støtte Christoffer i USA kommer den danske træner Johnny Albertsen og holdkaptajn Rune Brudersen. Derudover er den tidligere norske landsholdsløber Lars Elton Myhre tilknyttet som hjælpetræner.

Vejen til VM

Vi spurgte Christoffer om hvad der har været det hårdeste på vejen til VM. Svaret er klart, ”At skaffe den fornødne støtte og finansiering der skal til”, han fortsætter ”da jeg var klar til VM blev jeg i første omgang tilbudt 1.500,- kroner i støtte fra Danmarks Skiforbund til at dække rejsen til USA, det betød at vi måtte skrinlægge projektet i første omgang. Senere kom Skiforbundet penge til at dække alle udgifter, men det projektet med at blive professionel skiløber er stadig en stor udskrivning af egen lomme og sponsorerne hænger ikke på træerne til dansk skiløb. Heldigvis har jeg Atomic som en stærk sponsor på udstyrsfronten”.

Forventningerne

Christoffers gennembrud kom op mod OL i 2014, her fik danskerne igen øjnene op for at vi har en dansker der kan løbe stærkt på ski, og selvom vi ikke taler om podiepladser, så taler vi elitesport på højt plan med mange træningstimer på pakke og i træningscenter. Christoffer stiller høje krav til sig selv. Målet er at ende i top 30, men det som Christoffer løbende kan måle sig på er ikke så meget placeringerne, men mere afstanden til de bedste, her er forventningen at kunne komme ned på en afstand på ca. 4-5 sekunder til vinderen.

Christoffers VM slutter den 8. februar og allerede dagen efter rejser han hjem til basen i Norske Hafjell.

Vi glæder os til at følge Christoffer i USA i næste uge.

Læs mere om vm destinationerne Vail og Beaver Creek


Christoffer Faarup på vej til VM - Billede 2037

Udgivet af: Rasmus Skov

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen