Tidlig skitser med nybegynder

Rikke 02/09 2014 21:35

Hej

Mig og en veninde har længe snakket om en skitur til vinter, men pga arbejde passer det bedst før jul! Er der nogle som har gode erfaringer med hvor man tager hen så tidligt - jeg tænker gletcherne nok er mest sikker mht sne, men jeg ved ikke helt hvordan det er for en nybegynder som min veninde er!
Kom gerne med forslag til hvor vores tur kan gå hen?

Kommentarer:
Der er i alt 2 svar i denne forumtråd.

Brian Lund 02/09 2014 23:15

Sv: Tidlig skitser med nybegynder

Hvor tidligt er tidligt? (Snakker vi november, december?)
Hvor meget nybegynder er hun? Har hun stået på ski før?

Jeg har lige været oppe på Mölltaler gletscher i juli og der var pisterne faktisk ikke så stejle, selv helt oppe på toppen. Området er dog ikke vildt stort, men liftkortet gælder også til flere andre skiområder, nogle af dem ligger også ret højt.

Hintertux i Zillertal ligger højt, er snesikkert men til gengæld er de aller øverste pister ret stejle! Der ligger også nogle fine blå der oppe, men man skal ned af en meget stejl rød for at nå over til dem. Der er dog også nogle fine blå pister længere nede, i 2100m.

Mit bedste forslag er derfor at i kunne tage til Zillertal, f.eks. Mayrhofen. Skiområderne i Zillertal ligger højt og der er masser af pister at vælge imellem. Vintersæsonen starter officielt den 29/11 og skulle der ikke være sne nok der nede kan man altid tage op på Hintertux!

Sölden har jeg desværre ikke selv været i endnu!

Asger Laursen 03/09 2014 20:24

Sv: Tidlig skitser med nybegynder

Hej Rikke.

Hvis det er lige før jul, i skal afsted, så ville vælge et sted, hvor der er gode begynderpister generelt og ikke kun på gletcherne, for der er en god mulighed for, at der er sne på det tidspunkt.Pisterne mellem Val´d isere og Tignes er efter min mening det optimale sted for begyndere, og der er jo også et par glechere, hvis der mangler sne..

Ellers er zillertal også et godt bud, som Brian-Lund skriver. Der er der også super områder for begyndere i Kaltenbach-området. Jeg tror, at du skal holde dig til nord- eller vestsiden af Alperne, da snestatestikken er mest med dig der. Altså, hold dig fra eksempelvis Livigno..(nu var det selvfølgelig lige præcis de sydlige alper, som tog alt sneen sidste efterår, på grund af syd-østenvind. Men det er sjældent der det sner mest)... God tur

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen