Sommerski på Hintertux og Tignes??

Jeanette 11/04 2014 17:28

Nogen der har noget erfaring med sommerski på disse destinationer? Og er det overhovedet muligt på Hintertux?
Hilsen Jean

Kommentarer:
Der er i alt 6 svar i denne forumtråd.

Jool 11/04 2014 23:50

Sv: Sommerski på Hintertux og Tignes??

hej
har prøvet hintertux et par gange, det var ikke den store oplevelse, begge gange var vejret på toppen dårlig med tåge og stedvis blæst, topografien på hintertux skaber nogle mærkelige forhold helt på toppen. Jeg har fulgt lidt med i vejret på hintertux i en længere periode sommeren 2012, der var enkle dage vor der kom sne og lidt frost om natten kulden holdt sig lidt op på dagen, og det gav gode forhold efter hvad diverse webcam kunne vise, mødte 2 fyre i Østrig for nogle år siden i et rugbrød af ældre dato, de brugte nogle uger hver sommer til at køre fra område til område med sommerski i hele Østrig, de fortalte mig at på sådan et sommertogt kunne de være heldig med 2-3 dage med perfect skiføre.

jool

Thomas Jensen 26/04 2014 23:11

Sv: Sommerski på Hintertux og Tignes??

Hej

Hvornår på sommeren pønser du på det?

Gletscherne er desværre ikke hvad de har været. Men de har alle webcams, hvor du kan vurdere situationen.

Personligt ville jeg ikke gide en uges "skiferie" om sommeren længere - men fra tid til anden napper vi da stadig en enkelt dag på en gletscher hvis det ser anstændigt ud.

Lægger du det derfor ind som en evt. ting en dag eller to mens man alligevel er på sommerferie kan det være et hit.

vh
thomas jensen, http://alpeferie.dk/

Jeanette 27/04 2014 14:05

Sv: Sommerski på Hintertux og Tignes??

Tak for svar.
Pønser nu bare på enkelt dag, bare for at prøve det.
men god ide at holde øje med webkamera. I Tignes er der heldigvis masser af andre fede sommeraktiviter at prøve hvis skiføret ikke er ok.
Mvh Jeanette

Jeanette 27/04 2014 14:06

Sv: Sommerski på Hintertux og Tignes??

Og vi tænker sidst i juli.

Brian Lund 19/06 2014 11:41

Sv: Sommerski på Hintertux og Tignes??

Var på Hintertux d. 2 august 2011.

Vejret var lækkert, højt solskin og der var varmt. Dog nok knap så lækkert når man skal stå på ski...

Pisterne var åbne fra Gefrorene Wand (3250m) og ned til Tuxer Ferner Haus (2660m), de eneste pister der var åbne var slalombakken ned fra Gefrorene Wand og Olperer pisterne på den anden side og så var der en piste åben der fra og ned til Tuxer Ferner Haus. I alt 4 eller måske 5 åbne pister.

Der blev kørt slalom træning af blandt andet det russiske landshold og nogen andre, så halvdelen af slalombakken var lukket.

Der var meget iset på slalombakken, Olperer pisterne havde dog masser af løst sne, men det var tungt (vådt) at køre i, men egentligt okay. Fra bunden af Olperer/slalombakken og ned til Tuxer Ferner Haus var det stedvist ren gletscher-is man kørte på! Absolut ingen sne og kun meget lidt greb, den tur tog jeg kun én gang. Desuden var det også stedvist meget tyndt islag, dvs. man kom ned på jord/klippe i de sidste måske 200 højdemeter!

Jeg vil sige det sådan, de øverste 250 højdemeter var okay, men turen fra 3000m og ned var ikke meget værd. Det var okay til en halv eller måske max en hel dag (jeg var der fra kl 10.00-14.30 cirka)

Her er et par billeder jeg tog efter jeg var færdig med at stå på ski:
http://www.pbase.com/thelund/image/140886690
http://www.pbase.com/thelund/image/140886691
http://www.pbase.com/thelund/image/140886692
http://www.pbase.com/thelund/image/140886695

Men sommervejret kan varierer rigtigt meget på Hintertux! Og jo før du kommer jo bedre. Lige nu ligger der f.eks. stadigvæk rester af sne helt nede i 2100m. Det er dog kun de samme pister der er åbne som da jeg var der, jeg tror ikke de åbner mere end det om sommeren. - Så hold øje med vejrudsigten!

Asbjørn Nissen 19/06 2014 16:37

Sv: Sommerski på Hintertux og Tignes??

Må give de andre lidt ret. Min personlige erfaring er, at sommerski ikke er noget, at skrive hjem om.
Ski i efteråret og påsken kan til gengæld varmt anbefales fra min side. Var i Passo Tonale i påsken i år.
Det var super lækkert vejr. Man kunne sidde ude i T-shirts indtil kl. 19 i dalen hver aften. Samtidigt var der frostvejr om natten så pistene var klar igen hver morgen. Det er stort set samme oplevelse jeg har haft hvert år, når jeg er afsted i påsken uanset om jeg har været i Østrig, Frankrig eller Italien.
Efteråret er ligeledes en god oplevelse, når jeg har prøvet det. Her vælger jeg dog konsekvent gletscherer da der ikke med sikkerhed er sne nok andre steder. I påsken derimod vælger jeg blot efter, at der skal være en del skiløb i over 1500 meter. Bortset fra påsken i år plejer det at holde stik. I år lå påsken meget sent og vejret lige op til var meget varmt derfor måtte vi søge lidt højere op end normalt.(Derfor Passo Tonale i Italien) Desuden er der normalt ikke særlig mange gæster i både efteråret og påsken derfor kan man roligt vente indtil sidste øjeblik med bestilling hvilket optimerer ved at man kan vælge at bo der i Europa, hvor der er mest/bedst sne.

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen