Skisportsted nær Torino

Carina 16/01 2017 16:47

Hej Vi skal besøge vores datter i Torino og vil i den forbindelse gerne kombinere det med en skitur, hvor hun evt. kan være med nogle af dagene.
Derfor er spørgsmålet - hvor skal vi tage hen?
Er der nogen som kender til de forskellige områder som ligger omkring Torino og hvad kan I anbefale. Gerne både positive eller negative oplevelser/erfaringer ;-), så kan vi altid selv tage stilling til hvad vi vælger. Vi plejer selv at booke vores ture på booking; Airbnb m.m,og vi har bil med. Vi vil helst bo i lejlighed og foretrækker at den ligger i gåafstand fra liften, så vi ikke behøver starte bilen op hver dag. Desuden er der nogle som ikke står på ski og derfor må der gerne være lidt by men det er ikke et must.
Vi skal afsted omkring uge 9,10 eller 11 tænker vi.
På forhånd tak for hjælpen :-)
Hilsen Carina

Kommentarer:
Der er i alt 9 svar i denne forumtråd.

Michael Larsen 17/01 2017 10:59

Sv: Skisportsted nær Torino

Hej Carina
Torino er jo en olympisk skisportsby, så i nærheden på den italienske side findes flere skisportssteder.
Men jeg ville nu vælge at køre til eksvis Orelle ved Modane i Frankrig (ca 110 km fra Torino ad god vej) Orelle er en del af De tre Dale (Val Thorens, Meribel, Courchevel, Saint Martin mv) og er et særdeles snesikkert område højt op også i uge 9-11. Alternativt, men fortsat De tre Dale, at køre lidt tængere til Les Menuires, der er mest centralt i området.
Jeg kører også selv til samme område og booker lejlighed eller chalet gennem
www.ski-france.com der har et meget stort udvalg i De tre Dale og til en fornuftig pris. Ski-France er et tysk bureau med dansk hjemmeside og bureauet kræver ikke tomsengsgebyrer og giver rabat på liftkortet købt gennem dem. Du booker og betaler direkte med kreditkort uden om bankoverførsler mv.
Skiområdet er altid blevet rated meget højt. Se eventuelt beskrivelser af området under "Vælg destination"

God jagt

Mvh
Michael

Carina 17/01 2017 11:09

Sv: Skisportsted nær Torino

Tak Michael.

Jeg havde også kigget lidt på om der skulle være steder i Frankrig, men var i tvivl om det var muligt at køre vejen igennem bjergene ( det er jo ikke alle der er åbne om vinteren).
Så skønt at det også er en mulighed. :-) Vi skal nemlig kunne køre til og fra Torino

Michael Larsen 17/01 2017 11:24

Sv: Skisportsted nær Torino

Hej igen
Vejen fra Torino E70 er en Europavej og det er en motorvej - og gennem det højestbeliggende område er det en tunnel - så den er sikkert ikke lukket om vinteren.

Mvh
Michael

Flemming Torsten Sørensen 17/01 2017 11:26

Sv: Skisportsted nær Torino

bare omkring 100 km fra Torino er det meget stor område " Via Lattea" ( Mælkevejen) på grænsen imellem Italien og Frankrig med mere end 400 km pister skisteder i Italien hedder Sauze d´Oulx og det gamle OL sted Sestriere - Man kan meget nemt og direkte køre til den franske del / by Montgenevre -som er en hyggelig "rigtig" by - fint område.

Henrik 19/01 2017 09:44

Sv: Skisportsted nær Torino

Er lige kommet hjem fra skiferie i det omtalte område, Hvor vi boede i Sauze d'oulx. Vi fløj til Torino, og det tog under 1,5 time, nærmere 1 time og 15 min at kører fra lufthavn til Sauze i bus, så du får nok ikke noget der ligger meget nærmere på. Men det gør jo samtidig at i weekenden og når det er godt vejr, så er der andre end dig som bor i Torino der får samme ide. Så der er mange fra byen der kører dertil i weekenderne når det er godt vejr. Men det er jo oplagt at stå på ski når det er muligt.

Carina 19/01 2017 09:57

Sv: Skisportsted nær Torino

Jeg har kigget på både Sestriere, Sauze d`oulx, Cervinia og Limone piemonte som alle ligger i ok køreafstand fra Torino. Frankrig tror jeg bliver udelukket, da hvis jeg ikke tager fejl, at man skal igennem tunnel, som koster pænt meget og da vi måske skal til Torino og tilbage igen i løbet af ugen bliver det nok hurtigt dyrt.
Hvilken af de byer/ steder kan anbefales? Gerne fordele og ulemper :-)

Henrik 19/01 2017 10:05

Sv: Skisportsted nær Torino

Hvis du skal være der længere tid kan du jo prøve flere steder. Sestriere og Sauze er samme område. Tror der er lidt længere til Sestriere end sauze, det ligger i al fald højere så der er mere bjergkørsel. Sauze er generelt et rødt område. Der er ikke så mange helt lette, og de sorte er generelt ikke så svære. Da vi var der i sidste uge, var sneen rigtig god nok noget af det bedste i Europa på det tidspunkt. Hold der dog oppe over sportina området, da det er kunstsne længere nede som giver mere is og usammenhængende sukkersne.

Cervinia er et af mine ynglingsområder. Her kan du stå til Schweitz for fordelen af Matterhorn. Og her har du muligheden for at spise på et af de bedste bjergspisesteder i verden (top 10).

Men pisterne i Sauze var altså rigtig gode hvis ikke du er helt nybegynder. Måske er Cervinia lidt mere varieret mht. sværhedsgrader. Der er nok lidt mere bjergkørsel til Cervinia som også ligger højt.

Carina 19/01 2017 11:10

Sv: Skisportsted nær Torino

Vi er ikke nybegyndere og jeg havde overvejet at bo 3 dage et sted og et andet 4 dage evt., men ved af erfaring at det ofte er nemmere at leje en hel uge, da de nogle steder ikke er interesseret i at udleje få dage ad gangen. Men vores datter skal måske kun være med nogle af dagene og derfor skal det være muligt at køre lidt frem og tilbage til Torino.
Er Cervinia meget dyr ? Har læst at nogle skriver det er dyrt at spise og bo.
Jeg har prøvet Val dísere og det synes jeg var pænt dyrt i forhold til Ortisei hvor vi har været de sidste på år.

Henrik 19/01 2017 11:21

Sv: Skisportsted nær Torino

Priser for overnatning kan du nok bedst selv finde ud af ved at undersøge det, da det jo afhænger af det tilbud du får. Cervinia er nok lidt dyrere end sauze vil jeg tro. Jeg har heller ikke huske transfertiden. Liftkort er dog dyrt hvis du skal have adgang til Schweitz, da deres valuta er meget dyr, så det er dyrt med dyrt på, men der er jo meget terræn i Cervinia alene, dog er Sauze endnu større da det er hele mælkevejen du har adgang til. Og vis du går op i prisen, så skal du ikke spise over på schweitz-sidden, slet ikke i terrænet, og lad også vær med at købe en halv liter vand der. Den bedste madoplevelse har jeg fået på cobberpanden i Cervinia, men det var nu mest på grund af tjeneren. vær opmærksom på at du bor så du lige kan gå til pisten i sauze er der rigtig mange tomme lejligheder som ofte har den bedste beliggenhed. På den måde er byen lidt slukket, overen på OL tiden. Men der er altså rigtig mange gode røde pister. Men det tager lidt tid at finde ud af deres pistekort, som afgjort er det sværeste liftkort at læse som jeg har prøvet.

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen