skiguide eller hotelpersonale

Skitossen 30/08 2014 15:55

Hey skisport

Jeg vil gerne afsted som skibums her i år og vil gerne have et arbejde i den forbindelse, men jeg er i tvivl om jeg skal vælge at søge som guide eller som hotelpersonale, altså som tjener, bartender osv. Er der nogen af jer der har prøvet begge ting og som kan sige noget om hvad i synes der var fedest, hvor man kommer til at stå mest på ski, hvor man har det bedste sammenhold med de andre bumser osv.?

De bedste hilsner
Skitossen

Kommentarer:
Der er i alt 3 svar i denne forumtråd.

Nicholas Elston 30/08 2014 17:06

Sv: skiguide eller hotelpersonale

Hey Skitosse!

Personligt ville jeg vælge hotelpersonale. Som guide er du principielt på 24 timer om dagen! Det betyder ikke at du ikke kan stå på ski, men det begrænser det en del... Både guide jobbet og hotelpersonale tjanseren varierer fra selskab til selskab. Jeg arbejder selv for Nortlander, hvor hotel arbejdet kun er 37 timer om ugen, samt ofte aften arbejde. Danski kører tingene lidt anderledes, men der er sikkert fordele og ulemper ved begge. Med det sagt ligger nogle timer stadigvæk om dagen. Og man har et stort sammenhold som HP'ere da man jo er flere om det, og arbejder sammen hver dag.

Guide jobbet kan jeg kun udtale mig om fra hvad jeg hører. Men det er mange timer, med mange arbejdsopgaver. Fra tidlig morgen til sen aften. Ski tid er ofte sammen med gæster, og måske ikke altid det fedeste. Hvad angår sammenhold, tror jeg man som regel for det altid når man er på en ski destination, som guide kommer man også en del rundt i byen...
Men ærligt, så tror jeg det næsten er for sent at søge som guide, og det er også sindsygt svært at få jobbet! Der er mange om pladserne...

Hvis det var mig, så ville jeg søge hoteljobbet. Helt klart. Der har man mest fritid til det man vil...
Evt. hos Nortlander :) http://www.nortlander.dk/info/job/hotelpersonale/

Håber det hjælper lidt. Skriv hvis du vil vide mere :)

Skitossen 31/08 2014 20:17

Sv: skiguide eller hotelpersonale

Hej Nick, tak for svaret det var rigtig brugbart! :)

Jacob Justesen 02/09 2014 11:11

Sv: skiguide eller hotelpersonale

Hej Skitossen.

Har du overvejet at blive skiinstruktør? Her vil din arbejdsplads være på pisterne hver dag og du vil få masser tid til at stå på ski!

Jeg har selv været afsted som skiinstruktør i Østrig og jeg kan klart anbefale det! Jeg var også i tvivl om jeg skulle være guide, bartender, you name it, men skiinstruktørjobbet var helt klart det rette for mig, da jeg blev en del af et stort fællesskab på skiskolen, som alle delte samme passion for skiløb som mig.

Jeg snakkede med et par guider på min destination, som ikke havde mulighed for at stå så meget på ski som jeg kunne, hvilket de selvfølgelig var triste over. De havde heller ikke mulighed for at deltage i skilærertræningen på skiskolen (som virkelig vil forbedre dit skiløb!) og alle de andre arrangementer og traditioner, som gav en masse unikke oplevelser og førte alle skiinstruktørerne endnu tættere sammen.

Tjek www.blivskiinstruktor.dk, hvis du er interesseret i at høre mere og er hooked på skiinstruktørjobbet. Held og lykke med jobjagten!

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen