Skiferie i Sålen

Thomas 27/07 2016 12:52

Hej. Vi er 4 unge gutter som overvejer en tur til Sålen (uge 9 søn-søn) men vi har ingen erfaringer med Sålen/Sverige, så derfor vil jeg høre om nogen herinde har erfaringer med Sålen og kan fortælle lidt om stedet evt hvor man kan bo billigt og tæt på lift. Vi er 2 som har stået en del på ski og 2 som er helt nybegynder på ski, så er stedet begynder venligt. Ang transport kører vi fra Fyn til Hirtshals og derfra sejle til Larvik, men kan det betale sig at køre selv?

Kommentarer:
Der er i alt 12 svar i denne forumtråd.

Karsten Bo Jensen 28/07 2016 14:46

Sv: Skiferie i Sålen

Sälen består af 4 områder: Hundfjellet, Stöten, Lindvallen og Kläppen.
Jeg kender Lindvallen og Kläppen. Områderne er fine til begyndere og (let)øvede. Hvis man er meget erfaren, så vil man nok savne lidt fornyelse efter nogle dage.
Det er stort fokus på familier - mens afterski nok mest foregår hjemme i hytten / lejligheden.
Skiskolerne er rigtig gode - og kan absolut anbefales - også for de erfarne.
Kläppen Snowpark er et kapitel for sig - her kan man opleve den absolutte elite på slap line.
I Kläppen træner Sveriges skigymnasium ofte slalom - så bliver man lidt ydyg ;)

Thomas 28/07 2016 17:32

Sv: Skiferie i Sålen

Hej Karaten Bo.

Tak for svar. Vil det sige hvis man køber liftkort så er det for alle 4 områder? Så du anbefaler skiskole til de 2 nye vi tag med hvis vi skal derop?:) Men du har kun positive ting at sige om stedet? Men kørte i selv derop eller tog i færge??

Niels Leth-sørensen 29/07 2016 09:15

Sv: Skiferie i Sålen

Hej
Jeg falder over at du skriver 4 unge fyre, så tænker jeg hvad i vil I Sverige og Sälen. Men en transporttid fra Fyn til Sälen på total 12 til 15 timer, ville jeg smutte syd på til Østrig eller sydtyskland.
Eksempelvis kunne Steinplatte / Winkelmoosalm anbefales, fint område og kort afstand. Bor i på Winkelmoosalm har i et perfekt begynder område lige ved døren.
Der er naturligvis mange andre muligheder hvor I vil få en større oplevelse end i Sverige og i kan sagtens finde noget der ikke koster en fyns bundegaard.

Skihils

Niels Leth

http://www.hobroskiklub.dk
http://www.lethstravel.dk

Karsten Jensen 29/07 2016 11:36

Sv: Skiferie i Sålen

Klappen og Lindvallen er 2 forskellige anlæg med forskellige ejere. Lindvallen er del af Skistar sammen med Hundfjellet og Stöten. Ved ikke om liftkort der gælder alle tre.
Jeg har ikke noget negativt at sige om områderne udover det jeg allerede har skrevet: Områderne er ikke så store som visse i Alperne og afterski findes bedre syd på.
Køretiden fra Køge er 9½ time uden stress. Så jeg er ikke enig med Niels ovenfor på det punkt. (check selv på Google Maps).
Liftkort er lidt billigere og sneen har de seneste år været en hel del bedre end de lavere liggende områder i Østrig.

Anbefaler klart skiskole. Det er 5 kvarter om dagen, og så kan man øve sig på egen hånd resten af tiden.

Om I skal vælge Sverige eller Østrig er helt en smagssag. Syd på ville jeg dog nok holde mig væk fra de lavere liggende områder, medmindre I kan leve med slush ice.

Andreas Jonsson 29/07 2016 13:44

Sv: Skiferie i Sålen

Lad os antage at I tager til Sälen så har jeg følgende råd:

1. Tag til Hundfjellet og bo på "Hundfjället Hundfjällscenter"
Billigt og tæt på både hovedliften og forbindelsesliften til Tandådalen. Fra toppen af hovedliften kan man vælge at køre ned af alt fra Sveriges stejleste piste (væggen) til en lang grøn bred børnebakke. Hundfjellet ligget også i kortest afstand til Trysil hvor man på et 6+ dages liftkort kan stå på ski en enkelt dag i den periode det gælder (se betingelser på skistar hjemmeside).
Der er mulighed for at stå på ski fra 9 til 18 alle dage. + morgen ski fra kl. 7:15 (onsdag og fredag) mod lidt ekstra betaling hvis man er frisk.

2. Tag færgen fra Frederikshavn - Göteborg/Oslo
Hvis i vælger fra Frederikshavn er der større mulighed for at tilpasse det tidspunkt i ankommer på (ekstra skidage) da der ikke er så mange afgange fra Hirtshals. der er også mulighed for at slippe for en del vejafgifter på de norske veje. Omvendt er det i rejsetid hurtigst fra Larvik.

3. Medbring eventuelt selv alkohol til eget forbrug da det er dyrt at købe i Sverige.

Thomas 29/07 2016 19:14

Sv: Skiferie i Sålen

Til Niels:
Østrig er nok udlukket i år, men har selv overvejet det nogle gange, men de 2 nybegynder vi skal ha med vil helst til Sverige eller Norge, så der går turen hen i uge 9:)

Til Karsten Jensen:
Nej kunne godt forstille mig områderne ikke er så store som i Østrig feks, men det er heller ikke så meget det vi ser på:) Var i Gaustablikk i uge 9 i år med en ven og der havde vi simpelhen det bedste vejr med høj sol første dag og sne resten af tiden og det var bare så perfekt sne og er ikke intresseret i at stå i slush ice sne, så derfor vi vælger Norge eller Sverige næste gang, men har bare hørt en masse positive ting om Sålen, så tror måske vi prøver det i uge 9:) I køre måske selv hele vejen siden du skriver 9 1/2 time? Vi overvejer at sejle med colorline da de har fine afgangs tider, men tænker også vi selv kan kører derop:)

Til coldpowder:
Må sige det er et billigt sted at bo og dejligt tæt på liften. Men ved du om de har mange hyggelige skovture eller er det et meget åbent sted? Må sige åbningstiden er helt perfekte så man kan få en masse skiløb i løbet af dagen. Som sagt var vi i gaustablikk i uge 9 i år og der har de ikke åben mange timer om dagen, men åbningstiderne hed 10.00-16.30 og aftenkørsel tirsdag og torsdag fra 18.30-20.30 så fortækker da helt klart man tag til sålen hvis man vil ha en masse timer på ski:) vi medbringer også selv alkohol da jeg godt ved det er meget dyrt at drikke i Sverige og Norge:)

Karsten Jensen 30/07 2016 13:23

Sv: Skiferie i Sålen

Hej igen :)

Vi kører selv (fra Solrød Strand) og det går i reglen dejlig nemt - og tiden holder.
Jeg ved ikke hvad der er bedst for jer - har aldrig prøvet færgen - det kan ikke betale sig fra Sjælland - heller ikke økonomisk - men fra Fyn forholder det sig måske anderledes. Google Maps er nok din bedste ven når du skal vurdere.
OBS at uge 9 er højsæson i Sälen grundet svenskernes vinterferie. Det er plads nok på pisterne og i lifterne men I skal nok booke i god tid. Kan også anbefale Kläppen - Sjungerbakken er god til prisen og - ski in/out.

Brian Lund 30/07 2016 15:13

Sv: Skiferie i Sålen

Det hedder altså Sälen (Sælen) og ikke Sålen! ;)

Nå men... Efter at jeg var i Norefjell i uge 8 kan jeg godt nikke genkendende til det med sneen (overvejede også Gaustablikk), men du kan altså også finde god tør sne i alperne! Du skal bare højt op, f.eks. Sölden, St. Anton eller Val Thorens eller en af de mange andre områder der ligger højt.

Jeg har ikke været i Sälen før, men når jeg kigger på områderne der oppe tænker jeg at der jo ser ud til at være masser af pistekilometer, men ikke ret stor højdeforskel! De fleste af stederne har du under 300m højdeforskel, kun Stöten har der over med 387 m forskel. Så det bliver til en rigtig masse korte ture og rigtig meget liftkørsel.

Men det er sikkert også fint nok for en nybegynder, men er man nogenlunde øvet kan man altså komme til at køre rigtig meget lift på sådan en dag! Der har Trysil lidt mere at byde på.

Ulla Petersen 30/07 2016 15:22

Sv: Skiferie i Sålen

vi er en børnefamilie som har været i klappen vel 5 gange, fordi det er tilpas til vores behov og prisen er fornuftig på liftkort og skiskole.
vi kører fra nyborg fredag aften 20 og er fremme kl 8 lørdag morgen, så har vi i princippet 8 hele dage på ski, hvis man altså er frisk til at køre efter hel dag på ski;-) sidst på ugen.
denne vinter kommer der en kabinelift i området - længe ventet ;-)
tidsmæssigt ville vi også kunne komme langt sydpå, vi synes bare ikke det er fedt at køre 130 itimen, så mange km og liftkortene er alt for dyre til det vi kan få dem brugt og områderne er for store til vi kan nå det hele med mindre børn. har tidl været meget sydpå, men den tid kommer igen. snart;-)
vi har ofte kigget på tiden/kr i forhold til at sejle og for os giver det bedst mening at køre hele vejen over øresund og op gennem sverige. der er da gang i musikken og bar, så lidt afterski er der i klappen.

Andreas Jonsson 01/08 2016 08:55

Sv: Skiferie i Sålen

Sv. "ved du om de har mange hyggelige skovture eller er det et meget åbent sted"
Det gælder for de fleste pister i Sälen/Skistar områderne, at der som regel er bart det første stykke på toppen, hvor efter man kører ned i skoven. På Hundfjellet står træerne står dog ikke tættere end at man kan køre små smutture ind og ud af skoven :-).
Det bliver dog ikke de længste skovpister man finder nord på - faldhøjden kommer ikke meget på den anden side af 300.

Karsten Jensen 01/08 2016 10:59

Sv: Skiferie i Sålen

I Kläppen er der mange træer omkring pisterne. I kan checke på hjemmesiden - der er både video, fotos og pistekortet, som viser at næsten alle pister er omkranset af træer/skov

Thomas 01/08 2016 17:38

Sv: Skiferie i Sålen

Tusinde tak for alle jeres input og svar:) Tror planerne er lavet lidt om, da de 3 gutter jeg skal afsted med heller vil til Trysil, så tror måske det blir Sælen en anden gang:) Men nu har jeg siddet lidt og kigget på boliger i Trysil (uge 9) og lidt svært at finde ud af hvor man skal bo, så er der evt nogen derude der kan anbefale en bolig helst med ski in/ski out eller meget tæt på lift. Og kan det betale sig at køre selv, vi køre fra Fyn (Odense) eller kan det bedst betale sig at tag færgen?

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen