Ski eller snowblades?

Styrken 11/01 2004 22:58

Er der nogen der har tilpas meget erfaring til at sige fordele og ulemper ved hhv. ski og snowblades?

Hvad kan man på ski, som man ikke kan på snowblades og omvendt?

Kommentarer:
Der er i alt 15 svar i denne forumtråd.

Sir William 26/01 2017 13:04

Sv: Ski eller snowblades?

For ca. 20 år siden købte jeg noget der hed Gauer Blades, tunge korte ski med buet bund, kanter og rigtige bindinger. Desværre sprang bindingerne et par år efter, og kunne ikke skaffes brede nok.

Det var sjovt og udfordrende.

Efterfølgende prøvede jeg Snow Blades og synes det er sjovt og afvekslende, plus man bliver straffet hvis man har dårlige vaner fra de almindelige ski. For megen bagvægt og du sætter dig ned. Står du stille og mister balancen, så kan det være svært at redde eller når nogle sætter deres skistav foran dine ski når du skal af stoleliften, så ligger du også pladask. Men det er sjovt og udfordrende.

Mit råd er dog, at skal du både stå på Snow blades og alm. ski, så start med de almindelige ski og slut af med Blades. Mere at man kan have en tendens til, at glemme at almindelige ski ikke er så nemme at styre hvis du et par dage har stået på blades.

martin 11/01 2004 23:36

Sv: Ski eller snowblades?

Snowblades er legetøj, som du kan more dig med en dag eller to, men de duer ikke til så meget. De er for korte til off-pist, for korte til at køre park, for korte til at have et godt kantgreb osv. Altså kan de stort set kun bruges på blå og (lettere) røde, velpreparerede pister.
Og hvis du skal på gymnasietur med tønder gym, tror jeg sgu folk griner af dig hvis du kører snowblades hele ugen.

Chill

Rune 12/01 2004 09:30

Sv: Ski eller snowblades?

Man kan gå på afterski med snowblades på, ellers har de vist ikke flere fordele i forhold til ski...

Martin 12/01 2004 11:29

Sv: Ski eller snowblades?

Snowblades er ydermere ret belastende at køre på, du bliver hurtigt øm i ben og knæ da man svinger meget mere. Men jeg kan kun tilslutte mig de andre, ski er SÅ meget federe end snowblades... Kan ikke sammenlignes.

Kristoffer 09/10 2005 13:28

Sv: Ski eller snowblades?

Nogle der har et par snowblades de vil sælge

JJ 01/10 2005 14:59

Sv: Ski eller snowblades?

Personligt synes jeg, at snoblades er skidesjove - specielt ind i træerne og i store moguls.

Og så er snoblades GENIALE at have på, når man arbejder med småbørn - de små ski giver mulighed for at komme helt tæt på, du kan nemmere skøjte rundt om barnet osv.

I Canada sidste sæson brugte jeg et par dage med min 5-årige søn, hvor han løb foran mig mens han holdt fast i mine staver (lidt som at bruge et reb under armene, men han synes, at han havde mere styr på tingene, når han holdt fast i staverne).

Jeg behøvede ikke at plove - jeg kunne lave gedigne slalomløb lige bag ham (men man skal være påpasselig med, at barnet ikke pludseligt styrter!).

JJ

Lau Jakobsen 16/12 2005 13:35

Sv: Ski eller snowblades?

Hmm har du selv stået på snowblades... ?
Jeg vil give dig ret i at på off-pist, duer de ikke. men står selv på snowblades på både sorte og parks. det fungere fint..

Begyndte at bruge dem. da almindelige ski blev for kedelige..

Torben 22/01 2004 01:32

Sv: Ski eller snowblades?

Vrøvl!!!
Fordele ved snoblades: De er meget nemme at stå på - De er nemmere på sorte piste, da de er lette at vende (jeg har taget "muren" i Avorias med snoblades!) - de er nemme at transportere, både på vej til skiferie, og når man er der - de vejer ingen ting, så det ikke er så hårdt med ski i en hel uge - du KAN ikke bruge din vægt forkert i dem - De er lige til at låse fast med en kæde, så de ikke bliver stjålet - man kan let køre baglæns (langsomt) - de en nemme at "skøjte" med - de er nemme at lave hop med - de er billige.

Ulemper: de udløser ikke hvis man styrter - de kan ikke bære en i dyb sne - de er ikke gode til meget hurtig - de er lidt hårde ved knæ, fordi de er så stive - du ser måske ikke så smart ud.

konklution: De er en fordel hvis du ikke er så god til ski ( som mig) nok kedelige hvis du er rigtig god. Men prøv at leje et par en dag!!!!!!!!!!!!!!

Lund 25/11 2005 03:05

Sv: Ski eller snowblades?

Hvad blir så mest brugt? 90 cm eller 99 cm

Har nu kørt et par gange på blades, og vil gerne have mine egne. Men jeg er lidt i tvivl om hvilken længde.... Nogen der kan give et svar på det??

Kasper WO 17/11 2005 15:16

Sv: Ski eller snowblades?

hvor kan Atomic 120cm Beta Carve og Head Big Easy 94cm købes henne?

Nicolai Jensby 09/01 2017 17:02

Sv: Ski eller snowblades?

er der nogen der har prøver sleddogs snowblades ????????? jeg spiller nårmalt ishockey og har stået på ski i mange år jeg vil gerne prøve snwblades eller sleddogs Hvad er jeres afaringer ???

Brian Lund 10/01 2017 00:20

Sv: Ski eller snowblades?

Hvis du køber snow blades så få fat i nogen med rigtige skibindinger... Det andet er noget møg at få på og af, f.eks. hvis du skal med en gondol lift! Man kan næsten ikke undgå at komme til at flytte på påspændingsbøjlerne med de bindinger der normalt sidder på snow blades og så skal man lige bruge et minut eller to på at justere dem igen igen når man så skal videre!

Angående Sled Dogs har jeg ingen erfaring, jeg var endda nødt til at google dem! Det ser fedt ud, men man skal sgu nok være lidt bedre til at skøjte end jeg er i hvert fald! ;) Men jeg tror Sled Dogs er noget begrænset i hvor det er sjovt at køre på dem, jeg har svært ved at forestille mig at komme ned af en rød eller endda sort piste på sådan nogen!?

Og så koster de jo stort set det samme som et par snow blades med rigtige bindinger (199 euro!).

Jan 23/02 2004 13:01

Sv: Ski eller snowblades?

Snowblades er fede, for dem som har problemer med at styre de lange ski, specielt efter middagen med de opkørte pister så er snowblades FUN FUN FUN, de skær lige igennem alt og er stadig nemme at "styre", men du skal ikke leje alm. snowblades, KUN!!!! Atomic 120cm Beta Carve og Head Big Easy 94cm, disse har nemli´skibindinger som alm. ski.



Snow

Jan 17/11 2005 20:35

Sv: Ski eller snowblades?

Tjek www.skiboards.com ud her finder du de eneste 2 skiboards/blades med "skibindinger" nemlig HEAD Bigeasy 94 og Atomic E-Zone 120cm, Jeg ser at der er kommet en ny model Atomic ETL 123cm, med disse ski på stængerne kan du aldrig finde på at tage lange ski på igen, du karver som Herminator og hopper som en trold specielt de små fra HEAD er extrem FUN skiboarding.
Alle de kommentarer om at de,(snowblades),kun er for sjov og ikke kan bruges hele ugen,(Her taler f0lk & fæ(TILGIV DEM THI DE VED IKKE HVAD DE SIGER) kun om, såkaldt, "almindelige snowblades" som er ca 40cm og har plastikbindinger samt en snor om benene så de ikke løber væk ved fald).
Glem det når du suser forbi alle andre fra klassen/familien med et mega stort grin på læberne, så kan de høje herrer som , åbenbart kun mener at de er rigtige mænd med 2m lange ski på, sgu spare på krudtet og førsøge og følge med:-)))

Torben 23/02 2004 18:13

Sv: Ski eller snowblades?

Snowblades på 120cm med rigtige bindinger? det er jo lige mig!
Ærgeligt jeg lige har købt...

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen